Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Του έκλεψαν το κινητό και έφτιαξε ένα υπέροχο ταινιάκι για την παρακολούθηση στην ψηφιακή εποχή (BINTEO)

Ο φοιτητής κινηματογράφου Anthony van der Meer έπεσε θύμα κλοπής και έτσι το κινητό του τηλέφωνο βρέθηκε στα χέρια κάποιου αγνώστου.
Το γεγονός ότι ένας άνθρωπος βρέθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη να έχει πρόσβαση σε όλα του τα προσωπικά δεδομένα του κίνησε το ενδιαφέρον. Τι είδους άνθρωπος θα μπορούσε να κλέψει ένα τηλέφωνο; Που καταλήγουν τα κλεμμένα τηλέφωνα; Αυτά ήταν και τα μεγαλύτερα του ερωτήματα. Για να πάρει απαντήσεις, ακολούθησε τον κλέφτη χρησιμοποιώντας μία κρυφή εφαρμογή και προχώρησε σε μία ταινία τεκμηρίωσης για την όλη διαδικασία.

Με μία εφαρμογή που ονομάζεται Cerberus, ο φοιτητής κατάφερε να ελέγχει κατά κάποιο τρόπο το τηλέφωνο του όταν ήταν ενεργοποιημένο και συνδεδεμένο στο διαδίκτυο. Ο Anthony μπορούσε έτσι να διαβάζει τα μηνύματα του κλέφτη, να βλέπει φωτογραφίες, να καταγράφει ήχο και βίντεο.
Στη συνέχεια, έφτιαξε ένα συναρπαστικό ντοκιμαντέρ 21 λεπτών το οποίο δείχνει πόσο εύκολο είναι να κατασκοπεύσει κανείς ένα τηλέφωνο στην ψηφιακή εποχή. Το βίντεο έχει ήδη προβληθεί από περισσότερους από 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους. 



koutipandoras.gr

Σχόλιο ιστολογίου:
τι όμορφο που είναι να σου κλέψουν το κινητό και μαζί με αυτό τους τραπεζικούς λογαριασμούς που θα κατέχει, αφού θέλουν να αγοράζουμε με την χρήση των κινητών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)