Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Η αντίδραση των Βρυξελλών για την καταδίκη Γεωργίου

Στις προϋποθέσεις της δεύτερης αξιολόγησης ανήκει το θέμα της αθώωσης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Σχετική εικόνα
«Η ανεξαρτησία των στατιστικών  υπηρεσιών αποτελεί πυλώνα της ΕΕ. Το ίδιο ισχύει και για την ΕΛΣΤΑΤ την οποία εμπιστευόμαστε. Λαμβάνουμε υπόψη την συγκεκριμένη εξέλιξη». 
Αυτή είναι η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Κομισιόν Ανικας Μπράιντχαρντ, όταν ρωτήθηκε για τη νέα εξέλιξη στην υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου. 
Η ίδια άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσβολής της δικαστικής απόφασης, σε περίπτωση που κριθεί δυνατό από τη νομική εκπροσώπηση του Α. Γεωργίου. Ο ΕΜΣ από την πλευρά του δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.

Στο παρασκήνιο, πάντως, οι Βρυξέλλες δεν κρύβουν την έκπληξη και τον εκνευρισμό τους για την ατελείωτη υπόθεση Γεωργίου. 
Το νέο «επεισόδιο» στην δίωξη σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ προκάλεσε για μία ακόμη φορά αλγεινή εντύπωση στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. 
Χαρακτηριστικό είναι ότι παράγοντες των Βρυξελλών ρωτούσαν αν υπάρχει δυνατότητα προσβολής της απόφασης, δεδομένου ότι θεωρούν ότι βασίστηκε σε λάθος στοιχεία και πως ο Α. Γεωργίου δεν ήταν μέλος του ΔΝΤ όταν ανέλαβε ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.  
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της αθώωσης του Ανδρέα Γεωργίου είχε τεθεί επανειλημμένως στο Euro Working Group και το Eurogroup ως προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης για το ελληνικό πρόγραμμα. Οι θεσμοί ζητούσαν και την πληρωμή των δικαστικών εξόδων του Α. Γεωργίου. 
Σχόλιο ιστολογίου:
γιατί άραγε βάζουν προϋποθέσεις οι Γερμανοί εταίροι μας; Είναι πολλά τα  λεφτά που κερδίζουν εις βάρους της χώρας μας και γενικότερα της Νότιας Ευρώπης, άλλωστε για αυτούς είμαστε γουρούνια, τεμπέληδες και απολίτιστοι ...