Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Τώρα έρχεται και η "Κάρτα του Αγρότη", μετά συνέχεια έχει η "Κάρτα του πισινού" !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για κάρτα του αγρότηΣχόλιο ιστολογίου:
από το 2011 ακούμε για την έκδοση νέων καρτών, όπως η κάρτα πολίτη, η φοροκάρτα, η κάρτα αποδείξεων, η κάρτα του φιλάθλου, η κάρτα του φοιτητή, η κάρτα του ασφαλισμένου, φυσικά έχουμε και τις τραπεζικές κάρτες και πλέον μετά από όλες αυτές έρχεται και η κάρτα του αγρότη.
Θεωρεί κανείς ότι είναι τυχαίο όλο αυτό το πανηγύρι με τις κάρτες; Φυσικά όχι, αφού η πρόθεση των τελευταίων κυβερνήσεων είναι να ενσωματώσουν όλες αυτές τις κάρτες σε μία, στην κάρτα πολίτη που την ετοιμάζουν στα μουλωχτά παρόλο που ο λαός στις δύο δημόσιες διαβουλεύσεις έδωσε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην κάρτα πολίτη. Ηχηρό ΟΧΙ έδωσε ο λαός τα τελευταία χρόνια και με τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στις μεγάλες πόλεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά και τοπικά σε μικρότερες (τελευταία τις Αθήνας στις 7/2/2016 στα Προπύλαια με περισσότερο από 18000 διαδηλωτές).
Τι μπορεί να περιμένει κανείς; Τίποτα περισσότερο από το να μετατρέψουν ξανά  το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, ο Τσίπρας έχει το μοναδικό προνόμιο σε όλο τον κόσμο να καταργεί κάθε δημοκρατικό δικαίωμα μάλιστα στην χώρα που δημιούργησε την δημοκρατία.
 Αλέξη μας να σε χαίρεται η μανούλα σου και η άγαμη γυναικούλα σου, να σε χαίρονται σαν τον μεγαλύτερο προδότη που πέρασε από αυτή την ηρωική χώρα. Σε ευχαριστούμε Αλέξη μας, που συγκρίνουμε το ΟΧΙ των Άγγλων αλλά και των Ιταλών και πως οι πολιτικοί τους φοράνε παντελόνια, μαζί σου φυσικά είναι και οι 300 συνάδελφοι σου υπαίτιοι της αφαίμαξης του Ελληνικού λαού και του ξεπουλήματος της χώρας.
Αλέξη μου παιδί μου μην ξεχνάς ότι ο Εφιάλτης έμεινε στην Ιστορία, φαίνεται το ίδιο επιθυμείς και εσύ, να γίνεις το όνομα που όλοι θα φτύνουν στο άμεσο μέλλον ....

Μνημόνιο συνεργασίας για την "Κάρτα του Αγρότη" μεταξύ υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και ΕΤΕ

Η "Κάρτα του Αγρότη" λύνει τα χέρια των Ελλήνων παραγωγών, προσφέροντας άμεση ρευστότητα, αλλά και μείωση του κόστους παραγωγής, λαμβάνοντας την έκπτωση που δίνουν οι έμποροι όταν κάποιος τους πληρώνει τοις μετρητοίς, μετά το πρώτο μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.
Όπως επεσήμανε ο κ. Αποστόλου, "με την σημερινή υπογραφή υλοποιούμε τις δεσμεύσεις του προγράμματός μας και μια από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού, την κυκλοφορία της "Κάρτας του Αγρότη”".
Όπως τόνισε ο κ. Αποστόλου, πρόκειται για ένα σημαντικό τραπεζικό προϊόν και
χρηματοδοτικό εργαλείο. "Η "Kάρτα του Αγρότη” έρχεται να υπηρετήσει δύο βασικές ανάγκες του Έλληνα αγρότη και να απαντήσει σε δύο βασικά προβλήματα:
Πρώτον, στο πρόβλημα ρευστότητας. Είναι γνωστό ότι οι ανάγκες για έναν παραγωγό τρέχουν ολόκληρη τη χρονιά, ενώ οι πληρωμές των ενισχύσεων, που αποτελούν βασικό παράγοντα του αγροτικού εισοδήματος, γίνονται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Έτσι ο αγρότης έρχεται σε μια ταμειακή δυσκολία που τον εμποδίζει να κάνει τη δουλειά του. Με την "Κάρτα του Αγρότη” αποκτά ουσιαστικά τη ρευστότητα που χρειάζεται. Δεύτερον, στο πρόβλημα του κόστους παραγωγής. Η έλλειψη ρευστού είναι ένας βασικός λόγος - δεν είναι ο μοναδικός - που τα αγροτικά εφόδια κοστίζουν ακριβά. Με την "Κάρτα του Αγρότη” ο παραγωγός στην ουσία πληρώνει μετρητοίς, με αποτέλεσμα να διεκδικεί και να παίρνει από τον έμπορο εφοδίων σημαντικές εκπτώσεις και συνεπώς να έχει μείωση στο κόστος παραγωγής του. Προσπαθήσαμε, σε συνεργασία με τους ανθρώπους της τραπεζικής αγοράς, τα χαρακτηριστικά αυτού του τραπεζικού προϊόντος να είναι συγκεκριμένα και να είναι τέτοια που να μπορούν οι Τράπεζες να προσφέρουν στους αγρότες ελκυστικά επιτόκια. Είμαι σίγουρος ότι και οι Τράπεζες θα κάνουν εκείνο που πρέπει και θα κυκλοφορήσουν ένα πραγματικά ελκυστικό προϊόν".
Η "Κάρτα του Αγρότη" θα ενεργοποιηθεί από την άνοιξη του 2017, όταν ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων για την βασική ενίσχυση και ως εγγύηση θα μπει το 80% αυτής . Ως προς τους όρους χρηματοδότησης το επιτόκιο που θα προσφέρει η Εθνική Τράπεζα θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικό καθώς θα κυμαίνεται κάτω από το 5%.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης υπογράμμμισε ότι "με τη συμφωνία μας με το υπουργείο, ο Έλληνας αγρότης που δικαιούται κοινοτική ενίσχυση αποκτά μέσα από την Εθνική Τράπεζα, πρόσβαση σε χρηματοδότηση ακριβώς τη στιγμή που έχει ανάγκη από ρευστότητα. Αυτό γίνεται με την Κάρτα του Αγρότη που ανακοινώνουμε σήμερα. Πέρα από τον αντικειμενικό σκοπό της Κάρτας του Αγρότη, που είναι η χρηματοδότηση του κόστους της αγροτικής παραγωγής, η Κάρτα του Αγρότη είναι ένα άρτιο τραπεζικό προϊόν με βάση τα σύγχρονα πρότυπα των τραπεζικών υπηρεσιών. Με τη συνεργασία μας με το υπουργείο επιτυγχάνουμε διασφαλίσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο, καλύπτοντας τους αυστηρούς κανόνες διαχείρισης κινδύνων σε χρηματοδοτήσεις, ενώ ταυτόχρονα απλουστεύουμε τις διαδικασίες για τον αγρότη, διευκολύνοντάς τον σημαντικά να αποκτήσει την κάρτα και την πρόσβαση που αυτή συνεπάγεται σε ρευστότητα". Ο κ. Φραγκιαδάκης χαρακτήρισε την Κάρτα του Αγρότη ως "ένα πρωτοποριακό τραπεζικό προϊόν για την αγροτική οικονομία και στοχεύει στην χρηματοδότηση του πυρήνα του κόστους παραγωγής του κάθε αγρότη, δίνοντάς του, όπως ήδη ανέφερα, πρόσβαση σε ρευστότητα όταν υπάρχει ανάγκη για την κάλυψη των αναγκαίων εξόδων στήριξης της αγροτικής δραστηριότητας κάθε παραγωγού. Έχουμε διαχρονικά σταθερή συνεργασία με το υπουργείο, τους φορείς και τους παραγωγούς. Η Εθνική Τράπεζα δεσμεύεται ότι θα είναι βασικός αρωγός στις πρωτοβουλίες αυτές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων". Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βρίσκεται σε διαδικασία επαφών και συνεργασιών και με άλλες τράπεζες, κυρίως συνεταιριστικές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ