Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

Μπαμπινιώτης: Η κυβέρνηση μπερδεύει την αριστεία με την ισότητα

Σχόλιο ιστολογίου:
από πότε οι τυχοδιώκτες, ανήθικοι, φασίστες του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να υπερασπίζονται την ισότητα με την λοταρία, σε τόσο μικρές ηλικίες. Όταν η ανισότητα σε φορολογικό, εργασιακό, δικαστικό, επίπεδο είναι στο μέγιστο στην χώρα, αλλά και με την καταπάτηση της ελευθερίας μας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων που παραβιάζονται σε κάθε νόμο που ψηφίζει η Βουλή με την έγκριση πάντα των δανειστών κερδοσκόπων.

Μπαμπινιώτης: Η κυβέρνηση μπερδεύει την αριστεία με την ισότητα
Με την επιλογή σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία μέσω κλήρωσης "καταστρατηγείται μία ομηρική αρχή, μία πανάρχαιη ελληνική αρχή, το Αιέν αριστεύειν", είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Όπως τόνισε ο κ. Μπαμπινιώτης με το νέο νομοσχέδιο καταστρατηγείται η έννοια της άμιλλας.
Ο κ. Μπαμπινιώτης, που έχει διατελέσει και υπουργός Παιδείας, τόνισε ότι η άμιλλα πρέπει να ξεκινάει από το δημοτικό και τα παιδιά να μαθαίνουν να αναγνωρίζουν αυτόν που προσπαθεί όπως και αυτά και να μη θεωρούν ότι όλα στη ζωή είναι προϊόν τύχης και κλήρωσης.
Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση κάνει το λάθος να συγκρίνει την αριστεία με την ισότητα. Όπως είπε μάλιστα, αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση είναι να εξασφαλίσει την ισότητα των ευκαιριών.
Ο κ. Μπαμπινιώτης χαρακτήρισε επίσης ουτοπία το ενδεχόμενο κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων.