Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

ΙΝΚΑ-ΔΤ 385/08.01.2013
ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ   ΣΥΓΚΕΚΑΛΥΜΜΕΝΗ «ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ»
Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ 
...ενώ εκκρεμεί  η απόφαση της προσφυγή του ΙΝΚΑ κατά της ΠΟΛ 1077 και διαβάζουμε για νέο επιδιωκόμενο Φακέλωμα και Ξεγύμνωμα του πολίτη. Επιδιώκουν να καταστήσουν υποχρεωτική τη χρήση τραπεζικών καρτών (!) για συναλλαγές από 500 ευρώ, ποσό που δηλώνουν ότι θα το μειώσουν…
·         Το ΙΝΚΑ δηλώνει ξεκάθαρα ότι κάτι τέτοιο προσβάλλει βάναυσα τουλάχιστον δύο  από τα Κεκτημένα του Καταναλωτικού Κινήματος και συγκεκριμένα: 
1ον) το Δικαίωμα της Επιλογής: Όποιος θέλει θα χρησιμοποιεί κάρτες (και μάλιστα με αυτά τα επιτόκια και αυτή τη γραφειοκρατία) και όποιος θέλει μετρητά και 
2ον) το Δικαίωμα της Ασφάλειας: Η απώλεια κάρτας δημιουργεί μεγαλύτερο κίνδυνο από την απώλεια συγκεκριμένου ποσού μετρητών. Πέρα από το γεγονός του Φακελώματος κάθε συναλλαγής από της τράπεζες, που μέχρι να εκδικαστεί η ΠΟΛ 1077 δεν γνωρίζουμε τι Τραπεζικό Απόρρητο τηρούν.
·         Έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι με τις πιστωτικές κάρτες καταγράφονται  οι  αγορές και  δημιουργείται ολοκληρωμένο προφίλ του χρήστη τους. Έτσι  ο καθένας μας εκτίθεται σε μια τεράστια βάση δεδομένων, όπου καταργείται ο Προσωπικός Χώρος,  αφού γνωρίζουν τις συνήθειες και τις ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα του.
·         Το περιβάλλον των τραπεζών, εκτός από μετρημένες εξαιρέσεις, είναι απωθητικό από την πλειοψηφία των καταναλωτών, γιατί ανακαλεί μνήμες από πανωτόκια, υπερδανεισμό, κατασχέσεις κτλ 
Τέτοια προγραμματιζόμενα μέτρα δεν πρόκειται να εφαρμοστούν, γιατί δεν έχουν την αποδοχή της κοινωνίας και δεν στηρίζονται σε κανένα Σύστημα Δικαιοσύνης και σε κανένα Σύνταγμα.
Στα χιλιομασημένα  επιχειρήματα για την… «πάταξη της φοροδιαφυγής» και για τους… «δανειστές» απαντάμε : Ψάξτε να βρείτε τους κακούς στους φίλους της Πολιτικής Εξουσίας. Και, ο λαός δεν ψήφισε «δανειστές» αλλά κόμματα με προγράμματα που δεν είναι της στιγμής να υπενθυμίσουμε τί έγραφαν.
Όποιοι «εξ ιδεολογίας» οραματίζονται για το 2013 ένα κόσμο χωρίς χαρτονομίσματα» , την «αχρήματη εποχή» ας την αντικαταστήσουν με άλλα «οράματα».
ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ
ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΠΙΛΕΞΕΙ

Σταματήστε την Εξόντωση του Ελληνικού Λαού

(Από Δελτίου Τύπου στις 8/1/2013 apantisiinka.blogspot
 
 το είδαμε στο : inkadikap.blogspot
 
Σχόλιο ιστολογίου:
τέσσερα χρόνια προσπαθούν να καταργήσουν τα μετρητά, αλλά ήρθε ο Τσίπρας μας το παιδί του λαού να εφαρμόσει ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφεραν. 
Είναι τόσο μάγκας αυτό το παιδί που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα για χάρη της αριστεράς του.  Θα άλλαζε σε τίποτα αυτή η πολιτική από μιας φασιστικής κυβέρνησης;
Είναι καιρός αυτοί οι αριστεροί φασίστες να εξαφανιστούν από τη χώρα, επειδή όχι μόνο την πρόδωσαν, αλλά την ξεπουλάνε ολόκληρη και χωρίς κανένα δισταγμό.  
Τα ζήτησαν οι Γερμανοί, η Τρόικα ή το ΔΝΤ, που ανακοινώνουν σχεδόν καθημερινά ότι δεν ζητήσαμε εμείς τέτοια μέτρα, τι να πιστέψει κανείς; τον Τσίπρα που έκανε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ ή το ΔΝΤ που όπου πήγε κατέστρεψε τις οικονομίες των κρατών. 
Ο Τσίπρας τελικά είναι πιο αναξιόπιστος από αυτούς που γνωρίζουμε ότι είναι κερδοσκόποι, μπορεί αυτοί να έχουν κάποιο ίχνος ηθικής ενώ στην αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ δεν παράμεινε τίποτα, μόνο η τύφλωση τους για να παραμείνουν στην εξουσία ...