Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ: Πως τα «κοράκια» παίρνουν διαμερίσματα με λίγα ευρώ

sfiri
Η εφαρμογή των νέων δεδομένων στο χώρο της εκποίησης σπιτιών στην Πάτρα έχει ήδη αρχίσει, όπως προκύπτει από το στοιχείο που φέρνει σήμερα στο προσκήνιο ο «Κόσμος».Επίσημα στοιχεία έφεραν στο φως πριν από λίγο καιρό, ότι εκτιμητής που λειτουργούσε για λογαριασμό τραπέζης , έκανε αυτοψία σε διαμέρισμα και απεφάνθη πως η αξία του, ως προς την τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού του, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να γίνει τους πρώτους μήνες του 2017, είναι της τάξης των 2.182 ευρώ.
Σε αυτή την περίπτωση το συγκεκριμένο ακίνητο, ενδεχομένως να πουληθεί για 250 ευρώ, καθώς όποτε θα κηρύσσεται  ο πλειστηριασμός άγονος, το σπίτι θα χάνει το 25% της αξίας με την οποία βγήκε την πρώτη φορά στο σφυρί.

Αυτή είναι η μέθοδος που επί χρόνια ακολουθούν τα «κοράκια» τα οποία χτυπούν σπίτια και τα αποκτούν για ένα κομμάτι ψωμί.
Αφήνουν ένα ήδη σκοτωμένο ακίνητο – καθώς βγαίνει στο σφυρί έναντι αστείων ποσών – να μην χτυπηθεί επί τρεις φορές και στον τελευταίο πλειστηριασμό το αποκτούν για λίγα ευρώ.
Η περίπτωση του συγκεκριμένου ακινήτου βεβαίως, είναι απλά μια από τις εκατοντάδες – άλλες πηγές κάνουν λόγο για χιλιάδες – περιπτώσεις, όπου από τον Οκτώβριο και μετά, σπίτια θα χάνονται ακόμα και για ποσά τα οποία δεν θα υπερβαίνουν τις 5 και 10 χιλιάδες ευρώ.
Ενώ εξευτελιστικά θα είναι τα ποσά με τα οποία σπίτια θα αλλάζουν χέρια, όταν πρόκειται για διαμερίσματα που βρίσκονται σε περιοχές οι οποίες θεωρούνται υποβαθμισμένες και φτωχές όπως σε εργατικές κατοικίες.

financialbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)