Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Η συμμορία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Σχόλιο ιστολογίου:
όταν η Ε.Ε. επιδιώκει τον ανταγωνισμό και την διάλυση των μονοπωλίων, οι τρεις μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αποθαρρύνουν νέους παίχτες στην "ελεύθερη" κατά τα άλλα αγορά, αποδεικνύοντας ότι και οι τρεις όχι μόνο δεν ανταγωνίζονται αλλά πιθανότατα να διαμορφώνουν και τις τιμές των προϊόντων τους, όπως θα έκαναν οι συμμορίες. 


Forthnet: Στα δικαστήρια με Cosmote, Vodafone και Wind για την κινητή τηλεφωνία





Στα δικαστήρια θα προσπαθήσει η Forthnet να επιλύσει το θέμα των εμποδίων που θέτουν οι τρεις εναλλακτικοί πάροχοι Cosmote, Vodafone και Wind για την είσοδό της στην κινητή τηλεφωνία.
Αν και οι συζητήσεις – διαπραγματεύσεις της Forthnet και με τους τρεις παρόχους έχουν ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες, εντούτοις δεν κατέληξαν πουθενά αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, έβαζαν διάφορα προσκόμματα (όπως πολύ υψηλές τιμές κ.λπ.).

Της Ελένης Μπότα

Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε παρέμβαση της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) έπειτα από αίτημα της Forthnet, προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τις Cosmote, Vodafone και Wind.
Ωστόσο σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, Cosmote, Vodafone και Wind Hellas κωλυσιεργούσαν να έρθουν σε συμφωνία μαζί της προκειμένου η ίδια να καταστεί ιδεατός πάροχος κινητής τηλεφωνίας (mobile virtual network operator ή MVNO).

Στην πράξη, η εταιρεία θέλει να καταστεί μεταπωλητής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, τις οποίες θα αγοράζει στη χονδρική από κάποιο πάροχο κινητής τηλεφωνίας και στη συνέχεια θα μεταπωλεί στη λιανική.
Σήμερα, εικονικός πάροχος κινητής τηλεφωνίας είναι η Cyta Ελλάδος, η οποία συνεργάζεται για την υπηρεσία αυτή με τη Vodafone.
Ωστόσο οι συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών δεν κατέληξαν σε συμφωνία με αποτέλεσμα η διοίκηση της Forthnet να επιλέξει τη δικαστική οδό για να επιλύσει το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι Vodafone και Wind είναι μέτοχοι της Forthnet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)