Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ 1928 -ΤΣΑΚΑΛΗΣ 2016:Το παρακράτος και τα Λαμόγια συνεχίζουν να διώκουν τους Έλληνες….




Αποτέλεσμα εικόνας για καρυωτάκηΟ Καρυωτάκης, υπάλληλος του Υπουργείου Πρόνοιας, βρέθηκε στην Πρέβεζα λαμβάνοντας μια ακόμη δυσμενή μετάθεση λόγω των συγκρούσεών του με τον τότε Υπουργό Πρόνοιας, Μιχαήλ Κύρκο (πατέρα του Λεωνίδα με την φυσαρμόνικα), υπεύθυνο για τη διαχείριση των χρημάτων που προορίζονταν για την αποκατάσταση των προσφύγων. Ο ποιητής, ευσυνείδητος υπάλληλος, αλλά και ενεργός συνδικαλιστής, γνώριζε τις παρατυπίες και τη σκανδαλώδη δράση των στελεχών του υπουργείου, και δε δίσταζε να υποβάλει σχετικές αναφορές διαμαρτυρόμενος για όσα συνέβαιναν στο Υπουργείο. Η στάση του αυτή και η άρνησή του να αποδεχτεί τις παρανομίες των άλλων υπαλλήλων και στελεχών, τον κατέστησαν ανεπιθύμητο στα μάτια του Υπουργού, ο οποίος όχι μόνο δεν του απέδωσε τις προαγωγές που αντιστοιχούσαν στα προσόντα του, αλλά και τον μετέθετε διαρκώς, με σκοπό να εκμηδενίσει τη διάθεση του ποιητή για περαιτέρω αντίδραση απέναντι στις σκανδαλώδεις ενέργειες του ίδιου του Υπουργού, αλλά και των συνεργατών του.


Τάσος Ψαράς: Μύθοι και αλήθειες για τον Κώστα Καρυωτάκη
Τι άνθρωπος ήταν στ' αλήθεια ο Καρυωτάκης; Πώς θα τον περιγράφατε;
Τ. Ψ.:
Ηταν ευαίσθητος, άνθρωπος με κοινωνική συνείδηση, βεβαίως ελιτίστας στο πνεύμα, μελετηρός, με σφαιρική γνώση, οξυδερκής, ένας ποιητής που ερμήνευσε την εποχή του και είχε το θάρρος να γράφει τις απόψεις του. Ηταν από τους πρώτους εισηγητές της μοντέρνας ποίησης στην Ελλάδα και άνοιξε δρόμους για τη μετέπειτα γενιά του '30. Είχε, επίσης, μια χιουμοριστική πλευρά, έκανε φάρσες, έβγαλε σατιρική εφημερίδα κι έγραψε επιθεωρήσεις. Τα συμπεριλαμβάνω στο σενάριο όλο αυτά.

Στα ποιήματα και στα πεζά του στηλίτευσε συχνά την εξουσία. Αυτός δεν ήταν ο λόγος που υπέστη διώξεις από τους προϊσταμένους του στη δημόσια διοίκηση;
Τ. Ψ.: Ήταν ένας μαχόμενος άνθρωπος. Υπήρξε συνδικαλιστής, εκλέχτηκε γενικός Γραμματέας της Ένωσης Δημοσίων Υπαλλήλων Αθηνών, δεν συνδιαλέχτηκε με την κεντρική εξουσία, γι' αυτό και μετατέθηκε στην Πάτρα και

τέλος στην Πρέβεζα, όπου αυτοκτόνησε το 1928. Διώκτης του θεωρείται ότι ήταν ο Μιχαήλ Κύρκος, υπουργός Υγιεινής και Πρόνοιας στην κυβέρνηση Αλέξανδρου Ζαΐμη. Μπορεί να είχε παραπληροφορηθεί, δεν μπορώ να το ξέρω, αυτός πάντως υπέγραψε ποινές, στερήσεις μισθών και άδικες μεταθέσεις του ποιητή. Όταν ο Καρυωτάκης γράφει το «Ανάγκη Χρηστότητας: Το δημοσιοϋπαλληλικό ζήτημα», ένα κείμενο που θα το ζήλευε σήμερα η ΑΔΕΔΥ, φυσικά ενοχλεί, συγκρούεται με το κατεστημένο και διώκεται εξοντωτικά. Ζήτησα πριν από χρόνια από τον κ. Λεωνίδα Κύρκο αν έχει στοιχεία περί του αντιθέτου να μου τα δώσει, είπε θα ψάξει, δεν μου έδωσε τίποτε. Εν πάση περιπτώσει, ο ίδιος ο Μ.Κύρκος στη συνέχεια διαγράφει μια ιδιαίτερα προοδευτική και αγωνιστική διαδρομή, υφίσταται διώξεις και ταλαιπωρίες. Τότε όμως ήταν ο υπουργός.

Πιστεύετε ότι (ο Καρυωτάκης) ήταν φιλοαριστερός;
Τ. Ψ.:
Παρ' όλο που προερχόταν από μια συντηρητική, φιλοβασιλική οικογένεια που ανήκε στο Λαϊκό Κόμμα και γαλουχήθηκε με αυτές τις αρχές, ανέπτυξε μια έμμεση σχέση με την Αριστερά, επηρεάστηκε από τον Ιωσήφ Ραφτόπουλο και στη συνέχεια από τον Πέτρο Πικρό, αλλά η προσωπικότητά του ήταν τέτοια που δεν του επέτρεπε να ενταχθεί σε ένα κόμμα. Είχε έντονα κριτική ματιά, υποστήριζε πάντα προοδευτικές απόψεις και ήταν πολύ ευαίσθητος απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα. Πολλά κείμενα του Καρυωτάκη ήταν πολιτικά ρεπορτάζ. Το ποίημά του «Στο Άγαλμα της Ελευθερίας που φωτίζει τον κόσμο» είναι βαθιά πολιτικό, σαν να γράφτηκε σήμερα. Και στο πεζό του «Κάθαρσις» ο Καρυωτάκης, που δεν έγραφε τίποτε τυχαία, χρησιμοποιεί τους όρους «Ο κύριος Άλφα», «ο Βήτα», «ο Γάμα» για να καταλήξει στον «Δέλτα», μιλώντας για «
ληστεία υπό λαμπρούς, διεθνείς οιωνούς, μέσα σε πολυτελή γραφεία». Ο Καρυωτάκης, που είχε διατελέσει υπάλληλος στο υπουργείο Πρόνοιας για την αποκατάσταση των προσφύγων της Μικράς Ασίας, είχε δει πολλά. Στον Αυτόνομο Οργανισμό Αποκατάστασης Προσφύγων, όταν ιδρύθηκε, μετείχαν ένας αμερικανός, ένας εκπρόσωπος της Κοινωνίας των Εθνών και δύο έλληνες, ο Περικλής Αργυρόπουλος και ο Στέφανος Δέλτας (σύζυγος Πηνελόπης Δέλτα προγιαγιάς Αντ Σαμαρά) (βλέπε Γ.Δάλκου «Κωνσταντίνος Γεωργίου Καρυωτάκης»). Ο συσχετισμός είναι εμφανής. Ο Αλέξης Ζήρας στα «Μικροφιλολογικά» διατυπώνει την αντίρρησή του, αλλά δεν μπορώ να φαντασθώ ότι ο Καρυωτάκης χρησιμοποίησε τυχαία το αλφάβητο για να αριθμήσει τα παραδείγματά του σε ένα κείμενο που είναι άμεσα πολιτικό.


Αποτέλεσμα εικόνας για τσακάλησΤΣΑΚΑΛΗΣ 2016

Ο πολιτικός του αγώνας ξεκίνησε από το 1999, όταν αιτήθηκε οι 30 ημέρες κανονικής άδειας, να μην του χορηγηθούν και το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί να λάβει, να κατατεθεί στο λογαριασμό τραπέζης που είχε δημιουργηθεί για την οικονομική βοήθεια του Σέρβικου Λαού, λόγω της Νατοϊκής Επίθεσης που είχε δεχτεί.

Από το 2004 έως το 2007, κατόπιν αναφορών, τηλεοπτικών εκπομπών και δημοσιευμάτων στο τύπο της χώρας για την χρηματική αποζημίωση που διακαιόντουσαν τα στελέχη του Π.Ν. κατά την επισκευή των πολεμικών πλοίων, μακρά της περιοχής του Ναυστάθμου. Ο λόγος ότι με απόφαση του τότε Αρχηγού ΓΕΝ είχαν καταργηθεί Νόμος του Κράτους (αρκεί να λάβουμε υπόψη μας ότι με τον εν λόγω νόμο αποζημιωνόντουσαν ακόμα και οι πολιτικοί για αποστολή εκτός έδρας) είχε καταργηθεί για τα στελέχη του Π.Ν. με έγγραφο του ΓΕΝ και όχι με νομοθετική ρύθμιση.




Το 2007, στην προσπάθεια του να τραβήξει τα «φώτα της δημοσιότητας» για να επιτύχει την χρηματική αποζημίωση των συναδέλφων του, εναντιώνονται κατά της εκλογής του ΓΕΕΘΑ Χηνοφότη, ο οποίος εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. Η εναντίωση /ένσταση κατά την εκλογή του τότε ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιήθηκε βάσει του Νόμου που προέβλεπε ότι έπρεπε να είχαν συμπληρωθεί 40 ημέρες από την ημερομηνία παραίτησης του.

Οδηγείται η υπόθεση στο εκλογοδικείο …… που την ιδία ήμερα δικάζεται και η υπόθεση μη νόμιμης εκλογής του Σημίτη, διοτι εκλέχτηκε άνευ σταυρού προτιμήσεως …Η ένσταση κατά της εκλογής του Σημίτη, απορρίπτεται διοτι αυτός που την είχε καταθέσει, είχε 4ου Βαθμού συγγένειας με τον Σημίτη και μπορεί ως συγγενής να είχαν περιουσιακές διαφορές ….η ένσταση Τσακάλη και Γκόγκα απορρίπτεται και αυτή… Την  υποστήριξη της ένστασης ενώπιον του δικαστηριου, είχε αναλάβει αφιλοκερδώς ο Κατρούγκαλος, που τότε ακόμα φορούσε στο πέτο του σακακιού του, την καρφίτσα του ΕΑΜ (δυστυχώς από ότι φαίνεται σήμερα έχει ξεχάσει ότι ο παππούς τους πολεμούσε κατά των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών..)

Το 2008 εναντιώνεται στις τιμές σίτισης που είχαν επιβάλει στην Λέσχη του Π.Ν. στο Ν.Κ…….ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΑΝ ΤΟ 300% …..πειθαρχικός έλεγχος του Τσακάλη διοτι δεν κατέβαλε το αντίτιμο πλυστικών των σεντονιών, που παρεμπίπτοντος δεν τα χρησιμοποιούσε και το όποιο είχε δηλώσει εγγράφως ….οι υπεύθυνοι για τις υπέρογκες τιμές στην σίτιση των συναδέλφων του …. αθώοι…

Το 2009 μετά από πλήθος αναφορών για κατασκευαστικό έργο του Π.Ν. που είχε υπέρ κοστολογηθεί, έλαβε απαντηση του τότε Υφυπουργού Τασούλα ότι δεν διέκρινε κάτι το μεμπτό ….Μετά από 4 μήνες διατάζεται η υπηρεσία του να τον ελέγξει πειθαρχικά για άσκοπη απασχόληση αυτής …. 
Τότε πλέον καταφεύγει ξανά στην δημοσιότητα με εκπομπές στο «Κίτρινο Τύπο» και στην «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου….

 ΒΙΝΤΕΟ: https://www.youtube.com/watch?v=Toqk1lWofJo



ΒΙΝΤΕΟ: https://www.youtube.com/watch?v=P0bOoDfZdMs
 






Το 2010 εναντιώνεται στην κατασκευή τζαμιού στην στρατιωτική περιοχή του Βοτανικού και στην εισαγωγή αλλοδαπών στις στρατιωτικές σχολές…




Και πολιτικοί σε ρόλο εφιάλτη….



Το 2011 μηνύεται από μέλη των πρωτεργατών του «συνδικαλισμού» στις Ένοπλες Δυνάμεις… σημερινοί «ηγέτες» αυτού …διοτι έγραψε στο facebook ..ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΥΠΟΥ ΓΣΣΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ. ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ …Δικάζεται Πρωτόδικα (8 ώρες διήρκησε η δίκη του) σε 4 μήνες φυλακή..




Αθωώνεται μετά από ένα χρόνε στο εφετείο ….

Από το 2011 έως και σήμερα ενεργό μέλος των ΕΛΛΗΝΩΝ YOUTUBERS, ενάντια στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και συνδιοργανώνει με τον Αρχιμανδρίτη ΣΑΡΑΝΤΗ ΣΑΡΑΝΤΟΥ και τον Μητροπολίτη Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ και άλλες κοινωνικές ομάδες, τις συγκεντρώσεις ενάντια στην Κάρτα του Πολίτη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη…
Τ0 2014 τον αποστρατεύουν αυτεπάγγελτα , με τρεις στερήσεις βαθμού, διοτι δεν τηρούσε τους άγραφους νομούς ….Υπογραφή Π.Δ.  …. Παπουλιας –Γεννηματά ….
Βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=D6UGYBi6gjQ


Ωστόσο όμως έχει «πέσει» στην μέγγενη της Δικαιοσύνης ….του στερούν τα παιδιά μέχρι και σήμερα …εφαρμόζεται βία από την αστυνομία στα παιδιά του … εμπλέκεται το ΚΚΕ με επερώτηση εις βάρος του στην Βουλή ότι δήθεν δεν μπορεί να τον συλλάβει ούτε η αστυνομία …μηνύονται οι Βουλευτές του ΚΚΕ για συκοφαντική δυσφήμιση …το θέμα στην βουλή προς ψήφιση της άρσης βουλευτικής ασυλίας τους ..ψηφίζουν κατά της άρσης όλα τα υπάρχοντα κόμματα ακόμα και βουλευτές της Χρυσής Αυγής …

Η δίωξη του πλέον εφαρμόζεται και στα ανήλικα παιδιά του… πρέπει να κοπεί κάθε γραμμή αίματος …καθημερινά μέχρι και σήμερα παραβιάζονται τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Παιδιών του και του ιδίου…
Πόσες ομοιότητες βρήκατε εν τέλει μεταξύ ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ και ΤΣΑΚΑΛΗ;;;;;;

Συνεχίζεται …. εντός των ημερών θα σας παρουσιάσουμε την Δικαστική Απόφαση που εκδόθηκε από την 29-01-2015 στην οποία κρίνονται μη σύννομες οι στερήσεις βαθμού πο7υ του επιβληθήκαν και επί της ουσίας διατάζεται η επιστροφή στο Π.Ν. ….ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί … θα σας παρουσιάσουμε αντιφατικές Εισαγγελικές Διατάξεις … θα σας παρουσιάσουμε αντιφατικές Εισαγγελικές Διατάξεις με Δικαστικές Αποφάσεις……. θα σας παρουσιάσουμε Αστυνομικούς με επιλεκτική μνήμη …θα σας παρουσιάσουμε ότι εδώ και 90 χρονιά, από τον θάνατο του Καρυωτάκη δεν έχει αλλάξει τίποτα …. 
Το παρακράτος και τα Λαμόγια συνεχίζουν να διώκουν τους Έλληνες….

Δήλωση Τσακάλη: «Δεν θα έχω εγώ το τέλος του Καρυωτάκη, δεν θα με αυτοκτονήσετε …θα πολεμήσω έως το τέλος για την Πατρίδα μου και τα παιδιά μου …Ο Θεός δεν θέλει την αδικία, δεν θέλει να παραδοθεί η ψυχή των Ελλήνων στην Νέα Τάξη  …»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)