Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Ο πόλεμος κατά των μετρητών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σχόλιο ιστολογίου:
δεν είναι μόνο το φαινόμενο Τσίπρα που επιδιώκει την κατάργηση των μετρητών, αυτή η στάση έγινε παγκόσμια επιδημία, που εφαρμόζει και η πουλημένη στα ξένα συμφέροντα Ελληνική κυβέρνηση. Τα Capital Controls που επέβαλε η κυβέρνηση Τσίπρα είναι ουσιαστικά ο έλεγχος των μετρητών, είναι όμως ανησυχητικό που η κυβέρνηση επιμένει για την κατάργηση των μετρητών, με αστείες δικαιολογίες. 
Θα πατάξουν έλεγαν την τρομοκρατία, ελέγχοντας τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών, τα χρόνια πέρασαν μα η τρομοκρατία υπάρχει. Θα πατάξουν την φοροδιαφυγή έλεγαν, όμως σε χώρες που σχεδόν έχουν καταργηθεί τα μετρητά η φοροδιαφυγή συνεχίζει να υφίσταται και χρειάζεται για να λειτουργήσει το καπιταλιστικό σύστημα. Η Γερμανία έχει επίσημα 20% φοροδιαφυγή και οι ΗΠΑ 19%, και από ότι φαίνεται πειραματίζονται σε διεθνές επίπεδο με τις Ινδίες ενώ σε Ευρωπαϊκό με την Ελλάδα. Εμείς όμως θα τους απαντήσουμε για πολλοστή φορά, ότι ο χρηματισμός, οι μίζες και οι δωροδοκίες των πολιτικών και των συνεργατών τους, διαπράχτηκε με την χρήση του τραπεζικού συστήματος και όχι με μετρητά. Οι offshore εταιρείες τους ήταν για να ξεπλένουν το μαύρο χρήμα, των ανθρώπων της εξουσίας, ας κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη για να δουν ποιοι είναι οι φοροφυγάδες. 
Υπενθυμίζουμε ότι τα ΜΜΕ έχουν μετόχους τραπεζίτες, εκτενή ανάλυση μπορείτε να δείτε σε προηγούμενο δημοσίευμα μας του 2012: https://eleftheroiellines.blogspot.com/2012/11/blog-post_6033.html
που αναλύει γιατί οι ειδήσεις είναι μια τεράστια προπαγάνδα.
Το πλαστικό, ηλεκτρονικό, φανταστικό χρήμα, δεν είναι χρήμα και αν κάποιοι επιμένουν σε αυτό, ας μας πούνε που είναι τα χρήματα τους όταν δεν έχουν ενέργεια (πηγή ρεύματος), ή δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, ή δεν διαθέτουν συσκευή που τους εισάγει μέσα στον τραπεζικό τους λογαριασμό, ένα από τα τρία να μην υπάρχει τότε δεν υπάρχουν και τα χρήματα τους. 
Η κατάργηση των μετρητών ουσιαστικά καταργεί το εθνικό μας νόμισμα, που σε αυτή τη φάση είναι το Ευρώ, αυτή όμως η κατάργηση είναι αντισυνταγματική, αφού το Σύνταγμα της Ελλάδας προστατεύει το εθνικό μας νόμισμα. 
Τέλος όποιος επιδιώκει να είναι ελεύθερος δεν θα χρησιμοποιεί τις πλαστικές κάρτες, γιατί η ελευθερία θέλει τόλμη και αυτή υφίσταται μονάχα με την χρήση μετρητών. Όλα τα υπόλοιπα που λένε οι τραπεζίτες, τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση είναι για να πείσουν τα πρόβατα πριν την σφαγή τους...

Phoenix Capital: Και τα μέσα ενημέρωσης εισέρχονται στον «πόλεμο» κατά των μετρητών.

Bloomberg, Financial Times, The New York Times κλπ γνωστά μέσα δημοσιεύουν εδώ και 12 μήνες άρθρα που υποστηρίζουν την απαγόρευση των μετρητών.

Η συνήθης ύποπτος των bearish προβλέψεων ξαναχτυπά…

Η Phoenix Capital στρέφει και πάλι την προσοχή της στον «πόλεμο» κατά των μετρητών που έχουν ξεκινήσει οι Κεντρικές Τράπεζες, βάζοντας όμως αυτή τη φορά στο παιχνίδι και γνωστά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, Bloomberg, Financial Times, The New York Times κλπ γνωστά μέσα δημοσιεύουν εδώ και 12 μήνες άρθρα που υποστηρίζουν την απαγόρευση των μετρητών.

Οι δικαιολογίες τους για το παραπάνω επιχείρημα είναι οι εξής:
1. Θα σταματήσει το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος

2. Θα δημιουργήσει μεγάλης έντασης οικονομική ανάπτυξη

Ο πρώτος ισχυρισμός δεν ισχύει, σχολιάζει η Phoenix, κάτι που γίνεται αντιληπτό αν ληφθεί υπόψη το παράδειγμα της Ινδίας, η οποία πρόσφατα κατήργησε τα χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας (αποτελούν το 86% της συνολικής κυκλοφορίας μετρητών στη χώρα!) δημιουργώντας έτσι ένα χάος.

Με άλλα λόγια, η Ινδία απαγόρευσε αποτελεσματικά το φυσικό χρήμα υποστηρίζοντας ότι θα παραμείνει στην οικονομία, με την αιτιολογία πως είχε χρησιμοποιηθεί παράνομα.

Και αντ 'αυτού, τα χρήματα κατατέθηκαν στις τράπεζες, διαπιστώνει η Phoenix Capital.

Τι συμβαίνει όμως με τον δεύτερο ισχυρισμό;

Αυτό είναι το επιχείρημα που χρησιμοποιείται στη Δύση, ιδίως μεταξύ των οικονομικών ελίτ…

Η απαγόρευση των μετρητών θα βοηθήσει στην επιβολή ενός καθεστώτος χαμηλών, μηδενικών επιτοκίων (ZIRP) η ακόμα και αρνητικών επιτοκίων (NIRP), γεγονός που θα δώσει μία τόνωση στις οικονομίες.

Μόνο που κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε ποτέ!

Ενδεικτικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες διατήρησαν ZIRP για επτά χρόνια με 3,5 τρισ. δολάρια ποσοτικής χαλάρωσης και είχαν ως αποτέλεσμα την πιο αδύναμη ανάκαμψη τα τελευταία 80 χρόνια.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, η Ευρώπη εφαρμόζει αρνητικά επιτόκια και αδυνατεί να αυξήσει το ΑΕΠ, ενώ με την ίδια νομισματική πολιτική η Ιαπωνία δεν κατάφερε επίσης να δημιουργήσει βιώσιμη ανάπτυξη.

Καταλήγοντας, η Phoenix υπενθυμίζει για ακόμα μια φορά, βάσει ενός απόρρητου εγγράφου που έχει στην κατοχή της, πως η Federal Reserve σχεδιάζει την «αποτέφρωση» των καταθέσεων τους επόμενους μήνες…

  bankingnews.gr