Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Το τουρκικό πλοίο που προσάραξε στην Κω μετέφερε ένα πρωτότυπο αντιαεροπορικό σύστημα πυροβόλου

Η πάνω φωτογραφία δείχνει τη ναυτική έκδοση του αντιαεροπορικού συστήματος πυροβόλου Korkut της Aselsan. Η κάτω φωτογραφία δείχνει το προσαραγμένο πλοίο Alcatras και το φορτίο του. Το “Α” είναι το 3D ραντάρ αναζήτησης. Το σχήμα του ραντάρ και ο λαιμός του ιστού είναι πολύ χαρακτηριστικοί. Το “Β” είναι το σύστημα ελέγχου πυρός πάνω στον πύργο. Αν και ο πύργος είναι καλυμμένος πάνω στο πλοίο, το σχήμα και το ύψος αντιστοιχεί με τον ακάλυπτο πύργο. Το βέλος δείχνει την κατεύθυνση των πυροβόλων. Η φωτογραφία πάνω είναι από τον χρήστη του twitter @TyrannosurusRex. Η φωτογραφία από κάτω είναι από το The Toc.



Δεν ξέρω τι να πω. Να την αποκαλέσω ελληνική τραγωδία ή τουρκική κωμωδία; Ένα ολοκαίνουριο πρωτότυπο ενος ναυτικού αντιαεροπορικού συστήματος τουρκικής κατασκευής κατέληξε, κολλημένο σ’ ένα Ελληνικό νησί.
Ολόκληρο το περιστατικό ξεκίνησε όπως πολλά άλλα. Το υπό τουρκική σημαία M/V Alcatras, σύμφωνα με δήλωση του κυβερνήτη του, αντιμετώπισε βλάβη στο πηδάλιο καθώς έπλεε από την Τουζλα της Κωνσταντινούπολης στην Αττάλεια. Χωρίς να μπορεί να πλοηγηθεί προσάραξε στην νήσο Κω περίπου 100 μέτρα από την παραλία Λάμπη. Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν πολύ συχνά στο Αιγαίο Πέλαγος.
Το M/V Alcatras είναι ένα πλοίο μήκους 28 μέτρων. Διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου τούρκικου αλιευτικού πλοίου σχεδιασμένο να εργάζεται στις θάλασσες γύρω από την Τουρκία. Όμως δεν διαθέτει αλιευτικό εξοπλισμό. Είναι καταγεγραμμένο ως ένα πλοίο καταδύσεων. Οι παλιές φωτογραφίες του πλοίου στο Marine Trafic δείχνουν ένα συνηθισμένο πλοίο εργασίας, με την μπροστινή υπερκατασκευή και τον μεγάλο χώρο εργασίας στην πρύμνη.
Εντούτοις, όταν το M/V Alcatras προσάραξε στην Κω ήταν φορτωμένο με αυτά που φαίνεται να ήταν δύο λευκά εμπορευματοκιβώτια για στέγαση ή για εργασία και ένα πράσινο εμπορευματοκιβώτιο. Επιπλέον είχε έναν μεσαίου ύψους ιστό με καλυμμένη την κορυφή του και ακόμα μια κατασκευή επίσης τελείως καλυμμένη. Αυτό είναι το πολύτιμο φορτίο του. Ο ιστός και το καλυμμένο φορτίο έχουν το χαρακτηριστικό σχήμα του ναυτικού οπλικού συστήματος αεράμυνας που αναπτύσσεται από την Aselsan.
Για τη συνέχεια proelasi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)