ΑΡΝΗΣΗ ΕΠΙΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΜΑΣ


Tο ιστολόγιο μας στα πλαίσια της ενημέρωσης αναδιαμόρφωσε αυτή τη σελίδα ώστε να γίνει κατανοητή και χωρίς δυσκολία η εικαζόμενη συναίνεση που αφορά τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, καθώς και τον εγκεφαλικό θάνατο. Εν συντομία και περιληπτικά διατυπώνουμε όσα αναπτύχθηκαν σε ιστολόγια, σε κινήματα αλλά και σε ημερίδες για τις μεταμοσχεύσεις, που σύμφωνα με τον νόμο θα το διέπραττε η πολιτεία, (η τεκμηρίωση όλων όσων παραθέτουμε έχει πραγματοποιηθεί με πολλά δημοσιεύματα μέσα στο ιστολόγιο μας ):

Οι μεταμοσχεύσεις οργάνων είναι μια πράξη αγάπης και προσφοράς για τον συνάνθρωπο μας, κανείς μας δεν αμφισβητεί αυτό το γεγονός, ιδιαίτερα όταν ξέρουμε ότι το άψυχο μας κορμί (αφού θα είμαστε νεκροί) θα μπορούσε να σώσει μια ζωή που υποφέρει και βρίσκεται στην λίστα αναμονής για την εύρεση κάποιου οργάνου για μεταμόσχευση. Φυσικά αυτή η πράξη αγάπης θα ήταν μέγιστη αν θα δίναμε κάποιο από τα μη ζωτικά όργανα μας εφόσον βρισκόμασταν στη ζωή και όχι μετά τον θάνατο μας.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια, αναφερόμασταν στις μεταμοσχεύσεις με την προσφορά μας, που γινόταν με την δικιά μας θέληση, δωρίζοντας τα όργανα μας και στέλνοντας στον ΕΟΜ (Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων) αίτηση για το ότι συμφωνούμε να γίνουμε δότες οργάνων.

Με τον νόμο 3984 (6/2011) εικάζουν ότι συναινεί όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας μας μετατρέποντας μας σε δότες οργάνων, αντιστρέφοντας την προηγούμενη διαδικασία εις βάρους της ελεύθερης βούλησης και την προσωπική επιλογή και πλέον όσοι δεν επιθυμούν να γίνουν δότες οργάνων αναγκάζονται να προβούν σε διαδικασία άρνησης στέλνοντας έγγραφο στον ΕΟΜ.

Επειδή δεν ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο, έχουμε χρέος να σας ενημερώσουμε για τους κινδύνους της επίταξης των οργάνων μας από την πολιτεία, μια πολιτεία που τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί ενάντια στον λαό της και σε καμία περίπτωση δεν φροντίζει να τον προστατεύσει από τους κερδοσκόπους πάσης φύσεως.


1. Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων είναι μια εταιρεία ιδιωτικού δικαίου, ο λόγος ύπαρξης του είναι συμβουλευτικός προς το Υπουργείο Υγείας για θέματα μεταμοσχεύσεων. Τα έσοδα του προέρχονται βασικά από δωρεές (δεν αποκλείεται η χρηματική δωρεά από κάποιον ή κάποιους που ψάχνουν να βρουν όργανα για μεταμόσχευση). Όταν ψήφισαν τον νόμο 3984 (με την εικαζόμενη συναίνεση) ο ΕΟΜ δεν ρωτήθηκε (ποιος είναι τελικά ο ρόλος του ΕΟΜ;) και εξέδωσε ανακοίνωση αντίδρασης σε αυτό το νόμο, με αποκορύφωμα την παραίτηση του διευθυντή του (μήπως κάτι βρωμάει σε αυτό το νόμο;)

2. Το εμπόριο οργάνων είναι μια παράνομη διαδικασία που όμως υφίσταται σε παγκόσμιο επίπεδο, πως θα μπορούσε η πολιτεία να μας προστατεύσει από το να γίνουμε θύματα; Με το να μας θεωρούν όλους δωρητές οργάνων παρά την θέληση μας; Αντίθετα με τον νόμο 3984 η πολιτεία είχε την υποχρέωση από τον Ιούνιο του 2011 μέχρι και τον Ιούνιο του 2013 να ενημερώσει τους πολίτες, γεγονός που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και ο περισσότερος κόσμος βρίσκεται ακόμα και σήμερα στην άγνοια. Τα ΜΜΕ έπαιζαν διαφημίσεις σχετικά με τις μεταμοσχεύσεις, χωρίς να αναφέρουν το παραμικρό για την επίταξη των ανθρώπινων οργάνων.

3. Ο νόμος 3984 με την εικαζόμενη συναίνεση, καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, μετατρέπει τον πολίτη σε ιδιοκτησία της πολιτείας, χάνοντας κάθε δικαίωμα ελεύθερης επιλογής. Είναι μια κακή παρερμηνεία του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού νόμου που δημιουργήθηκε για να προστατεύει τον πολίτη και όχι να τον μετατρέπει σε υποψήφιο θύμα. Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αναδεικνύει την επιβολή φασιστικών μεθόδων, εις βάρους των πολιτών, της Δημοκρατίας και του Συντάγματος της Ελλάδος.

4. Το πακέτο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ηλεκτρονικής συνταγογράφισης, την ΠΟΛ1077 (που απαιτεί να δοθούν προσωπικές ιατρικές πληροφορίες από Νοσοκομεία, Ιατρικά κέντρα κλπ ) αλλά και με τον Ν. 3984/2011 και Ν.4075/2012 δημιουργούν μια ισχυρή βάση δεδομένων με νομικό υπόβαθρο. Έτσι ενισχύεται η δυνατότητα στον οποιοδήποτε που έχει πρόσβαση να καταρρίψει το ιατρικό απόρρητο και να αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να μετατραπούν από δότες σε θύματα, αρπάζοντας τα όργανα τους για μεταμόσχευση.

5. Για όλα τα ανωτέρω το ΙΝΚΑ, εκκλησιαστικοί αλλά και άλλοι φορείς έχουν προβεί σε ενημερωτικές ανακοινώσεις, τόσο σε έγγραφη μορφή, όσο και στην τηλεόραση αλλά και σε ημερίδες, επίσης ετοιμάζουν προσφυγή στην δικαιοσύνη, ώστε να αποσυρθεί αυτός ο νόμος.

6. Για να πραγματοποιηθεί μια μεταμόσχευση οργάνου θα πρέπει ο δότης να είναι ζωντανός, δηλαδή να λειτουργούν τα βασικά του όργανα, όπως καρδιά κλπ. Νεκρός για την ιατρική επιστήμη είναι ο άνθρωπος που σταματά να λειτουργεί η καρδιά του και όχι οποιοδήποτε τμήμα του σώματος του. Για την εκκλησία η ψυχή βγαίνει τελευταία από τον άνθρωπο μετά το σταμάτημα της καρδιάς του.

7. Όμως έχουν επινοήσει έναν όρο , αυτό που ονομάζουν «εγκεφαλικά νεκρός» ο οποίος οριοθετεί την έννοια του νεκρού. Εγκεφαλικά νεκρός δεν υπάρχει στην ιατρική επιστήμη, ακόμα και η θεωρητική αυτή επινόηση διχάζει την Ευρώπη και την Αμερική όπου δεν έχουν κοινό μέτρο σύγκρισης. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από γιατρούς και επιστήμονες, για να χαρακτηριστεί κάποιος εγκεφαλικά νεκρός, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κάποια τεστ, μετρήσεις του εγκεφάλου (ηλεκτρική δραστηριότητα) το τεστ άπνοιας κλπ. Όλα αυτά τα τεστ δεν αποδεικνύουν την πλήρη εγκεφαλική νέκρωση, μόνο τμήμα του εγκεφάλου, καθότι εάν συνέβαινε αυτή θα σταματούσαν και οι ζωτικές λειτουργίες που συνδέονται με συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου. Συμπεραίνουμε ότι ενώ μπορεί από τα τεστ να φαίνεται κάποιος ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός, τμήμα του εγκέφαλου του μπορεί να λειτουργεί και αυτό που ονομάζουν μη αναστρέψιμη κατάσταση να μην υφίσταται.

8. Ο μεγαλύτερος εφιάλτης μας θα ήταν να ακούμε ότι θα μας αρπάξουν τα όργανα μας για μεταμόσχευση και να αδυνατούμε να επικοινωνήσουμε με το περιβάλλον. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου οι ασθενείς ανέκυψαν, ενώ είχαν χαρακτηριστεί εγκεφαλικά νεκροί.

9. Ο νόμος 3984 πρέπει να καταργηθεί επειδή εκτός από όλα τα ανωτέρω, υποχρεώνει τους γιατρούς όταν αποφασίσουν ότι κάποιος ασθενής είναι «εγκεφαλικά νεκρός», να προβούν σε δύο ενέργειες: να διατηρήσουν με μηχανική υποστήριξη τον ασθενή μέχρι να του πάρουν τα όργανα ή να τον αποσυνδέσουν.
Αυτό συμβαίνει γιατί η εντατική στα νοσοκομεία κοστίζει 1500 ευρώ την ημέρα και προφανώς για να μην πληρώνουν τα ασφαλιστικά ταμεία μας θεωρούν αναλώσιμους. 

10. Ένα από τα τεστ που αναφέραμε πριν είναι το τεστ άπνοιας, με αυτό το τεστ δοκιμάζουν εάν ο ασθενής μπορεί να αναπνεύσει χωρίς μηχανική υποστήριξη. Ουσιαστικά αποσυνδέουν το οξυγόνο και στην συνέχεια περιμένουν κάποια λεπτά για να δουν τις αντιδράσεις, όμως μετά από τα τρία λεπτά αν δεν λειτουργήσει η διαδικασία φυσικής αναπνοής ο ασθενής κινδυνεύει από νέκρωση του εγκεφάλου του, επειδή θα έχει υποστεί βλάβες από την έλλειψη οξυγόνου και αυτό θα είναι το αποτέλεσμα του τεστ άπνοιας.

11. Είναι απόφαση του καθενός μας για το αν θα δεχθεί αυτό τον νόμο καθώς και όποιος επιθυμεί να μην γίνει το κορμί του έρμαιο της πολιτείας μπορεί να αντιδράσει με το να συμπληρώσει και να στείλει στον ΕΟΜ την αίτηση που έχουμε προσαρτήσει παρακάτω και είναι φτιαγμένη από την επιστημονική και νομική ομάδα του ΙΝΚΑ (συμπεριλαμβάνει την άρνηση μας στο τεστ άπνοιας). 

Η απόφαση είναι δικιά σας …
Για περισσότερη ενημέρωση παρακολουθήστε τα βίντεο σχετικά με το νόμο 3984 που ακολουθούν, σε όλα αυτά υπάρχει συμμετοχή του ΙΝΚΑ, της Εκκλησίας , γιατρών και δικηγόρων:


1      Το βίντεο από το contra channel πολύ σημαντικά είναι όσα αναφέρει ο γιατρός κύριο Κίκελης:   http://youtu.be/IXaerf8TQnY

      Η ημερίδα που διοργανώθηκε στις 20/4/2013 από τους μητροπολίτες Πειραιώς και Γλυφάδος καθώς και από τον πατέρα Σαράντη Σαράντο, από το ΙΝΚΑ και άλλους φορείς:

 

========================================================

ΙΝΚΑ: AΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΔΟΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ
ΙΝΚΑ-ΔΤ 394/21.02.2013
AΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΔΟΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ
Η Δωρεά οργάνων είναι μια εθελοντική ανθρωπιστική προσφορά. Όμως ατυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει και συγκεκριμένα:
Με το νόμο 3984 θεωρούμαστε όλοι με «εικαζόμενη συναίνεση (opt out)» δότες οργάνων. Αυτός ο πρωτοφανής νόμος που δεν έχει παρόμοιο σε κανένα κράτος του κόσμου υπογράφτηκε από τους κ.κ. Παπούλια, Βενιζέλο, Κουτρουμάνη, Λοβέρδο και Παπαϊωάννου (ΦΕΚ τ.1ο αφ 150/27-6-2011) και ψηφίστηκε χωρίς ονομαστική ψηφοφορία ενώ ο λαός διαδήλωνε κατά των Μνημονίων.
Εκτός από την βίαιη κατάργηση της αυτοδιάθεσης του ανθρωπίνου σώματος, κάτι που μόνο στα Νταχάου και Άουσβιτς είχε συμβεί το σκηνικό συμπληρώνεται, από τον ορισμό του «εγκεφαλικού θανάτου» (δηλαδή την απώλεια συνείδησης σε  κωματώδη διαδικασία, από την οποία πολύ έχουν ανανήψει), και από την «ηλεκτρονική συνταγογράφηση» που επιτρέπει (γρήγορα  άμεσα και για όλο τον Ελληνικό Πληθυσμό)  στον οποιονδήποτε, νόμιμα ή παράνομα, να έχει άποψη για το αν ο κάθε πολίτης  (εν ζωή ή νεκρός) είναι «ελκυστικός δότης». Τέλος τίθενται και άλλα θέματα για την ασφάλεια του «δότη» όπως η διαχείριση της διαδικασίας της μεταμόσχευσης από ιδιώτες κτλ
Τα γεγονότα συμπληρώνονται και από την παραίτηση του τότε Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) Γιάννη Βλαχογιάννη (Μάιος 2011) ο οποίος διαφώνησε με τον κ. Λοβέρδο.
Για όλα τα παραπάνω το ΙΝΚΑ :
  • Θεωρεί αναξιόπιστη και τελείως ανασφαλή την διαδικασία μεταμόσχευσης, όπως πλέον διαμορφώθηκε.
  • Συνιστά στους πολίτες να συμπληρώνουν τη σχετική Δήλωση ότι  «ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΟΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ» αυτήν που θα βρουν στις Ιστοσελίδες και στα γραφεία του με τις σχετικές κοινοποιήσεις και οδηγίες.
  • Θα προσβάλει δικαστικά το σημερινό σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.
Όταν θα καταργηθούν  ο ν. 3984 με τα παρελκόμενά του («εικαζόμενη συναίνεση», «εγκεφαλικός θάνατος», «ηλεκτρονική συνταγογράφηση» κτλ) καθώς και η εγκύκλιος 1077 που επιδιώκει να καταργήσει κάθε Υπηρεσιακό Απόρρητο και κάθε Κώδικα Επαγγελματικής Δεοντολογίας και  το ΙΝΚΑ έχει προσβάλει.  Τότε το ΙΝΚΑ θα επανεξετάσει το θέμα. Μέχρι τότε:
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ
Στέλνουμε τις Δηλώσεις Άρνησης Επίταξης των οργάνων μας
ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ (Έλληνες και αλλοδαπούς)
Συμμετέχουμε στις δικαστικές ενέργειες του ΙΝΚΑ
Μας καταστρέψανε τη Ζωή, δεν θα μας την πάρουν========================================================

Σύμφωνα με την νεώτερη ανακοίνωση του ΕΟΜ δεν θα αποστέλλονται οι αριθμοί πρωτοκόλλου των αιτήσεων άρνησης δωρεάς οργάνων. Παρακαλούνται όσοι προέβηκαν σε τέτοια αίτηση και την απόστειλαν στον ΕΟΜ να τηλεφωνήσουν στα:
2132027021 και 2132027017 για να ενημερωθούν σχετικά με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης τους και να το φυλάξουν μαζί με το αντίγραφο της αίτησης ενημερώνοντας τους δικούς τους ανθρώπους. 

(Προσθήκη 2/10/2013, από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ)

========================================================

ΕΝΤΥΠΟ ΙΝΚΑ: ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΟΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ


Έντυπο του ΙΝΚΑ (Ινστιτούτου Καταναλωτών) για την άρνηση δωρεάς οργάνων και της εικαζόμενης συναίνεσης του νόμου 3984 (ΦΕΚ. Α’ -150 27/6/11).


========================================================

Ανακοίνωση ΕΟΜ για αναρτήσεις σε blogs περί καταληκτικής ημερομηνίας δήλωσης άρνησης