Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Aυστριακός υπουργός: Λάθος η εγκατάσταση των hotspots στην Ελλάδα

Aυστριακός υπουργός: Λάθος η εγκατάσταση των hotspots στην ΕλλάδαΟ αυστριακός υπουργός Άμυνας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, μετά τις συνομιλίες που είχε στη Βιέννη με τον  Πάνο Καμμένο, τόνισε ότι «από σημερινή σκοπιά και με το βλέμμα στο μέλλον, δεν ήταν σωστή η περυσινή εγκατάσταση στην Ελλάδα κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων, των λεγόμενων hotspots».
Όπως είπε, συμφώνησε με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας πως τέτοια κέντρα πρέπει να δημιουργηθούν εκτός Ευρώπης.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, θα πρέπει να εξεταστεί ποια στάση θα κρατηθεί κατά μήκος της αποκαλούμενης Διαδρομής της Μεσογείου, και πρέπει να ασκηθούν πιέσεις ώστε να υπάρχουν κέντρα ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων εκτός της ΕΕ, ενώ οι σχετικές συνεννοήσεις θα γίνουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Κατά την άποψή του, σημαντικός παράγοντας είναι, όχι μόνον η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ αλλά και το πώς λειτουργεί όλο το σύστημα, πώς εξελίσσεται το σύστημα στο χώρο της μετανάστευσης και του ασύλου, όπως επίσης ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ανθρωπιστικές πτυχές.
Σύμφωνα με τον αυστριακό υπουργό Άμυνας, σύντομα πρέπει να εξεταστεί εάν αυτό είναι δυνατό ήδη στη Συρία ή σε κοντινές περιοχές όπου υπάρχουν εστίες κρίσης, όπου υπάρχουν ανθρωπιστικές καταστροφές, εάν είναι δυνατή η δημιουργία ζωνών, ζωνών ειρήνευσης, για να μπορεί να παρέχεται εκεί ανθρωπιστική βοήθεια.

Τι ενημέρωσε τον Καμμένο

Όπως σημείωσε ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, κατά τις «ιδιαίτερα σημαντικές» συνομιλίες του με τον Πάνο Καμμένο, των οποίων κεντρικό σημείο υπήρξε η κατάσταση στο Προσφυγικό, ενημέρωσε τον έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας ως προς τις θέσεις των ομολόγων του της Κεντροευρωπαϊκής Αμυντικής Συνεργασίας για τις περαιτέρω εξελίξεις, και συγκεκριμένα για τους σχεδιασμούς και αντιδράσεις σε ενδεχόμενη αποτυχία της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το Προσφυγικό.
Σε μία επόμενη φάση και με τη συμμετοχή και των υπουργών Εσωτερικών, θα εξεταστεί ανάλογα το ζήτημα για να υπάρξει προετοιμασία ως προς τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν, σε ποια συγκεκριμένα σύνορα, και θα πρέπει να υπάρξει μία λύση, όχι μόνον στα σύνορα της ΕΕ, αλλά μία συνολική λύση που θα λαμβάνει υπόψη τις χώρες των Βαλκανίων «και φυσικά την Ελλάδα».
Ο αυστριακός υπουργός Άμυνας, υπογράμμισε πως η κεντροευρωπαϊκή αυτή πρωτοβουλία θα συντονίζεται με την Ελλάδα, και πως οι χώρες της περιοχής μέχρι την Ελλάδα, θα επεξεργαστούν μία κοινή θέση στο πλαίσιο και της Κεντροευρωπαϊκής Αμυντικής Συνεργασίας που θα μεταφερθεί στις Βρυξέλλες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν απο τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)