Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Διαβάστε κ.κ. Παυλόπουλε, Τσίπρα, Μητσοτάκη, Κοτζιά, Ντόρα και ΣΙΑ και μην εξευτελίζετε άλλο την Ελλάδα...

Ακολουθεί επιστολή Κούρδου φίλου, που μου έστειλε πριν λίγο, με αφορμή τις εξωφρενικές και ανθελληνικές δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών
Αγαπητέ φίλε Σάββα,,
 Ευτυχώς που υπάρχεις κι εσύ,  που με την αντικειμενική σου προσέγγιση στα γεγονότα, ειδικά αυτά που συμβαίνουν στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν, ενημερώνεις τους αναγνώστες της στήλης σου και αποτελείς πραγματικά μια αισιόδοξη φωνή για τούτο τον τόπο, που τον   αγαπήσαμε και εξακολουθούμε να τον αγαπάμε τόσο πολύ. Δεν είναι όλοι ψευτο-δημοκράτες, ψευτο-αριστεροί και ψευτο-προοδευτικοί!
Εσύ, όπως πάντα, έτσι και στο σημερινό σου άρθρο για τα αίτια, τα σύνδεσες και με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των Κούρδων. Δε διαφωνώ, απλώς προσθέτω τα παρακάτω που φυσικά τα γνωρίζεις....
Αυτά που είδα, που άκουσα και που διάβασα για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη (σ.τ. εννοεί τις δηλώσεις συμπαράστασης προς την Τουρκία των Ελλήνων πολιτικών) με έβαλαν σε σκέψεις. Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που γνώρισα, η Ελλάδα στην οποία ζω τα τελευταία 26 χρόνια. Δε μπορώ να κρύψω την απογοήτευση μου, αρχίζω να ανησυχώ για το μέλλον της χώρας μας, της Ελλάδας, και φυσικά όχι για οικονομικούς λόγους.
Συγκεκριμένα, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ότι στη γειτονική μας  χώρα, μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2015, με εντολή του Ερντογάν, δυνάμεις ασφαλείας, στρατός και σύσσωμο το τουρκικό κράτος κηρύξαν σε κατάσταση έκτακτής ανάγκης, με έναν βρόμικο πόλεμο τις περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας. ( βόρειο Κουρδιστάν) όπου στην πλειοψηφία ζουν Κούρδοι και Ζαζάδες.
Ήδη εδώ και ένα χρόνο στις  πόλεις D.Bakir-Sur, Cizre, Sirnak Nusaybin ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας. Καθημερινά διαπράττονται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Βομβαρδίσανε με τανκς και ισοπεδώσανε πόλεις ολόκληρες!   Πάνω από 500 χιλιάδες άνθρωποι, κάτοικοι της περιοχής, χάσανε τα σπίτια τους. Εκατοντάδες άμαχοι, παιδιά και γυναίκες, δολοφονήθηκαν. 
Μόνο στην πόλη Cizre, κάτοικοι της πόλης που είχαν εγκλωβιστεί σε μια πολυκατοικία, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησής, ζητούσαν μέρες βοήθεια. Η απάντηση στην έκκλησή τους ήταν η άνανδρη πυρπόληση τους από τις δυνάμεις ασφαλείας του τουρκικού κράτος. Αποτέλεσμα, ο τραγικός θάνατος 90 αθώων ανθρώπων.
Από τις 22 Ιουλίου 2016 έως σήμερα, 2400 μέλη του HDP έχουν φυλακιστεί, μεταξύ των οποίων δύο συν-πρόεδροι, 13 βουλευτές, 60 δήμαρχοι, πρόεδροι τοπικών οργανώσεων κ.α.
Και πόσα άλλα ακόμη...
Απλά η βία φέρνει βία, με άλλα λόγια, ό,τι σπέρνεις θερίζεις!
Τώρα, για το Δήμο Αθηνών, το ΥΠΕΞ, τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τα πολιτικά κόμματα και άλλους φορείς. Δεν έδειξαν την ίδια ανθρώπινή, δημοκρατική και προοδευτική ευαισθησία σε όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. (εννοώ επίσημα).
Ο Τούρκος πρόεδρος και Υπουργός Εσωτερικών απειλούν με εκδίκηση;  Έτσι είναι το κράτος δικαίου Τουρκίας!
Και εσύ ως κράτος δικαίου τι κάνεις?
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)