Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ FRAPORT !!!

ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ…
700 πυροσβέστες έχουν αφαιρεθεί συνολικά από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για να επανδρώσουν τα αεροδρόμια της Fraport, το Ελ.Βενιζέλος της PSP και τις εθνικές οδούς των εργολάβων νταβατζήδων !!!
Το προαναγγελθέν έγκλημα με τις τραγικές επιπτώσεις από τις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα έχει ένοχο. Και δεν είναι άλλος από την πολιτική της κυβέρνησης, που – όπως και οι προηγούμενες – με την υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις, καταδικάζει εργατικές – λαϊκές οικογένειες να είναι στο έλεος των πυρκαγιών. Οπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει τις τελευταίες βδομάδες στη Ζάκυνθο.
Ο «Ριζοσπάστης» αποκαλύπτει σήμερα ότι μόλις πριν από μερικούς μήνες με απόφαση της κυβέρνησης αποδυναμώθηκαν δραματικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία (ΠΥ) και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο (ΠΚ) σε Ζάκυνθο και Ελάτια προκειμένου να επανδρωθεί το ιδιωτικοποιημένο αεροδρόμιο της «Fraport» στο νησί! Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το δυναμικό να μην επαρκεί για την κατάσβεση των
πυρκαγιών, με τις συνέπειες να τις παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα.
Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε, αφού η σύμβαση παραχώρησης των αεροδρομίων υποχρεώνει την κυβέρνηση να παρέχει στην ιδιωτική εταιρεία προσωπικό για τις ανάγκες της πυρασφάλειας. Ετσι, αντί να προσλάβουν προσωπικό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και της δασοπυρόσβεσης αλλά και οι ανάγκες πυρασφάλειας του αεροδρομίου, με μπαλώματα και μετακινήσεις επιχειρούν να λύσουν ζητήματα ζωτικής σημασίας που αφορούν την ασφάλεια και την προστασία του λαού.
Πιο συγκεκριμένα:
Σύμφωνα με στοιχεία της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών» (ΕΑΚΠ):
— Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ζακύνθου μετακινήθηκαν στο αεροδρόμιο της «Fraport» 9 μόνιμοι και 4 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης. Το δυναμικό που παρέμεινε ήταν 19 μόνιμοι και 26 πενταετείς, δηλαδή συνολικά 45 πυροσβέστες από 58 που ήταν πριν. Από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ελατίων μετακινήθηκε στο αεροδρόμιο ακόμα ένας μόνιμος πυροσβέστης.
— Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου μετακινήθηκαν στο αεροδρόμιο συνολικά 13 πυροσβέστες. Από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ληξουρίου μετακινήθηκαν 6. Από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σάμης μετακινήθηκαν 4.
Να σημειώσουμε ότι η ίδια κατάσταση επικρατεί σε όλες τις περιοχές που η «Fraport» αγόρασε περιφερειακά αεροδρόμια. Συγκεκριμένα, έχουν αφαιρεθεί από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό συνολικά 700 πυροσβέστες για να επανδρώσουν τα 13 περιφερειακά αεροδρόμια, τα 11 Πυροσβεστικά Κλιμάκια των ιδιωτικοποιημένων εθνικών οδικών αξόνων και το αεροδρόμιο των Σπάτων της «Χόχτιφ».
Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε ότι οι πιέσεις της ΕΑΚΠ είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά λίγο η δύναμη σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, χωρίς ωστόσο να είναι ικανός ο αριθμός των πυροσβεστών να αντιμετωπίσουν σοβαρές καταστάσεις.
Προειδοποιήσεις από τον περασμένο Μάη!
Εκτός όμως από τα παραπάνω, η ΕΑΚΠ είχε προειδοποιήσει για όσα συμβαίνουν στη Ζάκυνθο με αφορμή μία πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί τον περασμένο Μάη. Πιο συγκεκριμένα, με επιστολή στον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων επισήμαινε ανάμεσα σε άλλα:
«Με αφορμή την εκδήλωση πυρκαγιάς στο νησί της Ζακύνθου, γίναμε αποδέκτες γεγονότων τα οποία μας δημιουργούν έντονο προβληματισμό για τα όσα επακολουθήσουν κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο σε βάρος των εργασιακών μας συνθηκών, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, αυτές που υπήρχαν αλλά και αυτές που δημιουργήθηκαν για να λειτουργήσουν οι ΠΥ στα ιδιωτικά αεροδρόμια και τα ΠΚ στους ιδιωτικούς οδικούς άξονες.
Οπως πληροφορηθήκαμε:
Κατά τη διάρκεια του προαναφερόμενου συμβάντος κηρύχτηκε επιφυλακή, κατά την οποία συνάδελφοι από την ΠΥ Α/Δ Ζακύνθου κλήθηκαν να στελεχώσουν πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις της ΠΥ Ζακύνθου, δίχως να έχουν προηγουμένως την παραμικρή εξοικείωση με τον συγκεκριμένο μηχανολογικό εξοπλισμό.
Επειδή η υπηρεσία δεν διέθετε υπηρεσιακό όχημα για τη μεταφορά τους, γεγονός που αποτελεί υποχρέωσή της, το προσωπικό υποχρεώθηκε να μεταβεί από την ΠΥ Α/Δ προς την ΠΥ Ζακύνθου με ιδιόκτητα μέσα μεταφοράς (ΙΧ). Δεν αρκεί δηλαδή το ξεσπίτωμα που έχουν υποστεί και την οικονομική εξόντωση που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας, καλούνται να ενισχύσουν και με αυτόν τον τρόπο την πυρασφάλεια της χώρας.
Αρκετοί συνάδελφοι υποχρεώθηκαν σε υπέρβαση του χρόνου εργασίας και των ανθρώπινων ορίων τους, αφού εργάστηκαν συνεχόμενα από 30 ώρες έως και 50 ώρες περίπου, για το λόγο ότι μετά το πέρας της αποδέσμευσής τους από το συμβάν ορίζονταν σε υπηρεσία, χωρίς να τους δίνεται επαρκής χρόνος ξεκούρασης και αναπλήρωσης δυνάμεων, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία και ασφάλειά τους.
(…) Το γεγονός ότι το εναπομείναν μόνιμο προσωπικό στην ΠΥ Ζακύνθου ανέρχεται συνολικά σε μόλις 20 υπαλλήλους και στο ΠΚ Ελατίων μόλις σε 7 υπαλλήλους, αποκαλύπτει το μέγεθος της ζημίας που έχουν υποστεί οι δομές πυρασφάλειας του νησιού αλλά και της χώρας γενικότερα προς χάριν των ιδιωτικών συμφερόντων».
Είναι προφανές ότι όχι μόνο δεν εισακούσθηκαν όσα έλεγαν οι ίδιοι οι πυροσβέστες και η ΕΑΚΠ, αλλά, ακόμα χειρότερα, η κατάσταση επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα οι επόμενοι μήνες μέχρι και σήμερα για τη Ζάκυνθο να είναι εφιαλτικοί…
80 πυρκαγιές από τον περασμένο Μάη!
Η τελευταία πυρκαγιά στη Ζάκυνθο, που τη νύχτα της Κυριακής απείλησε σοβαρά το χωριό Μαριές, ήταν μόνο μία από τις δεκάδες που εκτυλίχθηκαν στο νησί το φετινό καλοκαίρι. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου, στη Ζάκυνθο έχουν ξεσπάσει περίπου 80 δασικές πυρκαγιές. Μάλιστα, σε μία μόνο μέρα του Ιούλη, από το σύνολο των πυρκαγιών, οι 22 είχαν ξεσπάσει στη Ζάκυνθο και 15 άλλη μέρα του ίδιου μήνα.
Ακόμη και κατά τη διάρκεια της τελευταίας πυρκαγιάς, που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου, δημιουργούνταν συνεχώς νέες εστίες. Συγκεκριμένα, η φωτιά ξεκίνησε στις περιοχές της Αναφωνήτριας, των Ανω Βολιμών και Μαριών και την Κυριακή το πρωί ξέσπασε νέα πυρκαγιά στην περιοχή Καμπί. Κάτι ανάλογο συνέβη και το βράδυ, ενισχύοντας τις υπόνοιες για σχέδιο εμπρησμού, όταν στην περιοχή της Αναφωνήτριας το μέτωπο της πυρκαγιάς πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, με κατεύθυνση κυρίως νότια προς το χωριό Μαριές. Την ώρα που οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να αναχαιτίσουν το πιο επικίνδυνο μέτωπο προς ανατολικά και να οριοθετήσουν ένα μεγάλο μέρος του, εκδηλώθηκαν τρεις νέες εστίες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέα μέτωπα σε ιδιαίτερα πυκνή υψηλή δασική βλάστηση.
Το σενάριο των εμπρησμών στη Ζάκυνθο επιβεβαιώνει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης. «Την ώρα που οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να ελέγξουν τις ήδη υπάρχουσες πυρκαγιές, προέκυπταν νέες εστίες και αυτό έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων… Δεν μπορεί να είναι τυχαίο όλο αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και σημείωσε ακόμα ότι «οι άνθρωποι που ήταν επάνω στα ελικόπτερα, εντόπισαν άτομα που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε άλλα σημεία». 
πηγη: prezatv.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)