Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Spiegel: Τυνήσιος ο ύποπτος που αναζητά τώρα η γερμανική αστυνομία

Spiegel: Τυνήσιος ο ύποπτος που αναζητά τώρα η γερμανική αστυνομίαΈνας Τυνήσιος είναι ο άνδρας που αναζητά η αστυνομία στο Βερολίνο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τις οποίες μεταδίδει το Spiegel, η γερμανική αστυνομία αναζητεί έναν Τυνήσιο, μετά τον εντοπισμό εγγράφου ταυτότητας στο φορτηγό, που προκάλεσε τον θάνατο 12 ανθρώπων το βράδυ της Δευτέρας.
Λίγο νωρίτερα, το γερμανικό κανάλι rbb είχε μεταδώσει ότι η αστυνομία
συνέλαβε έναν άλλο ύποπτο νωρίς το πρωί, όμως αργότερα τον άφησε ελεύθερο.
Το βράδυ της Τρίτης, η αστυνομία άφησε ελεύθερο και τον πρώτο συλληφθέντα, έναν Πακιστανό, και προειδοποίησε πως ο δράστης διαφεύγει και μπορεί να είναι οπλισμένος.
Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν τις περίπου 200 μαρτυρίες πολιτών από τον τόπο της επίθεσης προσπαθώντας να ρίξει φως στην ταυτότητα των υπαίτιων, ενώ αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί η «τρελή» πορεία του φορτηγού μέσα στην πόλη επί μισή ώρα πέρασε απαρατήρητη από την Αστυνομία.
Έντονες επικρίσεις υπάρχουν και για το γεγονός ότι δεν τοποθετήθηκαν εμπόδια γύρω από τις αγορές μετά την εμπειρία της Νίκαιας και παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία βρισκόταν σε επιφυλακή για ενδεχόμενο χτύπημα.

tribune.gr