Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Επίσημη αναγγελία κατάλυσης του Συντάγματος από τη κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη


Όλγα Γεροβασίλη
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες για την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ  ως προς την αντισυνταγματικότητα του νόμου περί τηλεοπτικών αδειών και την αντίδραση της κυβέρνησης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε τα εξής:
“Θεσμικά χυδαία, αυταρχικά πεισματική και πολιτικά αυτοκτονική ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης στις δημοσιογραφικές πληροφορίες για το αποτέλεσμα της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ.





Η δήλωση που με επαναστατικό οίστρο διάβασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, συνιστά επίσημη αναγγελία κατάλυσης του Συντάγματος.
Νομίζει ο κ. Τσίπρας ότι με ένα νεώτερο νόμο μπορεί να  παρακάμψει την απόφαση του ΣτΕ και να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα. Όφειλε να περιμένει τη δημοσίευση της απόφασης, να τη διαβάσει προσεκτικά και να συμμορφωθεί πλήρως, όπως επιτάσσει το άρθρο 95 του Συντάγματος.
Η κυβέρνηση που υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και παρακαλάει για το τέταρτο, κατηγορεί το ΣτΕ γιατί έκρινε το μνημόνιο συνταγματικό!

Η κυβέρνηση που υπερασπίστηκε με πάθος το PSI στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, που υποκλίνεται στο PSI με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 και παρακαλάει να τις δοθούν τα δευτερεύοντα συμπληρωματικά μέτρα του PSI ώστε να τα εμφανίσει ως επιτυχία της σε σχέση με το χρέος, κατηγορεί το ΣτΕ γιατί έκρινε συνταγματικό το κούρεμα του χρέους το  2012 και δεν άφησε να οδηγηθεί η χώρα σε ασύντακτη χρεοκοπία!
Η κυβέρνηση που προκάλεσε βλάβη δεκάδων δισεκατομμυρίων στην οικονομία, δήθεν οδύρεται για τα 85 εκατομμύρια των υπερθεματιστών, όταν ένας νόμιμος διαγωνισμός μπορεί να αποφέρει πολλά περισσότερα. Έλεος. Ας τεθεί ένα όριο στις αντιφάσεις, τα ψέμματα και τον αυτοδιασυρμό.
Ο δρόμος που επέλεξε η κυβέρνηση οδηγεί στην ανοικτή θεσμική κρίση και σε νέα παιχνίδια με την πορεία της οικονομίας και τη θέση της χώρας μέσα στη ευρωζώνη.
Πρόκειται για μια επικίνδυνη και αδίστακτη ομάδα που δεν σέβεται ούτε τη νομιμότητα ούτε το εθνικό συμφέρον.   
Για όποιον έχει στοιχειώδη αίσθηση της εθνικής και της ευρωπαϊκής έννομης τάξης, οι αντισυνταγματικότητες του λεγόμενου νόμου Παππά ήταν κραυγαλέες και αθεράπευτες.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας διαφύλαξε τον θεσμικό του ρόλο, την παράδοση και τη συνέχεια της νομολογίας του. Και με την απόφασή του είπε το αυτονόητο. Έσφαλαν δραματικά όσοι προσπάθησαν να το επηρεάσουν και μάλιστα με τρόπο  βάρβαρο.  
Επειδή είχα προβλέψει με ακρίβεια τις εξελίξεις αυτές, τώρα οφείλω να διατυπώσω καθαρά την πρόβλεψη μου για τη συνέχεια. Η  κυβέρνηση θα ακολουθήσει με φόρα  τον κατήφορο χωρίς όριο συνταγματικό, οικονομικό, εθνικό. Δεν δραματοποιώ. Απλώς διαπιστώνω.
Είναι ατομική και συλλογική υποχρέωση όλων των πολιτών που πιστεύουν στη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την σταθερή πορεία της Πατρίδας μας να αντιδράσουν  στο όνομα του Συντάγματος.”

http://www.protothema.gr/politics/article/623012/venizelos-episimi-anaggelia-katalusis-tou-sudagmatos-i-dilosi-gerovasili/ 

justiceforgreece.wordpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)