Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Αλέξης Τσίπρας, ο μεγαλύτερος φοροεισπράκτορας στην Ιστορία

Ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσει στην Ιστορία ως ο μεγαλύτερος φοροεισπράκτορας Πρωθυπουργός στη νεότερη Ιστορία της Ελλάδας. Σε μόνο δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης, η «Αριστερά» που ο ίδιος και οι σύντροφοί του ευαγγελίζονται, ψήφισε μέτρα 14,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για να αυξήσει τα φορολογικά και λοιπά έσοδα από τα 47,7 δισ. ευρώ το 2015, στα 53 δισ. ευρώ φέτος και στα 58,5 δισ. ευρώ. μέχρι το 2021. Τέτοια έσοδα δεν είχε η χώρα στις καλύτερες μέρες της οικονομίας.
Την φορομπηχτική αυτή πολιτική που σχεδιάστηκε για να αποφέρει συνολικά έσοδα 385 δισ. ευρώ στο Δημόσιο σε επτά χρόνια (55 δισ. ευρώ ετησίως κατά μέσο όρο ετησίως), η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν την εφήρμοσε σε «περίοδο πολέμου».

 Την επέβαλε πάνω στα ερείπια μιας βαθιά προβληματικής οικονομίας, η οποία, όμως, από το 2014 είχε δειλά αρχίσει να σταθεροποιείται σε όρους ΑΕΠ, πριν την παραλάβει και την κάψει για δεύτερη φορά στα χέρια του η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάνη Βαρουφάκη με θύμα κυρίως τη λεγόμενη «μεσαία τάξη» και τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Φτάσαμε έτσι από το ένα άκρο στο άλλο. Ο διεθνής τύπος δεν γράφει πλέον για την έκταση της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα αλλά παρομοιάζει τους Έλληνες σαν στυμμένες λεμονόκουπες από τα διαρκώς μεγαλύτερα φορολογικά βάρη που επωμίζονται.

Για τη συνέχεια Liberal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)