Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

10 εκατομμύρια κρατική επιχορήγηση πήρε το 2014 και η «Μακεδονία»!! Η φυλλάδα που συκοφαντούσε Έλληνες υπέρ του τουρκικού παρακράτους



Η εφημερίδα στις αρχές του 2014 πήρε κρατική επιχορήγηση ύψους 10 εκατ. ευρώ για την «αναδιάρθρωσή» της και τον Οκτώβριο του 2014 ζήτησε να ενταχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα για να ρυθμίσει τα χρέη της προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τους προμηθευτές. Στο μεταξύ, τον Ιούνιο του 2014 είχε πάρει δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς, ύψους 1,4 εκατ. ευρώ.
Είναι απορίας άξιον πού πήγαν αυτά τα χρήματα, ερώτημα που έθεσε δημόσια ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, όταν το ίδιο διάστημα η εκδοτική εταιρεία υποχρέωσε τους 100 και πλέον εργαζομένους της να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις, με μείωση 30%, προχώρησε σε προειδοποιητικές απολύσεις, μεταξύ των οποίων και συνδικαλιστών, και έκλεισε τα «Σπορ του Βορρά».

Πρόλαβε, όμως, να συνεταιριστεί με τους εκδότες του «Αγγελιοφόρου» για να εξαγοράσει πιεστήριο.
Το 2015 κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή για την τακτική της εκδοτικής εταιρείας αλλά και πάλι η εφημερίδα δεν δέχθηκε καμία παρέμβαση. Αντιθέτως, συνέχισε τις απολύσεις, ενώ χρωστάει δεδουλευμένα 11 μηνών στο προσωπικό. Η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει προκηρύξει κατά καιρούς απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά υπάρχουν συνδικαλιστές που υποστηρίζουν τη διοίκηση και τις απολύσεις της!
Και ενώ δεν απαντήθηκε θεσμικά πού πήγαν τα λεφτά της κρατικής ενίσχυσης για την «αναδιάρθρωση» της εκδοτικής εταιρείας, η «Μακεδονία» σκοπεύει να ιδρύσει «Παρατηρητήριο Αναπτυξιακών Πολιτικών», όπως ανακοίνωσε στην ημερίδα, στην οποία είχαν δεχθεί να μετάσχουν υφυπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, αλλά και στελέχη της ΝΔ, όπως ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)