Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Η Σχιζοφρένεια και το υπουργείο Οικονομικών πάνε χέρι χέρι

  • Tο ίδιο ακίνητο που σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών εκτιμάται ότι έχει αντικειμενική αξία 100.000 ευρώ άρα πρέπει να επιβαρυνθεί με τον ανάλογο ΕΝΦΙΑ, αν βγει στο σφυρί επειδή ο ιδιοκτήτης του δεν μπορεί να πληρώσει τους φόρους τους, θα αποτιμηθεί καμιά 40.000 ευρώ παρακάτω! Όσο σχιζοφρενικό κι αν φαίνεται το παράδειγμα, αυτή είναι η πικρή αλήθεια, όπως προκύπτει από το αλλοπρόσαλλο φορολογικό- και όχι μόνο- σύστημα, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός.
  • Ως γνωστόν, οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ εξαρτώνται από τις Τιμές Ζώνης που βρίσκονται τα ακίνητα κι επειδή οι Τιμές αυτές παρά την αναπροσαρμογή του 2016- που ήδη καταπέσει ενώπιον του ΣτΕ σε έξι περιοχές- παραμένουν σε αναντιστοιχία με τα δεδομένα της αγοράς, ο φόρος ακινήτων εν πολλοίς έχει στρεβλώσεις και αδικίες.
  • Αν μάλιστα κάποιος έχει την ατυχία αυτές οι πλασματικές τιμές να «φουσκώνουν» την ακίνητη περιουσία του πάνω από τις 200.000 ευρώ, τότε τον περιμένει και ο συμπληρωματικός φόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)