Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Πρ.Παυλόπουλος: Πρόεδρος Δημοκρατίας ή εκπρόσωπος του ευρώ στην Ελλάδα;


Λυπάμαι πάρα πολύ αλλά οφείλω να πω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι Πρόεδρος όλων των συμπατριωτών μας και σε καμία περίπτωση κυβερνητικός εκπρόσωπος ή αντιπρόσωπος της ευρωζώνης και της ΕΕ στην Ελλάδα.
Σε μια συγκυρία που η πατρίδα μας δοκιμάζεται σκληρά από τις ευρωζωνικές και ευρωενωσιακές επιλογές και σε μια στιγμή που μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού, τα οποία διαρκώς γίνονται όλο και μεγαλύτερα, αμφισβητούν ευθέως ή και εκφράζουν την ανοικτή αντίθεσή τους στο ευρώ και την ΕΕ, δεν είναι δυνατόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να γυρίζει την πλάτη και να περιφρονεί αυτούς τους πολίτες, αναδεικνύοντας σε μήνυμά του προς τους Έλληνες της Διασποράς για τις γιορτές ως «αδιαπραγμάτευτη τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον σκληρό πυρήνα της την ευρωζώνη».
Σε μια δημοκρατία δεν υπάρχει τίποτα αδιαπραγμάτευτο παρά μόνο ο πλήρης σεβασμός στην ελεύθερη λαϊκή βούληση και την γνήσια και ανόθευτη λαϊκή κυριαρχία, ενώ η υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας δεν σημαίνει, κατ’ ανάγκην και εσαεί, την δογματική συμμετοχή στην ευρωζώνη αλλά και την ΕΕ, ακόμα και αν οι τελευταίες παρακμάζουν και αποσυντίθεται και προκαλούν αδιέξοδα στην πατρίδα μας και τον λαό.

Δυστυχώς το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο, απολύτως υπεύθυνο για την τραγωδία που βιώνει η χώρα μας, θεωρεί υποχρέωσή του να θέτει τα συμφέροντα της ευρωζώνης και της ΕΕ πάνω από τα συμφέροντα της χώρας, ενώ δίνει την εντύπωση ότι είναι έτοιμο για χάρη του ευρώ να υποβάλει σε ακόμα μεγαλύτερες, χωρίς τελειωμό και προοπτική, θυσίες τον λαό και τη νεολαία.
Είναι τραγικό ότι το ελληνικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, όπως διαχειρίστηκε τη χώρα τις προηγούμενες δεκαετίες, χωρίς να έχει αίσθηση της επερχόμενης κρίσης και της επικείμενης καταστροφής, έτσι και τώρα δεν θέλει και δεν μπορεί να δει τα αδιέξοδα της ευρωζώνης, την επικείμενη αποσύνθεσή της και την βέβαιη, σχεδόν αναγκαστική έξοδο της χώρας από την ευρωζωνική φυλακή, πράγματα που πιθανότατα θα επισυμβούν τον καινούργιο χρόνο, αλλάζοντας ριζικά τον χάρτη της περιοχής μας και της Ευρώπης.
Σήμερα όσο ποτέ η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια μεγάλη και βαθιά δημοκρατική ανατροπή που θα σαρώσει το παρακμιακό κατεστημένο και θα ανοίξει νέους ορίζοντες διεξόδου και ανασυγκρότησης για τη χώρα.

ΠτΔ: Αδιαπραγμάτευτη η συμμετοχή μας σε Ε.Ε. – Ευρωζώνη

Με αρραγή ενότητα μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά, όλοι οι Έλληνες αγωνιζόμαστε και θα αγωνισθούμε για να σταθούμε στο ύψος των εθνικών περιστάσεων και να διασφαλίσουμε, ξεπερνώντας την κρίση, στην Ελλάδα μας και τον λαό μας το μέλλον που τους αρμόζει, τονίζει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του προς τους Έλληνες του εξωτερικού με την ευκαιρία των εορτών.
Ο κ. Παυλόπουλος τονίζει για άλλη μία φορά ότι αυτό «θα το πράξουμε στο πλαίσιο της αδιαπραγμάτευτης συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Διότι αποτελεί σήμερα κοινή συνείδηση, και μεταξύ των Εταίρων μας, ότι η Ελλάδα δεν διανοείται την πορεία της εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχανε την ίδια την ταυτότητά της χωρίς την Ελλάδα».

iskra.gr