Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Ο Αμερικανός Πρέσβης ομολόγησε πόσο σημαντική είναι η Ελλάδα – Διαβάστε!

Ο Αμερικανός Πρέσβης ομολόγησε πόσο σημαντική είναι η Ελλάδα – Διαβάστε!Οι ΗΠΑ δεσμεύονται απόλυτα για την επιτυχία της Ελλάδας και αυτή τη δέσμευση θα επιβεβαιώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα.
Αυτό τόνισε ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος επισκέφθηκε την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, συνοδευόμενος από τη γενική πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Ρεμπέκα Φονγκ.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, ο Αμερικανός πρέσβης είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να είναι επιτυχής αν η Ελλάδα δεν είναι επιτυχής.

Εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στα θέματα ασφάλειας της περιοχής και διαβεβαίωσε ότι για τον Λευκό Οίκο έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία η προστασία της Ελληνικής Δημοκρατίας γιατί αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μια ιδιαίτερα νευραλγική γεωγραφική περιοχή.
Δήλωσε πως οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει από τους Έλληνες για να ξεπεραστεί η κρίση και την αντιμετώπιση του προσφυγικού.
Ο ίδιος, προσωπικά, διαπίστωσε ότι οι Έλληνες πολίτες έδωσαν από το υστέρημα τους για να βοηθήσουν εκείνους που έχουν ανάγκη ξεπερνώντας κάθε ξενοφοβική και ακροδεξιά ρητορική.
Η υφυπουργός, από την πλευρά της, έθεσε το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και δήλωσε:
«Με τον κ. πρέσβη μίλησα ως εκπρόσωπος της Μακεδονίας και της Θράκης και ως Ελληνίδα πολίτης. Τόνισα τα βάρη που έχει επωμιστεί ο ελληνικός λαός και τις δυσκολίες που συναντούν οι Έλληνες λόγω της μεγάλης φορολογίας που τους έχει επιβληθεί και εξαιτίας του δημοσίου χρέους.
Τόνισα ότι έχουμε επωμιστεί ως χώρα το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού, χωρίς να έχουμε τις υποδομές, χωρίς την οικονομική δυνατότητα και με την άρνηση πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κοινή διαχείριση της κρίσης.
Εξήγησα στον κ. πρέσβη ότι κάποιες επιλογές της ΕΕ καθιστούν πλέον αβάσταχτο το βάρος στις πλάτες του ελληνικού λαού και δύσκολη την καθημερινή επιβίωση των πολιτών, και τόνισα την ανάγκη να προχωρήσουμε σύντομα σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και σε πράξεις ουσιαστικής ενίσχυσης και ανόρθωσης της οικονομίας μας».