Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Λεηλατούν τους φορολογούμενους με 900 κατασχέσεις την ημέρα

φορολογούμενους
Με κατασχέσεις μισθών, πλειστηριασμούς και δεσμεύσεις λογαριασμών απαντά η φορολογική διοίκηση στα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν δημιουργηθεί στο α εξάμηνο του έτους και τα οποία ανέρχονται 5,47 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, σε καθημερινή βάση διενεργούνται 900 κατασχέσεις με στόχο να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δημοσίου.
Από την άλλη πλευρά τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν ότι οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα μόνο τον Ιούνιο άφησαν απλήρωτους φόρους περίπου 700 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αναμένεται να εκτοξευθεί τους επόμενους μήνες δεδομένου ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι σκληρές φορολογικές υποχρεώσεις των φορολογούμενων.
Είναι ενδεικτικό ότι 1 στους 3 φορολογούμενους δεν κατάφερε τον Ιούλιο να πληρώσει την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος εξέλιξη η οποία εάν συνεχιστεί θα εκτινάξει τα ληξιπρόθεσμα χρέη του τρέχοντος έτους στα 12-13 δισ. ευρώ. Συνολικά, μαζί με τα παλαιά χρέη προς του 2017, 3,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι χρωστούν 95 δισ. ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές του έτους μέχρι και τα τέλη Ιουνίου, έχουν γίνει περισσότερες από 112.000 κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και δεσμεύσεις λογαριασμών.Μέσω των κατασχέσεων και των άλλων αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, αλλά και τις ρυθμίσεις οφειλών, στα ταμεία του Δημοσίου έχουν εισρεύσει από τις αρχές του έτους 2,320 δισ. ευρώ από παλαιές και νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), εάν από το συνολικό ποσό των 727 εκατ. ευρώ αφαιρεθούν τα μη φορολογικά χρέη προς το Δημόσιο, η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών διαμορφώνεται σε 692 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι το συνολικό νέο «στοκ» ανήλθε σε 4,282 δισ. ευρώ από 3,590 δισ. ευρώ τον Μάιο. Οι νέες οφειλές έρχονται να προστεθούν στα 90,168 δισ. ευρώ παλαιών συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων έως το τέλος του 2016.
Επίσης, τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι στο τέλος του Ιουνίου ληξιπρόθεσμες οφειλές είχαν 3.805.423 φορολογούμενοι και από αυτούς σε 1.608.263 φορολογούμενους ο εισπρακτικός μηχανισμός έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Το ποσοστό των φορολογουμένων που βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης αυξήθηκε σε 59,14% (συνολικά 951.114 φυσικά και νομικά πρόσωπα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)