Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Αρχιεπίσκοπος Βιέννης: Δεν χωράμε άλλους μετανάστες

Αρχιεπίσκοπος Βιέννης: Δεν χωράμε άλλους μετανάστεςΟ Αρχιεπίσκοπος της Βιέννης εξέφρασε την άποψη ότι ο «απίστευτος αριθμός» μεταναστών που έφτασαν στην Αυστρία υπερβαίνει τις δυνατότητες της χώρας του.
Ο καρδινάλιος Κριστόφ Σούνμπορν (Christoph Schönborn), καλεσμένος μαζί με τον προτεστάντη επίσκοπο Μίχαελ Μπούνκερ (Michael Bünker) σε ειδική χριστουγεννιάτικη τηλεοπτική εκπομπή, δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι χρειάστηκε να ξανασκεφτεί τη στάση του σε σχέση με τη μεταναστευτική κρίση.
Ο καρδινάλιος, που θεωρείται πιθανός διάδοχος του Πάπα, είπε ότι δεν είναι πλέον πεπεισμένος ότι η Ευρώπη πρέπει να δεχτεί όλους τους μετανάστες.
Θα ήταν καλύτερα να επικεντρωθεί η Ευρώπη στην παροχή βοήθειας στα έθνη της Αφρικής και της Ανατολής, με την ελπίδα ότι οι μετανάστες «θα μπορούσαν να ζήσουν ξανά στις πατρίδες τους», όπως τόνισε.

Σχολιάζοντας την άνοδο του ακροδεξιού και αντιμεταναστευτικού Κόμματος Ελευθερίας, το οποίο φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος στις ερχόμενες εθνικές εκλογές στην Αυστρία, ο Καρδινάλιος είπε ότι «η χώρα μας ανησυχεί».
Οι δηλώσεις του αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Αυστρία, η οποία είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποδοχής των μεταναστών.
Στις 11 Σεπτεμβρίου, σε κήρυγμά του στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου, ο αρχιεπίσκοπος της Αυστρίας είχε αναρωτηθεί: «Θα υπάρξει μια τρίτη ισλαμική απόπειρα κατάκτησης της Ευρώπης; Πολλοί μουσουλμάνοι το σκέφτονται και το εύχονται και λένε ότι η Ευρώπη βρίσκεται στα τελευταία της».

tribune.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)