Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Τσώρτσιλ: ο άνθρωπος πίσω από τον Μουσολίνι; ο σφαγέας των Ελλήνων στον λιμό και στον εμφύλιο;

Γιατί έγινε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος;


Sir Winston Churchill
Sir Winston Churchill: Σύμμαχος ή σφαγέας των Ελλήνων;

Ο πόλεμος αποτελεί συνέχεια του Α΄ παγκόσμιου πολέμου. Η θεωρία της σύγκρουσης των ιδεολογιών δεν ευσταθεί. Δεν εξηγεί ούτε την σύγκρουση Μουσολίνι-Μεταξά, πολύ περισσότερο δεν εξηγεί την σύγκρουση Χίτλερ-Στάλιν, ούτε την συνεργασία που είχαν οι Ναζί με εταιρείες των ΗΠΑ. Λείπει και μια απάντηση σ’ ένα βασικό ερώτημα: Πώς εξοπλίστηκε η ηττημένη στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο Γερμανία; Ποιος χρηματοδότησε το κράτος που όφειλε τεράστιες αποζημιώσεις;
Τμήμα αυτών των ερωτημάτων θίγει ο στρ. ε.α. Γ. Αϋφαντής μιλώντας στον Γ. Παπαζήση:

  • Ο Μεταξάς δολοφονήθηκε από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες επειδή επέμεινε στην ουδετερότητα της Ελλάδας και αρνήθηκε να δώσει το πρόσχημα της επίθεσης στον Χίτλερ. Το πρόσχημα αυτό του το έδωσε ο Αλ. Κορυζής που δέχτηκε βρετανικά στρατεύματα μικρής ισχύος ως ενίσχυση των Ελλήνων στον πόλεμο εναντίον Ιταλών και Αλβανών (Τσάμηδων). Έτσι η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με Γερμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Αλβανία.

  • Την επίθεση της 28ης Οκτωβρίου 1940 υπέδειξε στον Μουσολίνι ο Τσώρτσιλ. Την ίδια μέρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσώρτσιλ επέβαλε προσχηματικό ναυτικό αποκλεισμό στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα τον θάνατο από ασιτία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων στην διετία 1941-1943.

  • Ο εμφύλιος πόλεμος ξεκίνησε το 1943 μετά την «ενωτική» παρέμβαση των Βρετανών στον Γοργοπόταμο, που, ουσιαστικά, επέτρεψε την απευθείας διείσδυση των βρετανικών υπηρεσιών και την ισχυροποίηση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ με πυρήνα το ΚΚΕ.


karavaki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)