Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

2017: Πανόραμα Ελληνικής μπύρας

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
2017: Πανόραμα Ελληνικής μπύρας
panorama.mpiras.2017.cover
Το έτος 2017 βρίσκει την Ελλάδα στον πάτο μιας καθοδικής, οικονομικής πορείας που ξεκίνησε από το 2009. Tα αλλεπάλληλα, ασυγχώρητα, σφάλματα πολιτικών προσώπων που κάλυψαν την ανεπάρκεια και την ανικανότητα τους κάτω από ένα εύκολο λαϊκισμό, οδήγησαν σε μια απίστευτη, διαρκή λαίλαπα άδικων και εξοντωτικών φόρων με «θύματα» πολλά εκατομμύρια Ελλήνων.
Δυστυχώς σχεδόν όλοι εμείς, οι απλοί πολίτες, κάκιστα θεωρούμε πως δεν έχουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το κατάντημα της οικονομίας μας. Μιας οικονομίας η οποία στιγματίζεται ακόμα από τα μοναδικά σε ολόκληρη την «πολιτισμένη» Ευρώπη «capital controls» των μαθητευόμενων μάγων της οικονομίας μας, τα οποία μας επιβλήθηκαν από τις 29/6/2015.
Έχουμε ευθύνη και μάλιστα μεγάλη, γιατί ξεχνάμε ότι είναι και στο δικό μας χέρι να βγούμε επιτέλους από τον οικονομικό βάλτο στον οποίο είμαστε βουτηγμένοι!
Όταν εμείς οι Έλληνες δεν υποστηρίζουμε την εθνική μας οικονομία με τις δικές μας αγοραστικές επιλογές, τι περιμένουμε άραγε; Να το κάνουν οι ξένοι που τους συμφέρει να είμαστε μόνιμα «στον πάτο» ώστε να εξαρτόμαστε από αυτούς, με το χέρι μόνιμα ανοιχτό για δανεικά;
Όλοι γνωρίζουμε πως στις μεγάλες τουριστικές περιοχές της χώρας μας, υπάρχει μια «άλλη Ελλάδα» η οποία δεν γνωρίζει τι θα πει «κρίση», ευημερεί αλλά αρνείται (ως επί το πλείστον) να επιδείξει την οφειλόμενη «αλληλεγγύη», διαθέτοντας στους ξένους επισκέπτες της που μοιράζουν χρυσάφι, όσο το δυνατόν περισσότερα Ελληνικά προϊόντα.
Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Χερσόνησος στην Κρήτη, όπου κάποιοι τελείως ασυνείδητοι «επαγγελματίες» πουλάνε προς 10 Ευρώ «Κρητικό πρωινό» με … Τσάι Lipton, Κινέζικο μέλι, Γερμανική μαρμελάδα και βούτυρο Lurpak! Μάλιστα, αντί να μάθουμε στους  ξένους επισκέπτες μας το αυθεντικό «Κρητικό πρωινό» που εμπεριέχει πολύτιμα συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό και προσφέρει προοπτικές ανάπτυξης στην τουριστική και αγροτική παραγωγή του νησιού, τους κοροϊδεύουμε με Lipton, Κινέζικο μέλι, Γερμανική μαρμελάδα και Lurpak!
Όταν έχουμε μια σημαντική εγχώρια παραγωγή που ζητά απεγνωσμένα την υποστήριξη των επαγγελματιών και των καταναλωτών για να προσφέρει στην χώρα και στην εθνική οικονομία σταθερή απασχόληση, ασφαλιστικές εισφορές, φόρους και εξαγωγές, εμείς σπεύδουμε να αγοράζουμε σαν καταναλωτές ή να πουλάμε σαν επαγγελματίες, εισαγόμενα προϊόντα με το ψεύτικο «άλλοθι» πως (τάχα) δεν παράγουμε τίποτα ή παράγουμε πολύ ακριβά. Ασφαλώς και υπάρχουν προϊόντα που δεν παράγουμε καθόλου ή δικά μας προϊόντα που είναι ακριβότερα από τα εισαγόμενα, αλλά αυτό σίγουρα δεν αποτελεί «απαράβατο κανόνα». Υπάρχουν χιλιάδες Ελληνικά προϊόντα που είναι αντάξια ή καλύτερα των εισαγομένων και πολλά από αυτά πωλούνται σε ανάλογες ή και φθηνότερες τιμές! Εμείς απλά κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε!
Ένας από τους πάρα πολλούς κλάδους της Ελληνικής οικονομίας που όλοι οι επαγγελματίες και οι καταναλωτές έχουν εξαιρετικές επιλογές αλλά και ηθική υποχρέωση να υποστηρίξουν, είναι χωρίς αμφιβολία ο κλάδος της Ελληνικής Ζυθοποιίας.
Η Ελληνική Ζυθοποιία, με περισσότερες από σαράντα μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδος, προσφέρει εκατοντάδες ετικέτες διαφορετικών προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας και τιμές που αρχίζουν από πολύ χαμηλά και φθάνουν στα επίπεδα των αξιώσεων «υψηλού τουρισμού», με υψηλές τιμές οι οποίες όμως ανταποκρίνονται σε ακόμα υψηλότερες ποιοτικές και γευστικές προδιαγραφές.
Αν, επαγγελματίες ή καταναλωτές, γνωρίσουμε πραγματικά τις πλούσιες επιλογές που μας προσφέρει η Ελληνική Ζυθοποιία, δεν πρόκειται να «ακουμπήσουμε» καμιά εισαγόμενη μπύρα, βοηθώντας με την επιλογή μας αυτή, την βελτίωση του μόνιμα ελλειμματικού εμπορικού μας ισοζυγίου, την απασχόληση, τις επενδύσεις, τις εξαγωγές μέσα από την γνωριμία των ξένων με τα Ελληνικά προϊόντα, την είσπραξη  ασφαλιστικών εισφορών από τα παραπαίοντα ασφαλιστικά μας ταμεία, την υγιή φορολογία κ.α.π. Και εμείς, έχουμε την υποχρέωση να τους τα προσφέρουμε!
Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις εκατοντάδες μπύρες Ελληνικής παραγωγής που κυκλοφορούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδος από μικρές ή μεγάλες Ζυθοποιίες, καθώς και τις κατά χώρα εξαγωγές και τις εισαγωγές μπύρες το έτος 2016, επισκεφθείτε το άρθρο αυτό στην πηγή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)