Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Το καθεστώς Ράμα προσήγαγε δεκάδες Έλληνες μειονοτικούς στη Χειμάρρα

Το καθεστώς Ράμα προσήγαγε δεκάδες Έλληνες μειονοτικούς στη ΧειμάρραΤο καθεστώς Ράμα προσήγαγε δεκάδες γηγενείς Έλληνες μειονοτικούς στη Χειμάρρα επειδή διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην υφαρπαγή των περιουσιών τουςαπό μαφιόζικα κυκλώματα εργολάβων που διασυνδέονται με ισλαμιστικούς κύκλους.
Σκληρή είναι η ανακοίνωση της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια»:

Ανακοίνωση Τύπου Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ»: Κανένα σχέδιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί στη Χειμάρρα αν δεν λυθεί πρώτα το ιδιοκτησιακό

Η Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ» καταγγέλλει τη δημοτική αρχή της Χειμάρρας, που συνεχίζει να προκαλεί καθημερινώς, υπηρετώντας συμφέροντα ξένα προς την κοινότητα και των δημοτών της.
Για ένα θέμα που έλαβε διεθνή διάσταση, ο κ. Γκόρος συγκάλεσε έκτακτο
δημοτικό συμβούλιο, για την έγκριση του Ρυμοτομικού Σχεδίου που προβλέπει μεταξύ άλλων κατεδάφιση κτηρίων και απαλλοτρίωση περιουσιών αυτοχθόνων κατοίκων.
Για λόγους που καταλαβαίνουμε αλλά και δεν καταλαβαίνουμε, ως τόπος συνεδρίασης επιλέχθηκε μία καφετέρια, 10 χλμ έξω από την πόλη της Χειμάρρας!!!
Αντί να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις του Συνηγόρου του Πολίτη που εντόπισε σωρεία παραβάσεων του Σχεδίου, ο διορισμένος από την κεντρική εξουσία δήμαρχος, προσπαθεί να εφαρμόσει το σχέδιο κουκουλώνοντας τα νομικά κενά.
Περισσότεροι από εκατό πολίτες της Χειμάρρας που θίγονται από το συγκεκριμένο σχέδιο και θέλησαν να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. αρχικά δεν τους επιτράπηκε η είσοδος ενώ στα πρόσωπα των δημοτικών συμβούλων ήταν ζωγραφισμένος ο φόβος από τις πιέσεις που δέχθηκαν για την υπερψήφιση του σχεδίου.
Αιφνιδιαζόμενοι από την παρουσία πολιτών και δημοσιογράφων οι αρμόδιοι αποφάσισαν την αναβολή της συνεδρίασης, για να αναλάβουν δράση στη συνέχεια οι αστυνομικές Αρχές που προσήγαγαν δεκάδες πολίτες ασκώντας τους ψυχολογική βία.
Απευθύνουμε έκκληση προς κάθε κατεύθυνση να σταματήσει επιτέλους η τρομοκρατία και ο ξεριζωμός των γηγενών κατοίκων της Χειμάρρας.
Πιστοί στο όραμα της ειρηνικής συνύπαρξης και της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στον δοκιμαζόμενο από τις αλβανικές κρατικές αυθαιρεσίες λαό της Χειμάρρας και επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί καμία μελέτη αν πρώτα δεν ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)