Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Όλοι αυτοί πληρώνονται από εμάς, για να κάνουν αυτά [και άλλα πολλά] έχοντας ορκισθεί να μην τα κάνουν!

untitled-1

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Κορμό του παρόντος πονήματος αποτελεί κείμενο ανωνύμου τινός, το οποίο μού έστειλε φίλος. Το εξωράισα ελαφρώς και έκανα και μερικές βελτιώσεις με ελάχιστες προσθήκες.
29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 – Στις… 3 τα ξημερώματα, με πρόταση του Νίκου Παρασκευόπουλου, Υπουργού Δικαιοσύνης, τοποθετείται από το Υπουργικό Συμβούλιο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου η Βασιλική Θάνου, γνωστή για την συνδικαλιστική και “αντιμνημονιακή” της δράση ως πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 – Ο αυτός Υπουργός Δικαιοσύνης φέρνει προς ψήφιση διάταξη, σύμφωνα με την οποίαν εφεξής ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ασκεί πειθαρχική εξουσία επί όλων των δικαστικών λειτουργών ως μονοπρόσωπο όργανο. Άρα ΚΑΙ των εισαγγελέων. Η διάταξη υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εν μέσω έντονων διαμαρτυριών από την αντιπολίτευση.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 – Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου ασκεί πειθαρχική δίωξη κατά του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου μετά από καταγγελία της ΙΔΙΑΣ της κυρίας Θάνου, επειδή η κυρία Θάνου θεώρησε πως εθίγη από τον Ι. Ντογιάκο, καθόσον ο Ι. Ντογιάκος την κατήγγειλε για εξωθεσμικές παρεμβάσεις στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.
8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 – Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου (στον οποίον Πρόεδρος είναι η κυρία Βασιλική Θάνου…) τιμωρεί τον Ισίδωρο Ντογιάκο με την ποινή της “επίπληξης” για “συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιδιότητα του ως εισαγγελικού λειτουργού” (δηλαδή, το να… καταγγείλει την κυρία Θάνου για παρέμβαση στα θέματα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών…)
6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 – Ο… Υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος ασκεί… έφεση κατά της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, επειδή θεωρεί την ποινή… υπερβολικά επιεική!
2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 – Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, υπό τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, καταργεί, με διάταξη που πέρασε “μεσάνυχτα” στη Βουλή, και τις τελευταίες διατάξεις του «βασικού μετόχου» της κυβέρνησης Καραμανλή που προέβλεπαν ως ασυμβίβαστες τις ιδιότητες του εργολάβου και του ιδιοκτήτη μέσου μαζικής ενημέρωσης.
2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 – Ανακοινώνεται ότι υπερθεματιστές για την εκχώρηση των τηλεοπτικών αδειών είναι οι Μ. Κυριακού (αντί € 75.900.000), Γ. Αλαφούζος (€ 43.600.000), Ι.Β. Καλογρίτσας (€ 52.600.000), εργολάβος και γιος του εργολάβου Χ.Καλογρίτσα, και Β. Μαρινάκης (€ 73.900.000).
6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 – Ο Εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος ζητεί την προφυλάκιση του Βαγγέλη Μαρινάκη για τις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων. Ο Μαρινάκης καταγγέλλει με πρωτοφανή δήλωση πως όλη η ιστορία αποτελεί μεθόδευση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου και απειλεί τον Εισαγγελέα με…μήνυση.
14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 – Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, (συγκροτούμενο από ανεξάρτητους Δικαστές που δεν επηρεάζονται από έξωθεν πιέσεις) συμφωνεί με την άποψη του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι η πρωτοβάθμια ποινή που επιβλήθηκε στον Ι. Ντογιάκο ήταν υπερβολικά επιεικής και τον τιμωρεί με 40ήμερη στέρηση μισθού που επάγεται έκπτωση από το αξίωμα του Προέδρου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και αφαίρεση της δυνατότητας να μετάσχει, ως υποψήφιος και πάλι για το αξίωμα του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, στις εκλογές που θα διεξάγονταν μετά από 3 ημέρες.
15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 – Ανακοινώνεται το “πόθεν έσχες” των νέων καναλαρχών με βάση το οποίο δηλώνουν πώς απέκτησαν τα χρήματα για να αγοράσουν τις τηλεοπτικές άδειες. Το πανελλήνιο “πέφτει από τα σύννεφα”, πλην Π. Καμμένου, όταν μαθαίνει πως ο Ι.Β. Καλογρίτσας, που πήρε τηλεοπτική άδεια υποσχόμενος να πληρώσει € 52,6 εκ., δεν έχει “ακριβώς” τα € 52.6 εκ., αλλά δηλώνει πως έχει μια εγγυητική επιστολή από την Τράπεζα Αττικής και ένα οικόπεδο 5.029 στρεμμάτων στην Ιθάκη, που αξίζουν € 100 εκ., και δεν είναι… ακριβώς δικό του, αλλά του το έχει… παραχωρήσει ένας φίλος του για να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει ως εγγύηση.
15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 – Ο Διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας προβάλλει βέτο στον διορισμό στο Δ.Σ. της Τράπεζας Αττικής των προτεινόμενων από την κυβέρνηση:
-Γεράσιμου Σαπουντζόγλου, ως Προέδρου
-Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ως Διευθύνοντος Συμβούλου.
-Αννας Πουσκούρη, ως μεταβατικής Προέδρου
-Κωνσταντίνου Μακέδου, πρόεδρου του ΤΣΜΕΔΕ που αποτελεί βασικό μέτοχο της Τράπεζας Αττικής. Παράλληλα, ο Γ. Στουρνάρας ανακοινώνει πως παγώνει την χορήγηση ρευστότητας στην Τράπεζα Αττικής
16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 – Ο εισαγγελέας διαφθοράς διατάσσει έφοδο στο σπίτι του Γ. Στουρνάρα και κατάσχεση υπολογιστών, αρχείων και εγγράφων. Ανακοινώνεται ότι στόχος δεν ήταν ο Γ. Στουρνάρας, αλλά η σύζυγος του, εναντίον της οποίας εκκρεμεί από ετών δικαστική έρευνα σχετική με τη διαχείριση κονδυλίων του ΚΕΕΛΠΝΟ.
17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 – Αποκαλύπτεται ότι το οικόπεδο της Ιθάκης δεν ανήκει “ακριβώς” στον φίλο του Ι.Β. Καλογρίτσα, αλλά και στην νεκρή αδερφή του, που του είχε παραχωρήσει πληρεξούσιο, αλλά πέθανε πριν 6 χρόνια (!!!!!) και η παραχώρηση στον Ι.Β. Καλογρίτσα έγινε με βάση το πληρεξούσιο της νεκρής!
Επίσης, η εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής εκδόθηκε με βάση… δάνειο που παραχώρησε στον Ι.Β. Καλογρίτσα η ίδια η Τράπεζα Αττικής!!!!!!! Ο Ι.Β. Καλογρίτσας, δηλαδή, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, όπως διεκήρυσσε ο Π. Καμμένος! Η Τράπεζα Αττικής ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ και μετά εξέδωσε εγγυητική επιστολή, κρατώντας ως ασφάλεια ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΑ, τα οποία ΜΟΛΙΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΔΑΝΕΙΣΕΙ!
Τέλος, την ίδια μέρα, και μία μόλις μέρα μετά την έφοδο των εισαγγελικών αρχών στο σπίτι της συζύγου του Γ. Στουρνάρα, ο κύριος Στουρνάρας εγκρίνει τελικά το εξής ΔΣ για την Τράπεζα Αττικής:
-Παναγιώτης Ρουμελιώτης στη θέση του Προέδρου του ΔΣ
-Θεόδωρος Πανταλάκης στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου
-Κωνσταντίνος Μακέδος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
-Αθανάσιος Τσάδαρης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
-Ιωάννης Τσακιράκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.
-Γεράσιμος Σαπουντζόγλου, μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ και 6 μέλη ακόμα.
Όποιος δεν βαριέται, ας τσεκάρει ξανά τα ονόματα των προτεινόμενων μελών του ΔΣ για την Τράπεζα Αττικής που είχε ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ο Γ. Στουρνάρας δυο μέρες πριν…
Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, αποκαλύπτεται πως ο Άρειος Πάγος, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας (!!!), ξέχασε (!!!!!!) να κοινοποιήσει στον Ι. Ντογιάκο την πειθαρχική απόφαση, με την οποίαν αυτός κηρύσσεται έκπτωτος (!!!!!), κι’ έτσι ο Ι. Ντογιάκος τελικά δεν ήταν έκπτωτος, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΕΠΙ 4 ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ από την θέση του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Επίσης, ανακοινώνεται πως λόγω αυτού του “τυπικού λάθους” ο Ι. Ντογιάκος μπορεί τελικά να θέσει ξανά υποψηφιότητα για Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Ο Ι. Ντογιάκος θέτει υποψηφιότητα και… ξαναεκλέγεται Προϊστάμενος της Εισαγγελίας!
18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 – Το πανελλήνιο και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πλην Καμμένου, “πέφτουν από τα σύννεφα”, όταν αποκαλύπτεται, ότι οι Χ. και Ι.Β. Καλογρίτσας έχουν λάβει συνολικά δάνεια ύψους… € 127.600.000 ΜΟΝΟ από την Τράπεζα Αττικής και ΜΟΝΟ από το 2011 μέχρι σήμερα. Από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μέχρι σήμερα, η Τράπεζα Αττικής έχει χορηγήσει στους πατέρα και γιο Καλογρίτσα δάνεια ύψους € 72.600.000! Κι αυτό, σε μια περίοδο που λόγω των capital controls και των κόκκινων δανείων οι Ελληνικές τράπεζες απορρίπτουν σχεδόν όλες τις αιτήσεις για χορήγηση δανείου
20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 – Το πανελλήνιο και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “πέφτουν από τα σύννεφα” για μια ακόμα φορά, όταν ανακοινώνεται, τώρα που προΐσταται και πάλι της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ο Ι. Ντογιάκος, ότι εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών δικογραφία που αφορά στον Χρήστο Καλογρίτσα, πατέρα του Ι.Β. Καλογρίτσα, για φοροδιαφυγή ύψους περίπου € 20 εκ. και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της αναμονής έκδοσης εισαγγελικής πρότασης περί της δίωξης ή μη του Χ. Καλογρίτσα. Ταυτόχρονα καρατομούνται ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου για μη καλή απόδοση στο έργο τους. Επίσης, απομακρύνεται από τη θέση του εποπτεύοντος την Εισαγγελία Διαφθοράς αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής, ο οποίος κατείχε τη θέση αυτή από το 2011. Είχε ταχθεί υπέρ της εισαγγελέως Τσατάνη στην υπόθεση Βγενόπουλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε βάρος του Ι.Β. Καλογρίτσα είχε σχηματιστεί δικογραφία για φοροδιαφυγή ύψους € 4.000.000 και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αλλά λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας για την παραχώρηση των τηλεοπτικών αδειών, ο Ι.Β. Καλογρίτσας εξόφλησε φόρους και πρόστιμα, κι’ έτσι η ποινική δίωξη έπαυσε και ο Ι.Β. Καλογρίτσας αποδόθηκε στην κοινωνία λευκός και χωρίς κώλυμα να μετάσχει στην διαδικασία παραχώρησης τηλεοπτικής άδειας…
Ο Καλογρίτσας εκπίπτει ως υπερθεματιστής για τηλεοπτική άδεια και τη θέση του καταλαμβάνει ο Ιβάν Σαββίδης. Φημολογείται εντόνως ότι στο σχήμα που ετοιμάζει ο Ιβάν για τη λειτουργία του σταθμού του θα μετέχουν επτά στελέχη των ΑΝΕΛ.
ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ
30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 – Το ΣτΕ εν Ολομελεία συνεδριάζει για να αποφανθεί, αν ο νόμος Παππά για τον διαγωνισμό τον σχετικό με τις τηλεοπτικές άδειες είναι συνταγματικός ή όχι. Μετά πάροδο μίας ώρας περίπου ο Πρόεδρος λύει τη συνεδρίαση, επειδή, λέει, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί εκτός δικαστηρίου με τις εκατέρωθεν αντεγκλήσεις των κομμάτων δεν είναι πρόσφορο για να αποφανθούν οι σύμβουλοι εν ηρεμία και νηφαλιότητι. Πληροφορίες ότι η πλειοψηφία των Συμβούλων ετάχθησαν υπέρ της αντισυνταγματικότητος δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Ερευνάται η πληροφορία ότι τρεις σύμβουλοι που εποφθαλμιούν θέση αντιπροέδρου έμειναν σιωπηλοί καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης. Κάτι σαν σιωπή των αχαμνών. Τέλος, ελέγχεται ως απολύτως ανακριβής η πληροφορία ότι ο Πρόεδρος του ΣτΕ ήταν επηρεασμένος από το γεγονός ότι είχε καταλάβει τη θέση του διορισμένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως ακριβώς η κυρία Θάνου στο άλλο ανώτατο δικαστήριο της χώρας.
Χώρας; Ποιάς χώρας;
Σώτος



http://makpress.blogspot.gr/2016/10/blog-post_3.html

justiceforgreece.wordpress.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)