Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Απίστευτος ο εφιάλτης της γονικής παροχής εν μέσω κρίσης.

Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν γίνει όμηροι του απίστευτου γραφειοκρατικού μηχανισμού που έχει στηθεί γύρω από τις μεταβιβάσεις ακινήτων.
Ακόμα και μια απλή γονική παροχή ή μια δωρεά μπορεί να΄εξελιχθεί σε εφιάλτη αφού ο ιδιοκτήτης πρέπει να καταφύγει όχι μόνο σε συμβολαιογράφο, αλλά και σε μηχανικό και λογιστή ή ακόμη και στη γενική συνέλευση ιδιοκτητών της πολυκατοικίας αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής.
Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει καθίζηση στις μεταβιβάσεις αιτία δωρεάς ή γονικής παροχής:
• Άρνηση των παιδιών να φορτωθούν τον ΕΝΦΙΑ των γονιών τους
• Μπλοκάρισμα των μεταβιβάσεων λόγω χρεών
• Υπερβολική και δαπανηρή γραφειοκρατική διαδικασία.
Ακόμα και αν δεν προκύπτει φόρος για μια γονική παροχή τα συμβολαιογραφικά έξοδα και τα έξοδα μεταβίβαασης φτάνουν να αντιστοιχούν κοντά στο 2% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου.
Οι γονικές παροχές από 139.000 που είχαν φτάσει σε ετήσια βάση το 2009 έφτασαν το 2015 να έχουν περιοριστεί σε κάτω από 20.000, με την πτώση να ανέρχεται σε 86%. Όσο για τις δωρεές από 60.000 το 2009 δεν ξεπερνούν τις 15.000 σήμερα, με την πτώση να φτάνει στο 75%.
lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)