Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Σπίρτζης: Τον Απρίλιο σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Τον Απρίλιο αναμένεται να μπει σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο και όχι στις αρχές του νέου έτους, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

Σπίρτζης: Τον Απρίλιο σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριοΣτοχεύει στην δραστική μείωση της εισιτηριοδιαφυγής μας λένε

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο στοχεύει στην δραστική μείωση της εισιτηριοδιαφυγής στις αστικές συγκοινωνίες, έτσι λένε και έτσι θέλουν να πιστεύουμε, θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις αρχές Απριλίου, οπότε και θα λειτουργήσουν παράλληλα και τα δύο συστήματα και το σημερινό και το νέο, προκειμένου οι χρήστες να εξοικειωθούν με το ηλεκτρονικό εισιτήριο.
«Αν και θα μπορούσε σταδιακά να ξεκινήσει η εφαρμογή από τον Ιανουάριο, το έργο θα πάει λίγο πίσω, ενώ ταυτόχρονα θα γίνει και νέος συμπληρωματικός
διαγωνισμός για τον Προαστιακό σιδηρόδρομο, αλλά και για τα μηχανήματα για κάποιους σταθμούς που δεν είχαν προβλεφθεί από τον πρώτο διαγωνισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών.
Υπενθυμίζεται πως με βάση το χρονοδιάγραμμα, το έξυπνο εισιτήριο θα έμπαινε σε ισχύ σε λεωφορεία και τρόλεϊ τον Ιανουάριο του 2017 και το καλοκαίρι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ. Σύμφωνα με τον υπουργό, ο σχεδιασμός για το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν ήταν «ο βέλτιστος», καθώς δεν είχαν προβλεφθεί μηχανήματα για τροφοδοσία καρτών ηλεκτρονικού εισιτηρίου και για το λόγο αυτό προχωρήσαμε σε μερικό επανασχεδιασμό του έργου. «Δεν είχαν προβλεφθεί για όλους τους σταθμούς μηχανές για την τροφοδότηση των καρτών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Δεν είχαν προβλεφθεί παντού οι κατάλληλες πύλες σε όλους τους σταθμούς του μετρό. Είχε προβλεφθεί υποχρεωτικά εξοπλισμός, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για αλλαγή του αριθμού για όλα τα λεωφορεία, είτε είχαν πρόβλημα είτε δεν είχαν».
Με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το απλό χάρτινο εισιτήριο και το κουπόνι της μηνιαίας και ετήσιας κάρτας, αντικαθίστανται από την «έξυπνη κάρτα» και την «πολλαπλή κάρτα».
Η «έξυπνη κάρτα» είναι προσωποποιημένη με τον ιδιοκτήτη της και αποθηκεύει τύπους κομίστρου. Καταγράφοντας κάθε του κίνηση στα ΜΜΜ

– Η «πολλαπλή κάρτα» είναι για τους χρήστες που δεν χρησιμοποιούν συστηματικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και αποθηκεύει συγκεκριμένο αριθμό τύπων κομίστρου.
Και με τις δύο κάρτες δεν απαιτείται επαφή στα ειδικά επικυρωτικά των οχημάτων των λεωφορείων και τρόλεϊ και τις πύλες των σταθμών, ενώ οι κάρτες αυτές είναι επαναφορτιζόμενες. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής με χρήση τραπεζικών καρτών.


 tribune.gr

Σχόλιο ιστολογίου:
προβλέπουμε να γίνεται μαζική απάτη στα ΜΜΜ με αντίγραφα των "έξυπνων" εισιτηρίων που μόνο έξυπνα δεν είναι. Η αντιγραφή τους κοστίζει ελάχιστα και το σημαντικότερο είναι ότι θα χαθούν πολλά περισσότερα από όσα σήμερα. Φαίνεται μέσα στην κρίση λεφτά υπάρχουν για τις μίζες των πολιτικών που αποφασίζουν εκσυγχρονισμούς με κόστος εκατομμύρια Ευρώ και αποτέλεσμα μηδέν, πέρα του ελέγχου κάθε μας κίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)