Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Καμαρώστε τους φωστήρες μας οι βουλευτές πληρώνουν 40 φορές λιγότερο φόρο από του πολίτες

Σχόλιο ιστολογίου:

Ζητάνε θυσίες από τον λαό, αλλά οι ίδιοι καμία θυσία, μονάχα ότι σε λίγο καιρό θα κινδυνεύει η ζωή τους και της οικογένειας τους. Δεν πάει άλλο και ο λαός ετοιμάζεται να τους λιτζάρει ... 

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα είναι το τέλος της πολιτικής τους καριέρας.






Μόνο σε αυταρχικά και σε απολυταρχικά πολιτεύματα υπήρχε τέτοια εξαίρεση στους πολιτικούς. η Ελλάδα Μιας και δεν διαφέρει πολύ από αυτά έχει ένα ειδικό καθεστώς φορολόγησης στους βουλευτές της που μόνο δίκαιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Ένας βουλευτής με εισόδημα 109.458 ευρώ το χρόνο καθαρό και με επιπλέον επιδοτούμενα κινητά, πληρωμένες μετακινήσεις, βενζίνες, οδοιπορικά
πληρωμένα, πολιτικά γραφεία, ενοίκια και επτά υπαλλήλους προσωπικούς τους οποίους τους πληρώνει το κράτος για να δουλεύουν για τον ίδιο ώς επιστημονικοί συνεργάτες, πληρώνει φόρο μόλις 1.212 ευρώ ήτοι ποσοστό 1,11% του εισοδήματός του.
Το παράδοξο τώρα είναι ότι ένας μισθωτός θα πρέπει να καταβάλει το 37,6% Του μισθού του σε φόρους ανεξάρτητου το αν έχει ενοίκιο, ρεύμα, βενζίνες, κινητά, σταθερά και όλα τα καθημερινά έξοδα που έχει μία μέση οικογένεια. Για να περάσουμε και στα νούμερα ένας ιδιωτικός υπάλληλος ο οποίος έχει το ίδιο εισόδημα με έναν βουλευτή το χρόνο θα πρέπει να πληρώσει σε φόρους στο κράτος περισσότερα από 41.232,00 € Αλλά υπάρχουν και χειρότερα. ο “ελεύθερος” επαγγελματίας υποχρεούται να πληρώσει 47.935,00 € στην εφορία, δηλαδή ένα ποσοστό που ανέρχεται στο 43,79%. Τι λέει η “δικαιοσύνη” γι’ αυτό; Είναι όπως το φίδι εκείνο που δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους!



scoops.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)