Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Χωρισμός Εκκλησίας - Κράτους, «ευθανασία» (μ. Μεσογαίας Νικόλαος)

Χρησιμοποιούμε τους διακριτούς ρόλους όπως μας συμφέρει. Ρόλος της Πολιτείας και όχι της Εκκλησίας είναι να ταΐσει τον πεινασμένο κόσμο. Η Εκκλησία διαχειρίζεται τα χρήματα που η κοινωνία της δίνει γι’ αυτό το σκοπό, επειδή εμπιστεύεται αυτήν και όχι το κράτος. Το δικαίωμα λόγου της Εκκλησίας απορρέει από την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.
Η Εκκλησία δεν μπορεί να χωρίσει από το κράτος επειδή είναι ήδη χωρισμένη. Η Πολιτεία ξοφλάει χρέος προς την Εκκλησία, πληρώνοντας τους μισθούς του κλήρου. Το 96% της Εκκλησιαστικής περιουσίας πέρασε στο ελληνικό κράτος το 1833.
Θα ήταν ευχής έργο να είχε γνωρίσει την μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας καρκινοπαθών τελικού σταδίου «Γαλιλαία» ο Αλέξανδρος Βέλιος. Αυτή είναι η απάντηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην «ευθανασία«.
Με την δήλωση  «Η Εκκλησία έχει συμβάλλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας» ο υπουργός Ν. Φίλης ακυρώνει τον εαυτό του ως συνομιλητή της.
Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ




karavaki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)