Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Economist: Πιθανό Grexit πριν από το Brexit.

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα ενδέχεται να βγει από την Ευρωζώνη, και μάλιστα προτού η Βρετανία αναχωρήσει από την ΕΕ, εκφράζει ο Economist. 

 Η πρόβλεψη βασίζεται στην εύθραυστη, κατά την ανάλυση, κυβερνητική πλειοψηφία στην Ελλάδα, εν μέσω αλλεπάλληλων μη δημοφιλών οικονομικών μέτρων, που πιθανώς θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές. 
 Σύμφωνα με την προσέγγιση του Economist, μια χλιαρή ανάκαμψη συνιστά μακρινή προοπτική για την Ελλάδα και έπειτα από επτά χρόνια ύφεσης είναι πιθανό ένα Grexit προτού κάν «σφραγιστεί» το Brexit. 

naftemporiki.gr

Σχόλιο ιστολογίου:
αφού θα μας αρπάξουν την δημόσια περιουσία θα μας βγάλουν και από την Ε.Ε., δυστυχώς το 2017 προβλέπεται χειρότερο από το 2016. Οι ανησυχίες μας
εστιάζονται στην στάση της προδοτικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που προετοιμάζει την έξοδος από την Ευρώπη. Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα μπορεί να είναι η μοναδική σωτηρία της χώρας, όμως θα πέσει μεγάλη πείνα τα πρώτα χρόνια μέχρι να σταθούμε στα πόδια μας. 
Αλλά και την στάση της Τουρκίας η οποία απειλή και λιγουρεύεται το μεγαλύτερο πλήθος των νησιών μας.
Επίσης η αχρήματη κοινωνία που προετοιμάζει το ΣΥΡΙΖΑ θα επιφέρει καταστροφή στην οικονομία μας όπως τα Capital Controls και θα δώσει την ευκαιρία σε όσους κλέβανε να το κάνουν πιο έντονα, οι offshore που διαθέτουν δεν φαίνονται πουθενά και ας μην ξεχνάμε όλα τα πολιτικά πρόσωπα έχουν μερίδιο στις μίζες και στους χρηματισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)