Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Κούρδοι Συρίας: Οι Τούρκοι μας βομβάρδισαν ενώ νικούσαμε σε μάχη το Ισλαμικό Κράτος

Κούρδοι Συρίας: Οι Τούρκοι μας βομβάρδισαν ενώ νικούσαμε σε μάχη το Ισλαμικό ΚράτοςΟι Αρχές του συριακού Κουρδιστάν (Ροζάβα – βόρεια Συρία) απηύθυναν έκκληση την Πέμπτη στα Ηνωμένα Έθνη, στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Ρωσική Ομοσπονδία να σταματήσουν την Τουρκία από το να βομβαρδίζει τα κουρδικά χωριά και τις κουρδικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία.
Με δημόσια δήλωσή τους τα τρία κουρδικά καντόνια της βόρειας Συρίας, Τζαζίρα (βορειοανατολική Συρία), Κόμπανι και Εφρίν (βορειοδυτική Συρία), που έχουν συστήσει την κουρδική αυτοδιοίκηση της Ροζάβα, καταγγέλλουν την Τουρκία ότι βομβάρδισε τα κουρδικά χωριά Ουμ Αλ Χους, Ουμ Αλ Ουρά και Χασίγια στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού δυτικά του Ευφράτη.
Η αυτοδιοίκηση της Ροζάβα καλεί τη διεθνή κοινότητα «να δράσει άμεσα και να σταματήσει την τουρκική επιθετικότητα και να εμποδίσουν το τουρκικό κράτος να απειλήσει την ειρήνη και την ασφάλεια της περιοχής μας με τις συνεχείς παραβιάσεις της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών».

Αργά το βράδυ της Τετάρτης – ξημερώματα Πέμπτης 20 Οκτωβρίου, η τουρκική πολεμική αεροπορία δίχως να έχει προηγηθεί κάποια επιθετική ενέργεια στην Τουρκία από την πλευρά των Κούρδων της Συρίας, βομβάρδισε 26 σημεία στο έδαφος του συριακού Κουρδιστάν σκοτώνοντας έως και 200 Κούρδους αντάρτες που θεωρούνται σύμμαχοι των ΗΠΑ και μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Οι απώλειες αυτές -που είναι υπερβολικά μεγάλες- ανακοινώθηκαν από τους Τούρκους. Οι Κούρδοι δεν τις έχουν επιβεβαιώσει.
Τον Φεβρουάριο του 2016, όταν η Τουρκία δεν μπορούσε ακόμα τότε να βομβαρδίζει με τα αεροπλάνα της μέσα στην επικράτεια της Συρίας, δικαίωμα που το πήρε τσαμπουκά από τις 24 Αυγούστου και μετά όταν εισέβαλε στη βόρεια Συρία με την επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη», εκμεταλλευόμενη την αμερικανική προεκλογική ακυβερνησία και την ανοχή του Πούτιν, που όλο τάζει και μετά ξετάζει (οι Ρώσοι είναι γνωστοί στη διπλωματία ως οι πλέον αφερέγγυοι), η Τουρκία λοιπόν τότε καταγγέλθηκε στα Ηνωμένα Έθνη και στο Συμβούλιο Ασφαλείας από τη Ρωσία επειδή βομβάρδισε με πυροβολικό κουρδικές θέσεις.
Τότε όμως ο Πούτιν ήταν «στα μαχαίρια» με τους Τούρκους και παρίστανε τον φίλο στους Κούρδους. Τώρα που ο Πούτιν έχει λυκοφιλία με τον Ερντογάν μάλλον είναι απίθανο να θυμηθεί τις υποσχέσεις που έδινε στους Κούρδους, ότι δηλαδή εάν τους επιτεθεί η Τουρκία θα τους υποστηρίξει.
Στη κουρδική δήλωση αναφέρεται επίσης ότι η Τουρκία άρχισε να βομβαρδίζει τις θέσεις των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) λίγες ώρες μετά αφού εκδίωξαν το Ισλαμικό Κράτος από χωριά που κρατούσε ανατολικά της Εφρίν.
Οι Κούρδοι καταγγέλλουν ότι η τουρκική επίθεση ήταν ευθεία υποστήριξη του τουρκικού κράτους στο ηττημένο Ισλαμικό Κράτος και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι βομβαρδίστηκαν από τους Τούρκους μόλις έδιωξαν τους τζιχαντιστές του ISIS από τα συγκεκριμένα χωριά.

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)