Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Τζιχαντιστές: Γιατί τρέμει η Ευρώπη

Σχόλιο ιστολογίου:
θα ήμασταν κουτοί εάν πιστεύαμε σε όσα διαβάζουμε, τρέμει άραγε η Ευρώπη από την τρομοκρατία των Τζιχαντιστών; 
Ο τίτλος μόνο γέλια προκαλεί, αφού η Ευρώπη δημιούργησε το ισλαμικό κράτος ISIS, απλά για να ρίξει τον Άσαντ, με πρωτοπόρα την Γαλλία, ΗΠΑ κλπ.
Θα μπορούσε να πιστέψει κανείς ότι αυτοί που τους χρηματοδοτούν θα κινδυνέψουν από το δημιούργημα τους; Φυσικά και δεν πείθει κανέναν η προπαγάνδα τους, όμως δεν θα δίστασαν να οργανώσουν τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη οι ίδιες οι κυβερνήσεις, επειδή ο φόβος είναι η δύναμη τους.
Στην Ελλάδα ο φόβος είναι αυτός που τους κρατάει στην εξουσία, η συνεχή απειλή του να χάσεις την εργασία σου, σε κάνει ανίσχυρο και έρμαιο της δικιάς τους τρομοκρατίας. 
Η τρομοκρατία αν και είναι κατασκευασμένη κατάλληλα με μόνο σκοπό τον έλεγχο των λαών, κλείστε την τηλεόραση για να νιώσετε την δύναμη ενός αδικημένου λαού, αυτού που μόνο ψέματα του υποσχέθηκαν, από μια Ευρώπη αιματοβαμμένη από τις θυσίες αυτού του λαού και που ο Βοράς επιβιώνει μονάχα από αυτούς που καταπιέζει και δολοφονεί κάθε μέρα.
Δεν χρειάζεται να αυτοκτονεί ο γείτονας, ούτε τα παιδιά μας να λιποθυμούν από την ασιτία στα σχολεία, ούτε να αρπάζουν οι τράπεζες τα σπίτια μας, αλλά ούτε ολόκληρη η χώρα να γίνεται ένα κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, για να αντιληφθεί κανείς ότι πρέπει να αντιδράσει, να σηκωθεί από την πολυθρόνα, τώρα που μπορεί, γιατί αύριο θα έρθει και η δικιά του σειρά και τότε θα είναι πολύ επώδυνο μια που δεν υπάρχει κανείς να τον βοηθήσει ...  

Σχεδόν ένα χρόνο από τη 13η Νοεμβρίου και το μακελειό στο Παρίσι. Εννέα μήνες από την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες και πέντε από εκείνη στη Νίκαια. Ο τρόμος «βασιλεύει» στην και έχει φωλιάσει για τα καλά.


Δεν πρόκειται μόνο για την απόδειξη της απόλυτης αποτυχίας της διεθνούς πολιτικής στη Μέση Ανατολή. Η γιγάντωση του Ισλαμικού Κράτους έχει πολλές αιτίες, περισσότερες αφορμές αλλά για την ώρα καμία απάντηση. Και ενώ το τελευταίο διάστημα οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους σφυρηλατούν τις θέσεις του ISIS στη Ράκα της Συρίας και στη Μοσούλη του Ιράκ, ίσως ο αποδεκατισμός του να στρέψει τους μαχητές τους στον «ανταρτοπόλεμο» αλλά αυτή τη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Στις τάξεις του – και αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο- βρίσκονται πολλοί Ευρωπαίοι (Γάλλοι, Βρετανοί, Βέλγοι, Ολλανδοί). Έφυγαν από τις πατρίδες τους για να πολεμήσουν στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους. Φρόντισαν όμως να μην
αφήσουν τα ευρωπαϊκά τους διαβατήρια κι ας άλλαξαν όνομα. Δεν εγκατέλειψαν ούτε την υπηκοότητά τους. Και αυτά ίσως να είναι τα μεγαλύτερα «όπλα» τους για να γυρίσουν τώρα στην Ευρώπη. Όχι ως μετανιωμένοι, όχι ως φίλοι. Πάντα ως εχθροί.
Μπορεί τις τελευταίες μέρες η Ευρώπη να ασχολείται μόνο με τα αποτελέσματα των εκλογών στην Αυστρία, το δημοψήφισμα στην Ιταλία, τα θέματα οικονομίας και το ενδεχόμενο διάσωσης των ιταλικών τραπεζών, αλλά ο κίνδυνος που αντιπροσωπεύει ο ISIS είναι πάντα εδώ, ίσως πιο τρομακτικός από ποτέ.
Η ηγεσία του ISIS κάλεσε τους μαχητές της να μην εγκαταλείψουν τον αγώνα. Είναι μια ακόμη προσπάθεια να συγκρατήσει τα κύματα… φυγής. Υπόσχονται τη νίκη ακόμα αλλά η αλήθεια είναι πως σε Συρία και Ιράκ υποχωρούν.
Οι απώλειες εδαφών σε Ράκα, Μοσούλη και αλλού στρέφουν το Ισλαμικό Κράτος σε μια άλλη τακτική: να στείλει στην Ευρώπη μαχητές που κατάγονται από ευρωπαϊκές χώρες, είναι Ευρωπαίοι πολίτες και κάτοχοι ευρωπαϊκών διαβατηρίων. Μπορούν άρα να ταξιδέψουν πιο εύκολα από τους πρόσφυγες, τους οποίους στρατολογεί το ISIS.
Πριν μερικές μέρες άλλωστε, η Europol προειδοποίησε ότι είναι αυξημένος ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη. «Υπάρχουν απλές δυνατότητες να γυρίσουν στην Ευρώπη» λέει ο Μάρκους Κάιμ, εμπειρογνώμονας σε θέματα ασφάλειας του Ιδρύματος Επιστήμη και Πολιτική του Βερολίνου, μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο DLF.
«Πολλοί από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι Ευρωπαίοι, πολίτες ευρωπαϊκών χωρών που τις εγκατέλειψαν πριν λίγα χρόνια με κατεύθυνση τη Συρία και το Ιράκ. Ωστόσο δεν εγκατέλειψαν την υπηκοότητά τους και έτσι επιτρέπεται να επιστρέψουν στην Ευρώπη. Η δεύτερη δυνατότητα είναι μέσω των προσφυγικών οδών, δεδομένου ότι οι πρόσφυγες τους περασμένους μήνες ήρθαν κατά κύματα στην Ευρώπη. Κυρίως το Ισλαμικό Κράτος τους προσεγγίζει και τους στρατολογεί. Αυτό πολλαπλασιάζει τον κίνδυνο ακόμη περισσότερο», λέει.
Click4more: Σχέδιο φρίκης 17χρονου τζιχαντιστή! Θα δηλητηρίαζε παιδιά με παγωτό

Ο Γερμανός εμπειρογνώμωνας καλεί όσους εκπλήσσονται από αυτή τη διαπίστωση να θυμηθούν ότι, παρά το ότι είχαν προειδοποιηθεί οι αρχές ασφαλείας για κύματα Ευρωπαίων πολιτών που έφευγαν προς τις περιοχές των τζιχαντιστών, δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τα σύνορα, πόσω μάλλον να τους εμποδίσουν. Υπό αυτήν την οπτική γωνία, υποστηρίζει, μπορεί να γίνει και το αντίθετο, να επιστρέψουν δηλαδή πίσω στις χώρες προέλευσής τους στην Ευρώπη.
«Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το ότι μια ριζοσπαστικοποιημένη γενιά μαχητών με ανάλογες τεχνικές εμπειρίες θα επιστρέψει στη Γερμανία και στην Ευρώπη και θα θέσει τις γερμανικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας σε εντελώς διαφορετικές δοκιμασίες από ότι πριν από μερικά χρόνια» προειδοποιεί ο Γερμανός ειδικός.

tilegrafima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)