Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

«Όταν θα ακούσετε να φωνάζουν διωγμός στους Χριστιανούς, μη φοβηθείτε μη δειλιάσετε»

Προφητεία και συμβουλή Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου


«…Παιδιά μου, όσα ολίγα και να είσθε να προσέχετε, για να μην παρασυρθήτε, από το ρεύμα του κακού… Να είστε ζωντανά ψάρια, του Μεγάλου Ψαρά του Ιησού .


Να πάτε κόντρα με την άπιστη και διεφθαρμένη κοινωνία.
Κόντρα με τον πατέρα και την μάνα, όταν είνε άπιστοι και σας σπρώχνουν προς την αθεία. Κόντρα με τους δασκάλους και τους καθηγητάς, αν αυτοί εξεκλείνουν από τον προορισμό τους και σας κηρύττουν απιστία και αθεία.
Κόντρα με την διεστραμένη κοινωνία. Κόντρα στο ρεύμα αυτό το παγκόσμιο της διαφθοράς. Κόντρα μ᾿όλους τους δαίμονας.
Θ᾿αντισταθούμε ως Έλληνες, ως Ελληνίδες, ως χριστιανοί και να είστε βέβαιοι ότι όσον ολίγοι και να είστε δεν θα νικήσουν οι άθεοι και οι άπιστοι, θα νικήσουν οι πιστοί, γιατί πράγματι ο Χριστός δεν απέθανε, αλλά ζη και βασιλεύει εις τους αιώνας των αιώνων.

Γέρος πλέον επίσκοπος, που βρίσκομαι στο τέλος της επιγείου ζωής μου, ύστερα από πολύπλακτον και περιπετειώδη βίον 40 ετών στην Πατρίδα σας συνιστώ παιδιά. Αν έρθη εποχή που θα ακούσωμε και εμείς όχι στο θέατρο, αλλά στην πραγματικότητα διωγμός.
Καί θ᾿ ακουστή η λέξη διωγμός εναντίον των πιστών χριστιανών, μη φοβηθείτε, μη δειλιάσετε. Εγώ μεν δεν θα ζω πλέον, θα βρίσκομαι υπό τον τάφο, αλλά εσείς την φωνήν της Νικομηδείας, την φωνή των μαρτύρων, θ᾿ ακούσετε να φωνάζουν, απ᾿ άκρου εις άκρου διωγμός και οι και οι ιερείς και οι επίσκοποι θα εξαλείψουν το Ευαγγέλιο, για να κηρυχθή νέον ευαγγέλιο.
Καί ότι γίνεται στην Αλβανία και ότι γίνεται σε χώρες μακριά, θα γίνη και στην Ελλάδα, προφητεύω. Αλλά ένα πράγμα να ξέρετε πολύ καλά, ότι δεν θα νικήσουν οι άθεοι, αλλά οι πιστοί. Εσείς παιδιά μου όσο λίγα και αν μείνετε με τον Χριστό, μη φοβηθείτε, θα νικήσετε.

Καί αν ακόμα παιδί μου, παιδί του Κατηχητικού Σχολείου, παιδί της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Μακεδονίας και αν σ᾿αρνηθεί η μάνα σου και ο πατέρας και μείνεις ένας μέσα στην Πτολεμαίδα και αν όλη η κοινωνία της Πτολεμαίδος γονατίσει μπροστά στον διάβολο, εσύ μη γονατίσεις, να τον πολεμήσης και συ ο ένας θα νικήσης.
Σας το είπα και το τονίζω· Μπορεί να γονατίσουν άλλες πόλεις, αλλά η Πτολεμαίδα που είνε βαμένη με το αίμα των μαρτύρων, δεν θα γονατίση ποτέ.
Στις φλέβες σας μικρών και μεγάλων ρέει αίμα μαρτύρων της Νικομηδείας, της Μικράς Ασίας και του Πόντου.

Η Πτολεμαίδα μας θα γίνη Κάστρο του Χριστού και θα αποδείξουμε για μια ακόμη φορά προς πείσμα των δαιμόνων ότι ο Χριστός δεν απέθανε, αλλά ζη εις αιώνας αιώνων».
Απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου σε μαθητές και μαθήτριες των Κατηχητικών Σχολείων Πτολεμαΐδος, 1978

vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)