Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Γαλλία: Στη Φυλακή Ο Πρώην Υπουργός Προϋπολογισμού Του Ολάντ


Λογαριασμοί στην Ελβετία, στη Σιγκαπούρη, στη Νήσο του Μαν.
 Η γαλλική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε για τον Ζερόμ Καουζάκ. Καταδίκασε τον πρώην υπουργό Προϋπολογισμού τού Φρανσουά Ολάντ για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Και του έδειξε τον δρόμο της φυλακής, κυρίως επειδή αμαύρωσε την τιμή της Γαλλίας.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, η οποία άρχισε τον Σεπτέμβριο, η εισαγγελέας έχει ζητήσει την καταδίκη του Καουζάκ και έχει προτείνει ποινή φυλάκισης τριών ετών. Είχε επίσης ζητήσει την καταδίκη της πρώην συζύγου του, κάνοντας λόγο
για μία «οικογενειακή ζωή θεμελιωμένη στην απάτη».
Αμφότεροι Καουζάκ και σύζυγος κατηγορούνται ότι διατηρούσαν παράνομους τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό επί δύο δεκαετίες. Έχουν ήδη πληρώσει στις γαλλικές Αρχές 2,3 εκατ. ευρώ.
Πλαστικός χειρουργός στο επάγγελμα, με ειδίκευση στη μεταμόσχευση μαλλιών, ο 64χρονος Καουζάκ υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από την κυβέρνηση τον Μάρτιο του 2013.


Για τη συνέχεια Analytis
infognomonpolitics.blogspot 

Σχόλιο ιστολογίου:
τραπεζικοί λογαριασμοί στο εξωτερικό μαζί με offshore έχουν οι περισσότεροι πολιτικοί της χώρας, αλλά βέβαια δηλώνουν ανεπάγγελτοι. Μήπως να ερχόταν η εισαγγελέας της Γαλλία να μας ανοίξει τα μάτια και να απονέμει επιτέλους δικαιοσύνη. Γιατί κάποιοι εκλεκτοί τα έφαγαν, ενώ κάποιοι άλλοι έγλειφαν τα ψίχουλα που έπεσαν από το τραπέζι τους και οι πολλοί πληρώνουν τώρα το φαγοπότι των άλλων, ακούς ρε χοντρέ, δεν τα φάγαμε μαζί !!!! αλλά εμείς τα πληρώνουμε για εσένα και τους φίλους σου...