Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Μεγάλο κράτος σημαίνει ανίκανο κράτος

Ναπολέων Λιναρδάτος




Αποτέλεσμα εικόνας για ερτΗ ΕΡΤ για το 2016 είχε προβλέψει μόνο για μισθοδοσία 55 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα
συνολικά  έσοδα από διαφημίσεις ήταν μόλις 4.5 εκατομμύρια. Τα συνολικά έξοδα προβλέπονταν να είναι 133 εκατομμύρια. Δηλαδή, για κάθε 1 ευρώ εσόδων η ΕΡΤ θα είχε σχεδόν 30 ευρώ εξόδων. Δεν υπάρχει πρόβλημα φυσικά μιας και την προβλεπόμενη τότε ζημιά των 129 εκατομμυρίων ευρώ την καλύπτει το κορόιδο ο φορολογούμενος.


Σχετική εικόναΤο Καναντέρ που έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Φαρακλό Λακωνίας είχε 40 χρόνια πτήσης. Την προηγούμενη εβδομάδα των πυρκαγιών από τα 15 Καναντέρ για αεροπυρόσβεση ήταν ενεργά μόνο τα 6. Από όλα τα παραπάνω, η ζημιά των 129 εκατομμυρίων της ΕΡΤ και τα Καναντέρ που δεν πετούν, ο μέσος πολίτης θα βγάλει το συμπέρασμα ότι το ελληνικό κράτος είναι εντελώς
διαλυμένο. Αυτή η διάλυση όμως δεν είναι τυχαία, είναι θα μπορούσαμε να πούμε το λογικό αποτέλεσμα του μεγέθους του.

Όταν ένα κράτος έχει επεκταθεί πέρα από τις βασικές του λειτουργίες, που είναι η φύλαξη των συνόρων, η ασφάλεια και η απονομή της δικαιοσύνης, αυτό που σταδιακά αρχίζει να συμβαίνει είναι ότι αλλάζει η φύση του και ο σκοπός της ύπαρξης του. Από ένας μηχανισμός για να ικανοποιεί κάποιες βασικές ανάγκες της κοινωνίας, γίνεται ο μηχανισμός διά του οποίου ομάδες συμφερόντων κατορθώνουν να ζουν εις βάρος της κοινωνίας. Ο Μπαστιά το είχε συνοψίσει στην φράση «το κράτος είναι ο μέγας μύθος μέσω του οποίου ο καθένας προσπαθεί να ζήσει εις βάρος όλων των άλλων.»

Τα Καναντέρ είναι χαμηλά στην λίστα προτεραιοτήτων της πολιτικής τάξης, γιατί η πολιτική τάξη έχει περισσότερο να ωφεληθεί με το να διορίζει συγγενείς και φίλους ως μετακλητούς υπαλλήλους. Ο κρατικοδίαιτος επιχειρηματίας ξέρει ότι μπορεί να παίρνει εργολαβίες και να φυτεύει διόδια ανά δέκα μετρά δρόμου, δεν κατασκευάζει Καναντέρ. Όταν το κράτος έχει μετατραπεί σε ένα μέσο πλουτισμού για όλους όσους συνδέονται με την πολιτική τάξη, η ανικανότητα και η σπατάλη είναι αναπόφευκτη. Έτσι φτάνουμε στην σημερινή πραγματικότητα όπου το κράτος δεν υπάρχει για να εξυπηρετεί τον πολίτη, αλλά ο πολίτης υπάρχει για να παράγει φόρους για το κράτος.

Αναθεώρηση από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, 23/8/2017 14:30 ύστερα από την διαμαρτυρία του Συλλόγου Εργαζομένων OBI για να ανακαλέσουμε τις έγγραφες δηλώσεις του δημοσιεύματος που αφορά το προσωπικό του ΟΒΙ καθότι απέχουν κατά πολύ της πραγματικότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)