Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Ένας νομικός τρόπος αντίστασης στον οθωμανικό κεφαλικό φόρο των 100€. Έχε τους φίλους σου κοντά και τους εχθρούς σου ακόμα κοντύτερα!

 Δημοσιεύτηκε στην Εβδομαδιαία Εφημερίδα «Προοδευτική Εύβοια», Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022, αρ. φύλλου 929 σελ.2.


____________________________________________

Στην περίπτωση,  που ΔΕΝ θέλετε να εμβολιαστείτε και σκεφτόσαστε το κατοστάρικο που θα σας ληστέψει το καθεστώς Μητσοτάκη, κλείστε ραντεβού, πηγαίνετε με την αίτηση που συνέταξε ο νομικός μας σύμβουλος, όπως την παραθέτουμε παραπάνω, ούτε νομικούρες, ούτε «δικαιώματα ασθενούς», ούτε τίποτα τέτοια (αυτά θα συμπληρωθούν μετά).

Έτσι κι αλλιώς, στα δικαστήρια θα καταλήξετε. Φρονούμε ότι η παραπάνω ενέργεια είναι μια καλή προετοιμασία του εδάφους για την σύνταξη ενός εισαγωγικού δικογράφου με περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Αν θα’ χουν στο κέντρο σας φυλλάδιο του ΕΟΔΔΥ (όχι κάποια φυλλάδια του Π.Ο.Υ., πρόκειται για διαφημιστικό της Άστρα-Ζενέκα και είναι μούφα!), τότε πάρτε το και δηλώστε ότι θα το μελετήσετε και θα επανέλθετε.

(αλλά μην ανησυχείτε, δεν υπάρχει!)

Και στείλτε ένα αντίγραφο στην εφημερίδα μας.

Θα ελεγχθεί ως προς την πληρότητα και ακρίβειά του ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΑ.

Με την πρώτη έλλειψη, ανακρίβεια κ.τ.λ. που θα εντοπίσουμε, θα ενημερωθεί ο Εισαγγελέας.

_____________________________________

Έχε τους φίλους σου κοντά  και τους εχθρούς σου ακόμα κοντύτερα


Μότο της 1ης σελίδας (Αλ Καπόνε)


Διευκρινίζουμε ότι η εφημερίδα αυτή δεν δίνει ιατρικές συμβουλές.

Έτσι, στο ζήτημα αν θα κάνετε το εμβόλιο, η απάντηση είναι: «ό,τι εσείς κρίνετε! Αν θέλετε να το κάνετε, να το κάααααανετε!».

Αν δεν θέλετε να το κάνετε, βέβαια, δεν είναι η εφημερίδα μας που θα σας πιέσει να το κάνετε. Κι αν σας απειλεί το καθεστώς Μητσοτάκη να σας ληστέψει 100 ευρώ με το τέλος του μήνα κ.τ.λ., η εφημερίδα θα σας δίνει μια συμβουλή όχι ιατρική, αλλά δικηγορική.

Η συμβουλή είναι αυτή. Κλείστε ραντεβού με το εμβολιαστικό σας κέντρο. Και πάτε με ένα έγγραφο του εξής τύπου:


Προς την … (υπηρεσία)

Ενόψει του ραντεβού για τον εμβολιασμό μου, που έχει κλειστεί για σήμερα (ημερομηνία) σας παρακαλώ να μου γνωστοποιήσετε εγγράφως, και υπευθύνως, ως δημόσιος φορέας, τα στοιχεία από τον ΕΟΔΔΥ ή οποιαδήποτε ανάλογη υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με το εμβόλιο που πρόκειται να μου κάνετε:

(α) Την εταιρεία παραγωγής

(β) Τον αριθμό παρτίδας

(γ) Τις ενδείξεις

(δ) Τις αντενδείξεις

(ε) Τον τρόπο της χορήγησης (λ.χ. πόσες δόσεις θα χρειαστώ και κάθε πότε)

(στ) Τις συνέργειες

(ζ) Τις παρενέργειες. ΟΛΕΣ, με τα ποσοστά τους (μεγάλα ή μικρά) και με τον τρόπο που διαπιστώθηκαν.

Τα παραπάνω τα χρειάζομαι προκειμένου, μετά από επισταμένη μελέτη, και σύμφωνα με την συμβουλή του προσωπικού μου γιατρού, τον οποίο έχω επιλέξει και εμπιστεύομαι, να λάβω έλλογα και ελεύθερα την απόφαση αν θα δεχτώ την ιατρική πράξη του εμβολιασμού στο σώμα μου ή όχι.

Μέχρι να μου χορηγηθούν από εσάς, και κατά επίσημο τρόπο, τα στοιχεία που ζητώ, σας παρακαλώ να αναβάλετε το ραντεβού για τον εμβολιασμό μου, με τον ορισμό νέας ημερομηνίας, μόλις θα έχετε τα στοιχεία αυτά διαθέσιμα.

(τόπος … ημερομηνία …)

Ο αιτών


Από τα παραπάνω, ο αριθμός της παρτίδας χρειάζεται αν χρειαστεί να αναφέρετε, με την κίτρινη κάρτα του ΕΟΦ, κάποια (χτύπα ξύλο) παρενέργεια.

Οι ενδείξεις, αντενδείξεις, ο τρόπος χορήγησης, οι συνέργειες και οι παρενέργειες χρειάζονται, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της εφημερίδας μας, για να διαπιστωθεί, εάν (ό μη γένοιτο) πεθάνετε από το εμβόλιο, ότι όντως πεθάνατε από αυτό.


Οι μέχρι τώρα θάνατοι από το εμβόλιο δεν μπορούν να χρεωθούν στο εμβόλιο λόγω του ότι ο ΕΟΔΔΥ δεν δίνει αυτά τα στοιχεία.

Εάν, όμως, δεν μπορεί να χρεωθεί ο θάνατός σας στο εμβόλιο, τότε, πώς θα πάρει η οικογένειά σας που θα αφήσετε πίσω (χήρα, αν θα’ χετε, χήρος, ορφανά, γονείς κ.τ.λ.) την αποζημίωση που σας έχει τάξει το ΣτΕ με την απόφαση 622/2021; Ε;

Κι αν μείνετε ανάπηρος (είναι κι αυτό στις παρενέργειες, πρέπει να αναφέρεται, με ποσοστά, με τον τρόπο που το υπολογίσανε κ.τ.λ.), πώς θα ζητήσετε εσείς την ηθική βλάβη, τα χαμένα εισοδήματα και όλα τα συναφή από την αναπηρία σας; Γιατί να τα χάσετε;

Έχετε, συνεπώς, έννομο συμφέρον στην χορήγηση των παραπάνω στοιχείων.




Εικόνα: Το πιο γνωστό επεισόδιο της Οδύσσειας – ως – νόστου. Ο Οδυσσέας και οι σύντροφοί του τυφλώνουν τον Κύκλωπα Πολύφημο. Τι μας λέει ο μύθος; ΠΗΓΑΝ ΚΟΝΤΑ στον εχθρό τους. Βλέπετε πόσο κοντά πήγαν; Εάν δεν τον πλησίαζαν πώς θα εκτελούσαν το έργο; Ο αρχαίος ημών πρόγονος δεν περίμενε τον Αλ Καπόνε να του πει τι θα κάνει. Είχε το δικό του μυαλό. Και το δικό του θάρρος. Εάν κρύβονταν στο βάθος της σπηλιάς, ο Πολύφημος θα τους έβρισκε και, έναν-έναν, θα τους έτρωγε.
Έτσι και όποιος δεν έχει σκοπό να κάνει το εμβόλιο (επαναλαμβάνουμε, αν έχει σκοπό να το κάνει, ας το κάαααανει!), και δεν θέλει να τον ξετρυπώσει ο ληστής των 100 ευρώ τον μήνα, αλλά να έχει περισσότερες πιθανότητες να γλυτώσει απ’ αυτόν, έστω δια της δικαστικής οδού (με τις πιθανότητες ζούμε, στο κάτω-κάτω, την τελευταία διετία), ας πάρει το θάρρος να πλησιάσει τον εχθρό: ας κλείσει ραντεβού με το εμβολιαστικό του κέντρο, ας καταθέσει την αίτηση που παραθέτουμε στο παρόν, ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ, κι ας φύγει.
Θα έχει βελτιώσει, φρονούμε, την δικαστική του θέση και, ελπίζουμε, και την αισιοδοξία του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)