Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Βόλος: "Απάντηση" με... πυροβολισμούς στο πρόστιμο των εφοριακών

Βόλος: "Απάντηση" με... πυροβολισμούς στο πρόστιμο των εφοριακώνΣχόλιο ιστολογίου:
η βία φέρνει βία, έτσι και η κρατική βία με την φορολήστεια της θα είναι η αιτία που θα θρηνήσουμε θύματα και από την πλευρά των κρατικών υπαλλήλων, επειδή από την πλευρά του λαού τα θύματα με αυτοκτονία είναι σε καθημερινή βάση, άσχετο εάν τα ΜΜΕ έχουν εντολή να μην αναφέρονται σε αυτό.

 
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:55
Συνελήφθη ιδιοκτήτης ταβέρνας στην περιοχή Αγριά, στον Βόλο, ο οποίος εκνευρισμένος από την επιβολή προστίμου που του επέβαλλε κλιμάκιο εφοριακών το απόγευμα της Πέμπτης, άρχισε να πυροβολεί με μία καραμπίνα στον αέρα. 

Όπως αναφέρει το ΣΚΑΙ, χθες το απόγευμα, τρεις ελεγκτές της εφορίας μπήκαν στην ταβέρνα για έλεγχο και διαπίστωσαν σειρά παραβάσεων για τις οποίες επέβαλαν στον επιχειρηματία χρηματικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, χωρίς να προβούν σε κλείσιμο της επιχείρησης του. 


Αφού τελείωσαν την προβλεπόμενη διαδικασία, οι τρεις υπάλληλοι της εφορίας εξήλθαν από την ταβέρνα με τον ιδιοκτήτη να βγαίνει αμέσως μετά από τον χώρο με μία καραμπίνα, με την οποία άρχισε να πυροβολεί στον αέρα. 
Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία που προέβη στην σύλληψη του επιχειρηματία για παράνομη οπλοχρησία. 

Στο αυτόφωρο ο επιχειρηματίας
Μία καραμπίνα, δύο όπλα με φυσίγγια, αεροβόλο και 350.000 ευρώ, βρήκαν οι αστυνομικοί κατά την έρευνά τους, στο σπίτι του επιχειρηματία της Αγριάς του Βόλου, ο οποίος χθες τη νύχτα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, απείλησε με σπαθί οικονομικούς επιθεωρητές, που πήγαν στο κατάστημά του για αιφνιδιαστικό έλεγχο.
Παράλληλα ο επιχειρηματίας, σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, κίνησε υποψίες και έδωσε αφορμή για τις έρευνες στο σπίτι μετά την καταγγελία των επιθεωρητών ότι κατά την απομάκρυνσή τους, ακούστηκε και πυροβολισμός, χωρίς να διευκρινισθεί από που προερχόταν και ποιόν στόχευε.
Ο επιχειρηματίας φέρεται να ήταν σε έξαλλη κατάσταση, επειδή ελεγχόταν για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα και άρπαξε ένα σπαθί και απείλησε φραστικά τους ελεγκτές.
Μετά τις απειλές και τις φωνές, οι ελεγκτές ειδοποίησαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας συνέλαβαν τον καταστηματάρχη και άρχισαν έρευνες.
Ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε το μεσημέρι στο Αυτόφωρο και αναμένεται η δικαστική απόφαση.

Γ. Πιτσιλής: Αδιανόητες οι ένοπλες απειλές
Από την πλευρά του, ο Γ. Πιτσιλής, γενικός γραμματέας της ΑΑΔΕ, τόνισε πως καμία μορφή βίας δεν είναι ανεκτή και ευχαρίστησε την ηγεσία της αστυνομίας για την ανταπόκρισή της.

Η ανακοίνωση: 
"Οποιαδήποτε μορφή βίας δεν είναι ούτε κατ' ελάχιστο ανεκτή, πολύ περισσότερο οι ένοπλες απειλές, τις οποίες θεωρούμε αδιανόητες. Ευχαριστώ προσωπικά την ηγεσία της Αστυνομιας για την άμεση ανταπόκριση της. Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε έμπρακτα ολους τους υπαλλήλους της Υπηρεσιών μας. Ταυτόχρονα, είμαστε σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία για την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, ώστε να προστατεύονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ελεγκτές της Αρχής απο οποιοδήποτε φαινόμενο βίας ή απειλών."

ΥΠΟΙΚ: Οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν 
Ανακοίνωση εξέδωσε για το γεγονός και η υφυπουργός Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου, η οποία ανέφερε ότι οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά με αμείωτους ρυθμούς.
Το κείμενο της ανακοίνωσης:
"Αναφορικά με το νέο περιστατικό βίας και απειλών κατά εργαζομένων της Υπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων (ΥΕΔΕ) κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων τους, χτες στην περιοχή του Βόλου, οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά, με τους ίδιους, εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Ελλάδας και στόχο την καταπολέμηση και  πάταξη της φοροδιαφυγής.
Οι φορολογικές αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα.
Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)