Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Μηνύσεις για προδοσία κατά Μέρκελ από υποστηρικτές της Εναλλακτικής για τη Γερμανία για προσφυγικό

MERKELΠερισσότερες από χίλιες μηνύσεις για προδοσία έχουν κατατεθεί εναντίον της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ μετά την προσφυγική κρίση του 2015 από υποστηρικτές του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), αναφέρει σε σημερινό της άρθρο μια περιφερειακή γερμανική εφημερίδα.
«Όλες οι μηνύσεις κατά της καγκελαρίου έχουν κριθεί αβάσιμες», διαβεβαίωσε η Φράουκε Κέλερ, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Καρλσρούης, μιλώντας στην Mannheimer Morgen.
Υποστηρικτές του AfD καταγγέλλουν ότι η συντηρητική καγκελάριος άνοιξε τις πόρτες της Γερμανίας ανεξέλεγκτα σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες το 2015 και το 2016.
Χθες Τρίτη το βράδυ, στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μπίτερφελτν-Βόλφεν στην ανατολική Γερμανία η Μέρκελ ήρθε αντιμέτωπη με την έντονη αντίδραση υποστηρικτών του AfD που της φώναζαν «Φύγε! Φύγε!».
Η πόλη αυτή θεωρείται προπύργιο του λαϊκιστικού, αντιμεταναστευτικού κόμματος, το οποίο πέρυσι κέρδισε το 31,9% των ψήφων στις περιφερειακές εκλογές.
Στη διάρκεια της ομιλίας της, η Μέρκελ τόνισε από την πλευρά της ότι αποκλείει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με το AfD ή με το ακροαριστερό Die Linke για να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου στις οποίες διεκδικεί τέταρτη θητεία στην καγκελαρία. «Το λέμε ξεκάθαρα: κανένας συνασπισμός με το AfD κανένας συνασπισμός με την αριστερά», είπε χαρακτηριστικά.
Στη διάρκεια άλλης προεκλογικής συγκέντρωσης στην πόλη Βρανδεμβούργο επί του Χάβελ λίγο αργότερα η Μέρκελ έγινε ξανά στόχος αποδοκιμασιών, με κάποιους διαδηλωτές να κρατούν πανό που έγραφαν: «Η Μέρκελ πρέπει να φύγει» ή την έδειχναν να φορά μαντήλα.
Το AfD, που ιδρύθηκε το 2013 ως ένα αντιευρωπαϊκό κόμμα, φαίνεται να κερδίζει το 8 με 9% στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)