Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

" Είναι "άδικο" να φορολογείται μόνο η κατοχή ακίνητης περιουσίας "

είχε πει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν ήταν στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Με μεσοπρόθεσμο στόχο την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από έναν φόρο περιουσίας στον οποίο θα περιλαμβάνονται όλα τα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται εντός του 2017 να βάλει σε εφαρμογή το σχεδιασμό για τη δημιουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου. Στόχος είναι όλα τα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων να είναι καταχωρημένα σε ειδικό ηλεκτρονικό αρχείο στην εφορία προκειμένου από τη μια να διευκολύνεται ο φορολογικός έλεγχος για την προσαύξηση περιουσίας και από την άλλη να ανοίξει ο δρόμος για τη επιβολή ενός φόρου συνολικής περιουσίας που θα απορροφήσει- αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ. 

Στο ΥΠΟΙΚ υποστηρίζουν ότι είναι "άδικο" να φορολογείται μόνο η κατοχή ακίνητης περιουσίας και να εξαιρούνται από το φόρο άλλες μορφές περιουσίας, όπως είναι η κατοχή έργων τέχνης, τα τιμαλφή υψηλής αξίας, οι ράβδοι χρυσού και άλλες μορφές κινητής περιουσίας. Έτσι, υποστηρίζουν ότι θα ήταν πιο δίκαιο να διευρυνθεί η φορολογική βάση του σημερινού φόρου περιουσίας που είναι ο ΕΝΦΙΑ προκειμένου να περιληφθούν και άλλες μορφές περιουσίας.


Για τη συνέχεια Capital
 Σχόλιο ιστολογίου:

Είναι σαν να ακούμε τα λόγια του Βενιζέλου σήμερα, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με γαρνιτούρα ΠΑΣΟΚ και πολύ προδοσία. Όπως φαίνεται δεν τους αρκούν να φορολογούν τα έσοδα, θέλουν και το βάζο της γιαγιάς, τα έργα τέχνης κλπ τα οποία θα τα φορολογήσουν πως;  

Φυσικά δεν ακούσαμε να λένε για ανταποδοτικότητα στους φόρους, τι προσφέρει η πολιτεία σήμερα στον πολίτη φορολογούμενο; Αν μπορεί κάποιος να βρει έστω και μια πράξη ανταποδοτικότητας ας μας ενημερώσει...  

Για αυτό λέμε ΟΧΙ στο περιουσιολόγιο, να μην δηλώσει κανείς μας τίποτα, επειδή πάλι οι Γερμανοί θα τα πάρουν, ας περάσουν πάνω από το πτώμα μας, ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)