Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ-ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑ!

Πλήγμα προς το διεθνές τραπεζικό σύστημα θεωρείται από τους οικονομικούς παρατηρητές η πρωτοβουλία του Ρώσου προέδρου, Βλαδιμήρ Πούτιν, να προχωρήσει στην δημιουργία του ανεξάρτητου διαφανές ψηφιακού νομίσματος, (bitcoin), με το οποίο οι συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς την ανάγκη μιας κεντρικής τράπεζας.
Όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Igor Shuvalov, έχει προχωρήσει στην δημιουργία του ψηφιακού νομίσματος που θα είναι ανεξάρτητο από το τραπεζικό σύστημα, το οποίο σε μεγάλο μέρος όπως είναι γνωστό ελέγχεται από ανεξέλεγκτους παράγοντες.
Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την πρωτοβουλία της Εσθονίας να προχωρήσει στο δικό τη ψηφιακό νόμισμα για τις ανάγκες των εσωτερικών συναλλαγών, που θα είναι αποδεσμευόμενες από την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας.
Ιδού μερικά από τα πλεονεκτήματα :
Ταχύτητα Συναλλαγών/Διεθνής Φύση
Διαφάνεια Συναλλαγών/Κανόνων
Εξαιρετικά Χαμηλό κόστος συναλλαγών
Έλεγχος από το χρήστη/Προστασία από υφαρπαγή
Φορητότητα-αντίγραφα ασφαλείας
Αποκεντρωμένη Φύση
Μήπως πρέπει και εμείς να προχωρήσουμε σε αυτόν τον δρόμο ξεφεύγοντας από τον ασφυκτικό μνημονιακό κλοιό ;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Σχόλιο ιστολογίου:
όλο και προβάλλονται τα πλεονεκτήματα των ψηφιακών νομισμάτων, είναι η παγίδα της αχρήματης εποχής, εκεί που όλα θα γίνονται με την χρήση υπολογιστή και όλα θα είναι μια εικονική πραγματικότητα, συννεφάκια (clouds) στο διαδίκτυο.
Συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε ότι το ηλεκτρονικό χρήμα, δεν είναι χρήμα, δεν έχει ύλη, δεν έχει χρώμα, δεν έχει βάρος, δεν μπορείς να το πιάσεις, είναι μια λογιστική μπαρούφα, που θα αντικαταστήσει τις τράπεζες. Επίσης δεν θα αντικατοπτρίζει την αξία σε χρυσό και θα προσδιορίζεται από το λόμπι της Νέας Τάξης, μήπως και ο Πούτιν παίζει τον δικό του ρόλο μέσα στην παγκόσμια σκακιέρα, δίνοντας ένα θεατρικό ρεσιτάλ αντίστασης στην Δύση.
Ο χρόνος θα δείξει για τις προθέσεις του καθενός, όπως έδειξε της φασιστικής Γερμανίας, των νεοναζί ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ στην χώρα κλπ, ρίχνοντας την μάσκα τους... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)