Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων: Ο ΕΝΦΙΑ είναι λύτρα, όχι φόρος

ΑΝΑΚΟIΝΩΣΗ



Με επιστολή της η ΠΟΜΙΔΑ εκφράζει την αγανάκτησή της για τον ΕΝΦΙΑ/ Φωτογραφία: ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ Eurokinissi


Την αγανάκτησή της για τους δυσβάσταχτους φόρους, που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).
«Είναι πλέον σαφές για όλους, ότι τα ποσά που καλούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν κάθε χρόνο και ιδιαίτερα όσοι υπάγονται στο διπλό - συμπληρωματικό φόρο, δεν είναι φόροι, αλλά κυριολεκτικά “λύτρα”, προκειμένου να διασώσουν την περιουσία τους από τη δήμευση και οι ίδιοι να μείνουν εκτός
φυλακής. Η αντοχή τους όμως στην ετήσια αυτή αφαίμαξη δεν θα διαρκέσει για πολύ ακόμη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ.
«Το πραγματικό ποσό που θα χρεωθούν για να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες, θα είναι τα 3,2 δισ. ευρώ της αρχικής βεβαίωσης, και όχι τα 2,65 δισ. που εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν άμεσα, αφού ακόμη και όσοι αδυνατούν σήμερα να πληρώσουν, θα αναγκαστούν σε βάθος χρόνου να τα πληρώσουν τελικά οι ίδιοι ή τα παιδιά τους» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΠΟΜΙΔΑ στην ανακοίνωσή της.
Προσθέτει δε ότι «ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να αρχίσει να μειώνεται σταδιακά κάθε έτος και για όλους τους φορολογούμενους, μέχρις ότου να μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε στην πλήρη κατάργησή του».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)