Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΙΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ(Βίντεο)

A man mourns over Egyptian Coptic Christians who were captured in Libya and killed by militants affiliated with the Islamic State group, inside the Virgin Mary Church in the village of el-Aour, near Minya, 220 kilometers (135 miles) south of Cairo, Egypt, Monday, Feb. 16, 2015. Egyptian warplanes struck Islamic State targets in Libya on Monday in swift retribution for the extremists' beheading of a group of Egyptian Christian hostages on a beach, shown in a grisly online video released hours earlier. The banner in Arabic reads, "poor for a piece of bread.. Victims of political and religious conflict, we did not hear nor see any reactions from Arab nations to save the lives of these Christians from the hands of extremists. " (AP Photo/Hassan Ammar)
Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
Είναι πραγματικά τραγικές οι μαρτυρίες μιας χριστιανής από τη Συρία η οποία έζησε για ένα χρονικό διάστημα στο Ισλαμικό Κράτος της ISIS. Η κυρία αυτή ονόματι Αλέσα Ασσάφ, όπως ανέφερε, μάζεψαν 250 παιδιά και τα έριξαν μέσα σε μηχανές που άλεθαν όπου βρήκαν τραγικό θάνατο. Ο ίδιος ο γιος της βρήκε τραγικό θάνατο διότι όταν τον συνέλαβαν σε κάποιο μπλόκο και τον ρώτησαν πως ονομάζεται εκείνος απάντησε Γιώργος. Εκείνη την ώρα εξεμάνισαν επειδή το όνομα του ήταν χριστιανικό και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ.




Οι πόλεις όπου έμενε αυτή η Σύρια χριστιανή, είχε καταληφθεί πριν από δύο χρόνια από τους τζιχαντιστές και οι κάτοικοί της υπέστησαν τα πιο σκληρά και φρικτά μαρτύρια, καθώς δολοφονούσαν και ανήλικα παιδιά. Κατέφυγε σε μια
οργάνωση με την ονομασία ‘Δρόμος Επιτυχίας’ για να αποκαλύψει τα όσα υπέφερε και τα φρικτά εγκλήματα των τζιχαντιστών από την περιοχή όπου ζούσε. Η οργάνωση έφερε στη δημοσιότητα όλα αυτά τα οποία διηγήθηκε.
Τα τελευταία λόγια του γιου της είναι πραγματικά συγκινητικά ο οποίος πριν σκοτωθεί της είχε πει «Μητέρα, δεν θέλω να κρυφτώ. Εσύ είσαι αυτή που με δίδαξε να ακολουθώ αυτά που λέει ο Χριστός ‘Καθένας, λοιπόν, που με πίστιν και θάρρος και χωρίς να φοβήται τους διωγμούς, θα με ομολογήση σωτήρα του και Θεόν του εμπρός στους ανθρώπους, θα τον ομολογήσω και εγώ έμπροσθεν του ουρανίου πατρός μου ως ιδικόν μου’».
Η μητέρα κατάφερε να ξεφύγει αλλά το μαρτύριό της έγινε μεγαλύτερο. Όταν επέστρεψε δεν μπόρεσε να βρει το νεκρό σώμα του γιου της γιατί οι τζιχαντιστές το έθαψαν σε ομαδικό τάφο. Μετά από πολύ κόπο και πολλές αναζητήσεις κατάφερε τελικά να βρει το νεκρό σώμα του γιου της.
Η κυρία Ασσάφ ισχυρίζεται πως η ISIS σκότωνε χριστιανούς στη Συρία, αλέθοντας παιδιά και ψήνοντας άντρες μέχρι θανάτου σε φούρνους.
11695968_1123857410975122_488427020115339601_n
Παρόλο που η πατρίδα της απελευθερώθηκε ο κόσμος εξακολουθεί να ζει με το άγχος και το φόβο της επιστροφής αυτών των φρικτών δολοφόνων.

Ενώ ορισμένες πόλεις έχουν απελευθερωθεί από την ομάδα εξτρεμιστών, οι κάτοικοι εξακολουθούν να ζουν σε ένα κλίμα φόβου.
Μια ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ονόματι Human Rights Watch, ανέφερε πως όταν οι κάτοικοι επέστρεψαν στην πόλη Manbij, αφότου απελευθερώθηκε από τους εξτρεμιστές, βρήκαν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε πόρτες, παράθυρα και σε οικιακές συσκευές όπως ψυγεία.
Ακόμη, στην πόλη Μοσούλ, η ISIS προσπάθησε βάζοντας φωτιά ένα φυτό θείου να σκοτώσει κατοίκους δηλητηριάζοντας τους μέσω των αναθυμιάσεων που θα προκαλούνταν. Τα θύματα αυτού του περιστατικού ήταν αμέτρητα με τα νοσοκομεία να νοσηλεύουν ακόμη και παιδιά και έγγυες γυναίκες οι οποίες είχαν σοβαρή δύσπνοια.
Η ISIS πριν φύγουν τα μέλη της, είχε τοποθετήσει αμέτρητες νάρκες και κρυμμένες βόμβες σε πόλεις (όπως Ραμάντι, Fallujah)που απελευθερώθηκαν από τα δεσμά της.
Η οργάνωση Human Rights Watch ανέφερε πως η ISIS δεν δίστασε να τοποθετήσει βόμβες σε γέφυρες, δρόμους, αγρούς, σχολεία ακόμη και νοσοκομείο τραυματίζοντας και σκοτώνοντας πολλούς κατοίκους οι οποίοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν την στιγμή της μάχης.
bva84rpcaaanolz
Πολύ χαρακτηριστική είναι η σκηνή όπου ένας τζιχαντιστής φέρει ένα αγαλμάτινο σύμβολο της Παναγίας και αφού την εξυβρίζει με χυδαίο τρόπο την πετάει επιδεικτικά στο έδαφος για να γίνει κομματάκια λέγοντας ότι το ίδιο θα κάνουμε με όλους εσάς τους χριστιανούς.





Το δράμα των χριστιανών της Μέσης Ανατολής δεν έχει τελειωμό και η υποκρισία των δυτικών δείχνει την μεγάλη τους αναλγησία σε αυτό το δράμα.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)