Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Κάθε έξι λεπτά ένας χριστιανός σκοτώθηκε για την πίστη του μέσα στο 2016

CHRISTIANΕνενήντα χιλιάδες χριστιανοί δολοφονήθηκαν παγκοσμίως αυτόν τον χρόνο, γεγονός που σημαίνει πως κάθε έξι λεπτά ένας χριστιανός πέθαινε κατά τη διάρκεια του 2016, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας της ιταλικής θρησκευτικής ομάδας «CESNUR».

Όπως αναφέρει το Russian Today, o Massimo Introvigne, διευθυντής του κέντρου μελέτης νέων θρησκειών, «CESNUR», είπε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βατικανού, ότι οι χριστιανοί συγκαταλέγονται πλέον μέσα στις περισσότερο διωκόμενες θρησκευτικές ομάδες στον κόσμο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της «CESNUR», περίπου 500.000 χριστιανοί ανά τον κόσμο δεν μπορούν να ασκήσουν υπό καθεστώς απόλυτης ελευθερίας την πίστη τους, είπε ο Introvigne.

Το 70% των δολοφονιών των χριστιανών κατά το 2016, σημειώθηκαν κατά τη
διάρκεια των φυλετικών συγκρούσεων στην Αφρική, πρόσθεσε, επικαλούμενος τα στοιχεία τα οποία προέκυψαν από την έρευνα που διεξήχθη από το Κέντρο για τη Μελέτη του Παγκόσμιου Χριστιανισμού.
Ο μεγάλος αριθμός θανάτων, μπορεί να εξηγήσει το γεγονός ότι πολλοί από τους αφοσιωμένους χριστιανούς αρνούνται να πάρουν στα χέρια τους όπλα, συμπλήρωσε.

Το υπόλοιπο 30%, ή 27.000, έχασαν τη ζωή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις, κατά τις οποίες καταστράφηκαν ολόκληρα χριστιανικά χωριά ή εκδιώχθηκαν από τις αρχές, δήλωσε ο Introvigne.
Ωστόσο, είπε, ότι ο αριθμός των δολοφονιών των χριστιανών μειώθηκε σε σύγκριση με τις 105.000 δολοφονίες που σημειώθηκαν το 2015.
Τα στοιχεία της εν λόγω έκθεσης μπορεί να είναι ελλιπή, καθώς δεν περιλαμβάνουν την Ινδία και την Κίνα, όπου η χριστιανική κοινότητα επιβιώνει μέσα σε καθεστώς άκρας μυστικότητας, πρόσθεσε.
Η θρησκευτική ομάδα μελέτης πρόκειται να δημοσιεύσει τα πλήρη στοιχεία της έρευνάς της που αφορούν τη δίωξη των χριστιανών, τον Ιανουάριο.
Ο Introvigne, είπε επίσης , ότι η Καθολική Εκκλησία εξετάζει επί του παρόντος πόσα άτομα σκοτώθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» στη Συρία και το Ιράκ.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Επίσκοπος των Χαλδαίων Χριστιανών στο Χαλέπι Antoine Audo, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των πενταετών συριακών συγκρούσεων, ο χριστιανικός πληθυσμός της χώρας μειώθηκε από τους 1.5 εκατομμύρια χριστιανούς στους 500.000.

huffingtonpost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)