Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ο σταθερός και αδιάκοπτος ξεπεσμός του Ανθρώπου

xeria_zeugari__mainτου Ανδρέα Μ. Καραγιάννη, συγγραφέα

Αυτές τις ημέρες μονοπώλησε τους τηλεοπτικούς μας δέκτες η είδηση για τα που επιδίδονται στην τέχνη του swinging.


Σε μία χαλαρή, gossip τάχα ατμόσφαιρα μας μεταφέρθηκε η είδηση ότι άνθρωποι σε σχέση, ή παντρεμένοι ή ακόμα και έχοντας κάνει παιδάκια, από πλήξη και περιέργεια συνευρίσκονται σεξουαλικά με άλλα ζευγάρια, σε θέρετρα στην , κάτι το οποίο συντελείται μπροστά στα μάτια του\της συντρόφου.
Μας επιβάλλουν άφιλτρα οι καθοδηγητές, τις σκέψεις, ότι αυτό αποτελεί μία μέθοδο αντιμετώπισης των κρίσεων στις σχέσεις και στο γάμο, και μας προτρέπουν υποχθόνια και έμμεσα να δοκιμάσουμε, μιας και όπως διατείνονται υφίσταται και άλλος δρόμος εξέλιξης των προσωπικών σχέσεων.
Στο όμορφο συναίσθημα που είναι η προσωπική ερωτική επαφή, του προσδίδεται
ένα χυδαίο πρόσημο, που σκοπεύει στη διάλυση του ηθικού και αξιακού ιστού, εξευτελίζοντας την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια, τη μοναδικότητα του κάθε ζευγαριού, τα όνειρα, τις χαρές τις λύπες, τους τσακωμούς, που όλα είναι στο παιχνίδι και αποτελούν κομμάτια της φυσιολογικής ζωής του ανθρώπου.
Στο παρελθόν υπήρχαν και έτερες απόπειρες διολίσθησης της κοινωνίας στο απρόσωπο πολυπολιτισμικό κενό της σεξουαλικής απελευθέρωσης, όμως τα αξιακά αντανακλαστικά των ανθρώπων αντέδρασαν σθεναρά στη μόδα του αποπροσανατολισμού και του μηδενισμού.
Σήμερα πολύ φοβάμαι ο άνθρωπος δεν διαθέτει τα απαραίτητα πνευματικά αντισώματα να απομονώσει τέτοια φαινόμενα. Η κάθε λογής μόδα έχει εισέλθει τόσο βίαια και ύπουλα στις ζωές μας καταστρέφοντας κάθε οχυρό αντίδρασης, μιας και τα υγιή πρότυπα πλέον καθίστανται ανεπαρκή ή και πολλές φορές αμελητέα.
Ο απόλυτος κατήφορος θα έρθει τη μέρα που όχι θα δρούμε σα ζώα, αλλά τη μέρα που θα σκεπτόμαστε όπως αυτά. Και αυτή η μέρα δυστυχώς δεν αργεί.

tilegrafima.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)