Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή τον ΑΜΚΑ



Αποτέλεσμα εικόνας για αμκαΑθήνα, 29/10/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ
Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή την παραβίαση των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών που αρνούνται να λάβουν τον ΑΜΚΑ
Τη συστηματική παραβίαση των κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών που αρνούνται για λόγους θρησκευτικής συνείδησης να λάβουν τον ΑΜΚΑ  κατήγγειλε μιλώντας στις 25/10/2016 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο  Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς με αφορμή τη συζήτηση για το μηχανισμό της Ε.Ε. για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα.
Απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Τίμερμανς ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής του είπε: «Κύριε Τίμερμανς όπως και εσείς γνωρίζετε η δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι άμεσα συνυφασμένα με την οικονομία και υπονομεύονται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην Ελλάδα όπου τρόικα και μνημόνιο έχουν οδηγήσει 3.885.000 Έλληνες να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ οι στρατιές των ανέργων αποτελούν ντροπή για το αποκαλούμενο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Επιπλέον κύριε Τίμερμανς στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσει η συστηματική παραβίαση των κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών που αρνούνται για λόγους θρησκευτικής συνείδησης να λάβουν τον ΑΜΚΑ, τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, αρνούνται δηλαδή την αριθμοποίηση του προσώπου τους και τον προσδιορισμό τους βάσει ενός μοναδιαίου αριθμού. Η άρνηση τους αυτή τιμωρείται από το Ελληνικό κράτος και πάνω από 100.000 Έλληνες πολίτες στερούνται πλέον ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς και καταβολής συντάξεων και άλλων επιδομάτων».
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Πρέπει το θέμα αυτό να σταματήσει κύριε Τίμερμανς και θα σας στείλω σχετική επιστολή για το ζήτημα αυτό».
Επισυνάπτεται το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά.
 https://youtu.be/1eETOeh08lw





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Παρακαλούμε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες, επίσης οι σχολιασμοί σας να μη ξεφεύγουν από τα όρια της ευπρέπειας.
Σχόλια τα οποία περιέχουν ύβρεις, θα διαγράφονται.
Τα σχόλια πλέον ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου, γιαυτό θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εμφάνιση τους. Γενικά γίνονται όλα αποδεχτά, εκτός από αυτά που είναι διαφημίσεις ή απάτες.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
(επικοινωνία:eleftheroi.ellines@gmail.com)