Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Σχόλιο ιστολογίου:
το 1ο Μωαμεθανικό τέμενος στην Αθήνα, με τα λεφτά των Ελλήνων που μαστίζονται από την φοροληστεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με περιορισμένο αριθμό ατόμων, είναι η αρχή της εσχάτης προδοσίας των τελευταίων κυβερνήσεων.
Αναρωτιόμαστε μετά το πέρας της ανέγερσης του τζαμιού, πόσα ακόμα θα απαιτήσουν να κατασκευαστούν για να προσεύχονται οι περισσότερο από 2 εκατομμύρια μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα.
Διορίστηκε το πρώτο επταμελές διοικητικό συμβούλιο, με τριετή θητεία, που θα αναλάβει τη διαχείριση του μουσουλμανικού τεμένους της Αθήνας.
Ειδικότερα, πρόεδρος διορίστηκε ο Κωνσταντίνος Πιτταδάκης, που είναι προϊστάμενος Διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας. Αντιπρόεδρος ορίστηκε η Σταματίνα Μουρελάτου, αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών.
Δύο μέλη διορίστηκαν εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων συγκεκριμένα, ο Ιωάννης Βακουντούζης, προϊστάμενος Διεύθυνσης του δήμου και η Νέλλη Παπαχελά, αντιδήμαρχος Αθηναίων. Επίσης στο διοικητικό συμβούλιο διορίστηκε ως νομικός σύμβουλος ο Στέφανος Βαζάκας, δικηγόρος παρ ’ Αρείω Πάγω.
Στο Δ.Σ. δύο θέσεις ανήκουν στους εκπροσώπους των μουσουλμανικών κοινοτήτων. Η επιλογή αυτών των ατόμων δεν έγινε τυχαία, αλλά με συγκεκριμένα κριτήρια. Ζουν και εργάζονται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, έχουν την ελληνική υπηκοότητα, είναι οικογενειάρχες και έλαβαν το χρίσμα της εκπροσώπησης των κοινοτήτων τους.
Ο Εχάμπ ελ Σαγιέντ είναι σουνίτης Αιγύπτιος, με αναπληρωτή τον Σουνίτη Σύριο επιχειρηματία που ζει στην Ελλάδα Χαλίντ Μπαντρ. Τακτικό μέλος είναι και ο Γκουλάμ Μουρταζά, ο οποίος εκπροσωπεί τους σουνίτες Πακιστανούς που ζουν στην Αθήνα. Αναπληρωτής του είναι ο Ασίρ Χαϊντέρ Σα-γιέντ, και αυτός με καταγωγή από το Πακιστάν, που εκπροσωπεί τους εν Ελλάδι σιίτες.
Τώρα το πώς θα λειτουργήσει το τζαμί με το δεόμενο τις πολύ μεγάλες διαφορές και αντιπαραθέσεις μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών. δεν μας το αναφέρει κανένας… «σχετικός».
www.dimokratianews.gr

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)