Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Στο Ελληνικό νησί της Λέσβου στο στρατόπεδο εκατοντάδες μετανάστες επαναστάτησαν

© AFP 2016/ Aris Messinis
Οι μετανάστες στο νησί της Λέσβου στην Ελλάδα. Φωτογραφία αρχείου
Αθήνα, 24  Οκτωβρίου  - RIA Novosti, Gennady Melnik. Εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως από το Πακιστάν, δημιούργησαν  ταραχές στο κέντρο διαμονής  των προσφύγων και των μεταναστών Μόρια στο Ελληνικό νησί της Λέσβου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. [1]

Οι μετανάστες διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι εδώ και μήνες καθυστερεί η  εξέταση των αιτήσεων ασύλου τους και έχουν μπλοκαριστεί στο νησί. Σύμφωνα με το πρακτορείο, το προσωπικό της  υπηρεσίας ασύλου  εγκατέλειψε την εργασία του που ήταν στα γραφεία  και στη συνέχεια οι μετανάστες διαδηλωτές τους  έβαλαν φωτιά.
Τώρα, η πυροσβεστική υπηρεσία προσπαθεί να σβήσει  μια μεγάλη πυρκαγιά στον καταυλισμό. Στο  στρατόπεδο έφτασαν οι  ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας για να αποκαταστήσουν την τάξη.

Από τη Δευτέρα το πρωί, στην  Λέσβο  είναι περισσότεροι  από 5,9 χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, το στρατόπεδο μπορεί να φιλοξενήσει 3,5 χιλιάδες άτομα. Στο στρατόπεδο Μόρια έχουν  επανειλημμένα συμβεί ταραχές  και έκαψαν τις σκηνές και τα σπίτια για τους πρόσφυγες.

References

  1.  Афинское агентство новостей.
       ( http://www.amna.gr/ )
https://ria.ru