Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Ο 12χρονος Μιχάλης στο Άγιον Όρος (ΦΩΤΟ)

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Αθωνιάδα Σχολή: «Παντελώς ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για 12χρονο μοναχό στο Άγιον Όρος»

Η Αθωνιάδα Σχολή στις Καρυές διαψεύδει ως «παντελώς ανυπόστατα» τα δημοσιεύματα περί ύπαρξης 12χρονου μοναχού στο Άγιο Όρος.  Η επιτροπή της Ιεράς Κοινότητας,  τονίζει πως «η μοναδική ιδιότητα που φέρει είναι αυτή του μαθητού».
Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η «Εφορία Αθωνιάδος Ακαδημίας», αναφέρει ότι «η Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία είναι ελληνικό Δημόσιο σχολείο - γυμνάσιο και λύκειο - ευρισκόμενο στην χερσόνησο του Αγίου Όρους - Άθω, υπαγόμενο στο Υπουργείο Παιδείας του Ελληνικού Κράτους και συγκεκριμένα στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση. Ο εν λόγω μαθητής φοιτά στο Τμήμα Υποδοχής (Ένταξης), δηλαδή στο τμήμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, με προοπτική να συνεχίσει στις τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου και βρίσκεται στην Αθωνιάδα με τη συγκατάθεση των γονέων του.
Η μοναδική ιδιότητα που φέρει είναι αυτή του μαθητού».
Στην Αθωνιάδα Σχολή, η οποία ιδρύθηκε το 1749, σπουδάζουν, με βάση το πρόγραμμα που ακολουθούν και τα εκτός Αγίου Όρους γυμνάσια και λύκεια, εβδομήντα έξι μαθητές, από την Ελλάδα, Ρωσία, Ρουμανία, Σερβία, Λίβανο, Συρία, τα οποία διαμένουν σε οικοτροφείο της σχολής. Με την αποφοίτηση συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ακολουθώντας σχολές της προτίμησής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Του Γιώργου Θεοχάρη

Το δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ που προέρχεται από ρουμανικό θρησκευτικό περιοδικό, για τον μικρό Μιχάλη που φοιτά στην , έγινε αντικείμενο διαστροφής από διάφορα sites που ασχολήθηκαν με το θέμα.

Η διαστροφή αυτή της πραγματικότητας, εις βάρος του , μας αναγκάζει να γράψουμε ποια είναι η αλήθεια και να καταγγείλουμε κάθε προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Αγίου Όρους με την διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Ο μικρός Μιχάλης δεν έχει γίνει μοναχός στο Άγιον Όρος ούτε δόκιμος, αλλά είναι απλά μαθητής της Αθωνιάδας Σχολής.
Η Αθωνιάδα είναι Σχολἠ και δεν είναι μοναστήρι.
Είναι ένα Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο, ανάμεσα στα διάφορα άλλα που υπάρχουν σε όλη την χώρα και λειτουργούν κανονικά υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας και της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους.


coperta-lc-noiembrie-2016-198x280  Για να γίνει κάποιο παιδί μαθητής στην Αθωνιάδα Σχολή απαιτούνται οι εξής προϋποθέσεις:
α) Να το θέλει το ίδιο το παιδί.
β) Κάποιο μοναστήρι (ή εξάρτημα Μονής) να δεχθεί να αναλάβει την κηδεμονία του, όσο διάστημα αυτό θα φοιτά στην Σχολή.
γ) Ο πατέρας του παιδιού να ζητήσει από την Μονή να αναλάβει την κηδεμονία του παιδιού.



Συνεπώς, φοίτηση στην Αθωνιάδα Σχολἠ χωρίς γονική συγκατάθεση δεν μπορεί να γίνει.
Κατά το διάστημα της φοίτησης των παιδιών στην Αθωνιάδα και μόνο κατά την διάρκεια των εκκλησιαστικών ακολουθιών, τα παιδιά φορούν ράσα, τα οποία αν θέλουν τα ίδια μπορούν να τα φορούν και σε άλλες περιστάσεις.
Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα εκκλησιαστικά σχολεία, όπως π.χ. η Ριζάρειος στην Αθήνα.
Η Αθωνιάδα Σχολή, όπως και οι άλλες εκκλησιαστικές σχολές, λειτουργούν υπό την αιγίδα του Κράτους και της Εκκλησίας με σκοπό να βοηθήσουν παιδιά που έχουν έφεση προς την εκκλησιαστική ζωή για να καλλιεργήσουν την κλήση τους και εάν θέλουν στη συνέχεια να γίνουν κληρικοί, ιερείς, μοναχοί κ.λπ., χωρίς φυσικά καμία δέσμευση και υποχρέωση.
Κάτι τέτοιο είναι φυσικό σε μία χώρα, όπως π.χ. υπάρχουν σε πολλές χώρες στρατιωτικά σχολεία, τα οποία προετοιμάζουν τα μικρά παιδιά για να φοιτήσουν σε ανώτερες στρατιωτικές σχολές, και να στελεχώσουν τις ένοπλες δυνάμεις τους ως μόνιμοι στρατιωτικοί.


vimaorthodoxias.gr

(τροποποίηση από ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 16/12/2016)

2 σχόλια:

  1. This innocent attractive bright young boy should never go to live with the monks at the monastery. All monks, day and night dream about sex. Very soon they will grab the boy for sex and will assault him. That boy should not be there with those male monks. He would be better to go in convent with the nuns. If some nun will try to have sex with him at least physiologically this will be normal and he will be doing what is natural between a man and a woman, although he will be a boy and the woman a nun. God would not disapprove, but He will be ased

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xxxNA -> επειδή όσα γράφονται μερικές φορές είναι από μια σκοπιά που δεν ενδιαφέρεται να προβάλει την αλήθεια, ποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι ένα παιδί 12 ετών θα πήγαινε για μοναχός; Για αυτό όταν ενημερωθήκαμε από έγκυρη πηγή για την αλήθεια τροποποιήσαμε το κείμενο.
    Στο σχόλιο σας βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι μοναχοί είναι ανώμαλοι και έχουν τον νου τους μόνο στο σεξ, δηλαδή δεν υπάρχει κάποιος να προσεύχεται; Αν έχετε πάει στο Άγιο Όρος παρακαλούμε να μας απαντήσετε σε ποια μοναστήρια είδατε όσα γράφετε. Αν δεν τα είδατε και απλά τα ακούσατε, είναι κακοήθειες εις βάρους του ασκητικού αγώνα που κάνουν οι μοναχοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)